- Чим хороша соя?
- Коли небезпечна?
- Кому не варто їсти сою?
- Що робить сою шкідливої?
- Їсти потрібно, але з розумом
- Відео про користь сої
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua
Короткий зміст статті:
Навколо це непривабливого рослини вибухнули справжні скандали. Одні критики стверджують, що сою потрібно «гнати» з прилавків магазинів, інші, навпаки, радять кожному городникові розводити її у себе на ділянці. Якщо слухати вчених, то в співтоваристві розумних чоловіків теж немає єдиної думки. Кому-то дрібні зернятка подобаються, комусь ні. Спробуємо розібратися самі - соєвий білок: користь чи шкода?
Чим хороша соя?
Вегетаріанці порівнюють сою з м'ясом. Так як вони за визначенням власних переконань не можуть їсти котлети, пельмені та відбивні, то компенсують недолік білка соєю. Крім цього переваги є ще ряд інших, які свідчать на користь цієї рослини.
- Соя знижує холестерин. Компоненти рослини, які входять до її складу, позитивно позначаються на роботі серця і стан судин. Бажаєте, щоб не довелося відвідувати кардіолога, включайте в свій організм цей компонент;
- Соя знижує вагу. Ті, хто прагне отримати модельну зовнішність, часто не знають, що є просте рішення - їжте сою. Через велику кількість білка, який є в резервах цих зерен, виникає відчуття ситості. Калорій вживаєте мало, тому що білок рослинний і краще засвоюється, а запасів енергії вистачає надовго. Одні постріл - два зайці;
- Зерна чарівні щодо пухлин у грудях, тому що за рахунок рослинних гормонів, які містяться в рослині, процеси розростання «хворих» клітин стримуються;
- Жінки, які переживають не найкращі часи - клімакс і менопаузу, теж можуть звернути увагу на продукт. Знову-таки через фітогормонів період перебудови організму проходить набагато легше. припливи і пітливість не так турбують, та й настрій стабільно-хороше.
Коли небезпечна?
Переваги продукту перерахували, пора подивитися і на іншу сторону медалі. Є кілька ситуацій, коли з соєю краще не зв'язуватися, якщо не хочете собі нашкодити. Зверніть увагу, що компонент є в ряді продуктів, які їмо кожен день. Тому і з раціоном потрібно бути уважніше. Перегляньте, що ви їсте, що з цього корисно для здоров'я, а від чого краще відмовитися. Гублять людей не таблетки, як прийнято вважати. Ворог набагато підступніше - це їжа, яку вживаємо щодня. В ідеалі вона повинна бути натуральна, що називається серії «еко». Тільки не завжди так виходить. Тому спробуємо для початку обмежити кількість сої, якщо у вас є хоча б одна із заявлених проблем.
- Не їжте сою, якщо у вас неполадки в роботі щитовидної залози. Рослина містить гормони, тому варто відмовитися від його вживання. Якщо гормональний фон і без того порушений, і ви додасте йому неприємностей, регулярно харчуючись соєю, ризикуєте довести ситуацію до не вражає фіналу;
- Соя погано впливає на мозок. За результатами досліджень, вона зменшує обсяг мозку, швидко старить його клітини, які відмирають після цього. В результаті розвивається слабоумство навіть у молодих людей, яким за віковими показниками ще рано.
Кому не варто їсти сою?
Негативний вплив бобової рослини розглянули, пора чітко усвідомити, кому не варто зловживати ним. Варто відзначити, що смажені зерна за смаком нагадують насіння соняшнику, оброблені на сковороді з маслом і сіллю. Це говорить про те, що від дрібних зерняток, які до того ж без лушпиння, яка є у «насіння», складно відірватися. У той же час захоплюватися ними не варто, особливо це стосується певних категорій громадян.
- Не давайте сою дітям. Це особливо стосується підлітків, які переживають період статевого дозрівання. За рахунок гормонів, які є в складі, порушується робота ендокринної системи, надниркових залоз. Якщо дівчинка їсть багато сої, статеве дозрівання прискорюється. Якщо ж цієї їжею зловживає хлопчик, то, навпаки, процес затягується;
- Вагітним жінкам теж не варто їсти їжу, де міститься соя. Це правило з'явилося також з урахуванням гормональних «мотивів». У період виношування дитини матері гормональні збої ні до чого;
- Людям, які знаходяться в групі ризику по інсульту, теж не варто їсти багато зерен і порошків, приготованих із зерен. За рахунок того, що відбуваються руйнівні процеси в клітинах мозку, від соесодержащие їжі краще відмовитися.
Що робить сою шкідливої?
Чи не сама соя шкідлива, її роблять «поганий» кілька факторів, пов'язаних з умовами «проживання» рослини. Те, що речовина містить гормони, говорить про те, що необхідно контролювати вживання її в їжу. В іншому ж враховуйте моменти, через які варто ретельніше вивчати інформацію про товар.
- Рослина, в якому є ГМО , Шкідливо для їжі. Прийнято вважати, що зараз велика частина продуктів містить цей «ненависний» компонент. Небезпека полягає в тому, що імпортна продукція за великим рахунком містить ці компоненти. Що стосується вітчизняної, то тут ситуація трохи краща - ГМО відстежують;
- Багато міфів пов'язано з ковбасами. Тільки в реальності виявляється, що шкідлива не соя, а добавки та барвники, які додають в сосиски та інші продукти, що зійшли з конвеєра м'ясокомбінату;
- Не їжте зерна, якщо вони росли в місцевості, де погана екологія. Зерна вбирають «негатив» природи, тому вам доведеться все це з'їсти, особливо, якщо ви не знаєте, звідки рослина «приїхало».
Їсти потрібно, але з розумом
Ковбаси краще прибрати з холодильника, не дивлячись на те, що в них соя. Крім корисних речовин там маса барвників, з якими краще «не стикатися».
- Бажаєте підкріпитися цим чудовим продуктом, використовуйте в цих цілях соєве молоко, сир. Останній відмінно насичує, так ще і калорій містить всього-нічого;
- Можна їсти соєві боби, попередньо відкривши їх і додавши в кашу або суп. Вийде поживно і корисно.
Відео про користь сої
У цьому відео ви дізнаєтеся, кому протипоказаний соєвий білок:
Чим хороша соя?Коли небезпечна?
Кому не варто їсти сою?
Що робить сою шкідливої?
Спробуємо розібратися самі - соєвий білок: користь чи шкода?
Чим хороша соя?
Коли небезпечна?
Кому не варто їсти сою?
Що робить сою шкідливої?