Гідромасажні ванни, користь і шкода

  1. Що таке джакузі і при чому тут СПА
  2. Кому корисні, а кому шкідливі гідромасажні ванни
  3. Які бувають, ціна на гідромасажні ванни
  4. Гідромасажні системи для ванн

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Джакузі, СПА, гідромасаж - ці загадкові слова свого часу були синонімом шикарного способу життя і мало кому спадало на думку, що в кожної хрущовці можна було влаштувати таке джакузі, що арабські шейхи обзавідовалісь б. Сьогодні ми займемося розвінчанням міфів про цих загадкових елітних процедурах і дізнаємося, чи настільки всім корисний гідромасаж.

зміст:

  1. Що таке джакузі і при чому тут СПА
  2. Кому корисні, а кому шкідливі гідромасажні ванни
  3. Які бувають, ціна на гідромасажні ванни
  4. Гідромасажні системи для ванн

Що таке джакузі і при чому тут СПА

Що таке джакузі і при чому тут СПА

Дійсно, СПА тут ні при чому. Це абревіатура з латині, sanitas per aquam, що приблизно означає «зцілення водою». Цю штуку придумали ще в Давньому Римі, коли культивували повальну чистоту і брали водні процедури мало не два рази в день. Причому не тільки знати, а й прості римляни. Вони підливали в воду для ванн відвари різних трав і або тонізували організм вранці, або розслаблювали його ввечері перед сном. З розвалом Римської Імперії культ чистоти був геть забутий і навіть імператриця Катерина бачила ванну всього чотири рази в своїй імператорської життя, не кажучи вже про більш приземлених громадян.

З розвалом Римської Імперії культ чистоти був геть забутий і навіть імператриця Катерина бачила ванну всього чотири рази в своїй імператорської життя, не кажучи вже про більш приземлених громадян

Історія з джакузі ще більш банальна, але і більш цікава. Американець італійського походження Рой Джакузі мав хворого артритом племінника, якому прописали щодня їздити в госпіталь на водні процедури. Щоденні багатогодинні поїздки по курному і задушливому Нью-Йорку не дуже надихали Стефано Джакузі, тому дядько Рой вирішив полегшити життя хлопцю. Він пристосував до ванною водяний насос, який створював сильні потоки води, таким чином їм вдалося повністю замінити лікарняні процедури. В процесі вдосконалення пристрою Джакузі привів його фактично до такого виду, як ми його знаємо сьогодні - зробив регулювання напору, регулювання напрямку потоків і удосконалив конструкцію форсунок. Рой запатентував свій винахід і вже в 67-му році була продана перша «Гідромасажна ванна Джакузі».

Рой запатентував свій винахід і вже в 67-му році була продана перша «Гідромасажна ванна Джакузі»

Кому корисні, а кому шкідливі гідромасажні ванни

Кому корисні, а кому шкідливі гідромасажні ванни

Процедура, безумовно приємна, але варто враховувати, що деяким протипоказані гідромасажні ванни Користь і шкода від них відносні, проте варто знати, що користуватися джакузі не рекомендується:

  • людям у віці і берeменним жінкам;
  • людям з хронічними захворюваннями серцево-судинної системи;
  • хворим на діабет, алергічними реакціями;
  • з хворобами судин;
  • при наявності грибкових захворювань і шкірних воспалітeльних процесів.

Як би там не було, перед застосуванням гідромасажу варто порадитися з лікарем. Не варто приймати джакузі протягом двох годин після прийняття їжі, а також варто враховувати розслаблюючу дію масажу, оскільки є небезпека просто заснути у ванній.

Також є певні вимоги до приміщення, де буде встановлюватися гідромасажна ванна і основне з них - площа повинна бути не менше п'яти квадратів для ефективної циркуляції повітря. Виробники гідромасажних систем для ванн не рекомендують додавати сіль і лосьйон для ванн, оскільки вони можуть забивати форсунки і гідронасоси. Власне, це все протипоказання для джакузі, а тепер варто розібратися в його видах і в способах установки.

Які бувають, ціна на гідромасажні ванни

Які бувають, ціна на гідромасажні ванни

Абсолютно несправедливо вважається, що ціна на гідромасажні ванни переходить рамки розумного. Ні, не ціна переходить рамки. Як правило, така повнофункціональна ванна стоїть на 25-30% дорожче за звичайну хорошою ванни з комплектом устаткування. Наприклад, акрилова прямокутна ванна з гідромасажем і з аеромасажем варто від 24 000 рублей. Максимальна ціна дизайнерських ванн нестандартної форми і великого розміру з повним набором функцій обійдеться в 140-200 тисяч. Однак перед походом в магазин варто дещо знати про конструкцію і про матеріали для таких ванн.

Однак перед походом в магазин варто дещо знати про конструкцію і про матеріали для таких ванн

Матеріали для ванн, в принципі, стандартні:

  1. Чавунні гідромасажні ванни. Важкі, міцні, дорогі. Величезна перевага чавунних гідромасажних ванн в тому, що вони дуже довго тримають тепло. Є при цьому і мінуси. По-перше, це велика вага, особливо при великих габаритах, по-друге, крихке і вразливе покриття. Відновлення емалі - досить складний і дорогий процес.
  2. Сталеві ванни. Такі ванни джакузі набагато дешевше, але їх мінус в тому, що вони тримають тепло дуже недовго, хоча і важать набагато менше. Деякі терпіти не можуть характерний шум від сталевої ванни, хоча це можна виправити.
  3. Ванни акрилові. Оптимальне і сучасне рішення. Ціна таких ванн дуже невисока, вони досить прості в монтажі, важать небагато, мають найрізноманітніші форми і кольору, досить міцні і теплі, приємні на дотик, прості в установці і підключенні.

Ціна таких ванн дуже невисока, вони досить прості в монтажі, важать небагато, мають найрізноманітніші форми і кольору, досить міцні і теплі, приємні на дотик, прості в установці і підключенні

Гідромасажні системи для ванн

Гідромасажні системи для ванн

Гідромасажна система може бути як комбінованої, так і звичайної. У першому випадку масаж проводиться потоком з води і повітря, а також повітряно-бульбашковим потоком. В цьому випадку використовуються аеромасажні форсунки. Простий гідромасаж здійснюється за рахунок повітряно-водяного струменя. З технічної точки зору ванна джакузі являє собою комплекс з компресора, форсунок для тіла, форсунок для ніг, патрубків, водяних насосів і системи управління.

З технічної точки зору ванна джакузі являє собою комплекс з компресора, форсунок для тіла, форсунок для ніг, патрубків, водяних насосів і системи управління

Залежно від вартості пристрою, устаткування може нарощуватися і підвищуватися рівень його складності. Наприклад, в деяких конструкціях може бути встановлено два насоси і кілька окремих підсистем для роздільного підключення додаткового гідромасажу для ніг. Перед покупкою варто продумати, чи варто платити за ці опції і наскільки вони будуть затребувані. Правильно підібравши гідромасажну ванну, можна забезпечити якісний масаж і ні з чим не порівнянне задоволення, зняти напругу або отримати заряд бадьорості на цілий день.

Читайте також Установка акрилової ванни своїми руками, відео

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online