Аванс при продажу квартири, розмір авансу, зміна вартості після внесення авансу, аванс між агентством і фізособою, зразок авансового угоди

  1. Що потрібно знати про аванс при продажу квартири
  2. Що робити, якщо продавець захоче підвищити, а покупець - знизити вартість після авансу?
  3. Чи можна оформляти аванс при угоді з продажу квартири між агентством і фізичною особою?
  4. Що ще потрібно знати про аванс при продажу квартири? висновок
  5. Записатися на консультацію юриста в Балашисі - + 7-965-2-607-607
  6. Завантажити бланк авансового угоди в форматі PDF

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

У даній статті ми розглянемо, що таке аванс, якого він повинен бути розміру, коли його слід вносити, чи можна оформляти аванс при угоді з продажу квартири між агентством і фізичною особою, іншими словами, все, що потрібно знати про аванс при продажу квартири.

Що потрібно знати про аванс при продажу квартири

Аванс - це попередній платіж, який свідчить про твердість намірів покупця і продавця в майбутньому укласти договір купівлі-продажу квартири.
Весь сенс авансу в тому, що покупець не зможе його повернути, якщо передумає купувати квартиру, а продавець не може продати квартиру якомусь іншому покупцеві під час дії авансового угоди.
Зрозуміло, вносити або вимагати аванс можна не тільки при покупці квартири, але і будь-якого іншого рухомого або нерухомого майна. Адже сама суть авансу передбачає закріплення усних домовленостей в письмовій формі з внесенням якоїсь забезпечувальної суми.
Оформляти внесення авансу необхідно в письмовій формі, у вигляді попереднього договору купівлі-продажу або угоди про внесення авансу. Документ може називатися по-різному: договір про внесення авансу, угоду про авансування і т.д. Від назви зміст документа не змінюється. Реєструвати або засвідчувати у нотаріуса ці документи не обов'язково, хоча ви можете оформити свої відносини за допомогою нотаріального посвідчення.

Суму авансу сторони договору визначають самостійно за домовленістю, але щоб уникнути майбутніх втрат рекомендується вносити аванс не більше 10% від вартості квартири.

При внесенні авансу потрібно знати що на практиці, середній розмір авансу, внесеного за квартиру в Балашисі становить від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Якщо Ви складаєте авансове угоду самостійно, то зобов'язані вказати ХТО - ЩО - КОЛИ

Типовий варіант авансового угоди ви можете завантажити за посиланням в форматі PDF

1. Спочатку описати боку по авансу, а саме ПІБ, паспортні дані та місце реєстрації і продавця і покупця.

2. Чітко прописати об'єкт угоди, тобто вказані характеристики об'єкта нерухомості. В першу чергу адреса, потім короткий опис і на якій підставі цей об'єкт нерухомості належить власникові.

3. Точні терміни оформлення угоди купівлі - продажу або термін дії авансового угоди. Якщо покупцем термін виходу на угоду буде порушений - аванс залишиться у продавця. Якщо продавець до укладення договору купівлі-продажу вирішить продати квартиру іншій людині, він буде зобов'язаний повернути аванс покупцю, з яким підписав авансове угоду.

В авансовому угоді обов'язково прописується термін його дії. Як правило строк дії авансового угоди визначається готовністю сторін вийти на угоду купівлі-продажу, а саме часом яке необхідно покупцеві що б зібрати необхідну суму, а покупцеві підготувати об'єкт нерухомості до продажу.

Поняття підготувати об'єкт нерухомості до продажу включає в себе і збір необхідних для оформлення угоди купівлі-продажу документів і довідок, і вивіз майна, і проведення інших дій. Все залежить від конкретної ситуації. У будь-якому випадку краще отримати консультацію фахівців або найняти їх для супроводу угоди .

При цьому, в договорі можна прописати пункт про нарахування відсотків на суму авансу, в разі якщо він не буде продавцем повернутий в строк.

Оскільки сторони абсолютно вільні, в рамках чинного законодавства, в укладенні договору, то в угоді про внесення авансу можна прописати можливі причини його повернення.

Потрібно знати що передавати аванс слід тільки власнику квартири або його представнику за дорученням. Ми рекомендуємо оформляти факт передачі грошових коштів розпискою , Яка буде невід'ємною частиною угоди про внесення авансу.

Що робити, якщо продавець захоче підвищити, а покупець - знизити вартість після авансу?

В умовах падаючого ринку нерухомості іноді у покупців виникає бажання знизити вартість після авансу. Щоб уникнути такої ситуації, в обов'язковому порядку в договорі треба буде прописати пункт про те, що продавець не має права змінювати вартість квартири, а покупець не буде намагатися знизити вартість після авансу, тобто сторони дійшли згоди про те, що ціна нерухомості їх повністю влаштовує , і вони на неї погодилися.

Якщо в договорі не буде такого пункту - значить боку усвідомлено йдуть на ризик, і в кінцевому підсумку угода може зірватися.

Якщо напередодні внесення авансу продавець підняв ціну, ви просто має право відмовитися від угоди або наполягати на старій ціні, або якщо покупець намагається знизити ціну після внесення авансу, але якщо ви внесли в авансове угоду пункт про фіксацію ціни, то такий пункт в дає вам гарантію, що ціна на об'єкт нерухомості не зміниться, і угода буде проходити на обумовлених раніше умовах по зафіксованої раніше ціною. Таким чином, і покупець не зможе знизити вартість після внесення авансу, і продавець буде не в праві підвищувати вартість нерухомості.

Оскільки внесення авансу - це перший крок виходу на угоду, покупець повинен бути впевнений, що це саме та квартира, про яку він мріяв, і яку дійсно хоче купити. А продавець не сумнівається, що дана нерухомість більше йому не потрібна, і що ціна визначена саме в тому розмірі, який він хоче за неї отримати.

Чи можна оформляти аванс при угоді з продажу квартири між агентством і фізичною особою?

При угоді купівлі-продажу аванс треба вносити тільки стороні за договором - тільки продавцеві, оскільки він є власником нерухомості і тільки перед ним покупець несе відповідальність. Однак якщо в ролі покупця або продавця виступає саме агентство нерухомості - ситуація докорінно змінюється.

В такому випадку, мета авансу залишається колишня - зафіксувати взаємні зобов'язання покупця і продавця, тільки одним з них буде виступати агентство, а іншим - фізична особа.

Істотної різниці між фізичною особою і агентством, як стороною за договором про внесення авансу немає. За винятком того, що в такому випадку інтереси покупця будуть захищені законом про захист прав споживачів, і відповідальність агентства за невиконання своїх зобов'язань, буде в матеріальному плані набагато більше, ніж, якби договір укладався з фізичною особою.

Тому відповідаючи на питання "чи можна оформляти аванс при угоді з продажу квартири між агентством і фізичною особою?" юристи відповідають - потрібно. Так у покупця набагато більше гарантій, оскільки працювати з юридичними особами надійніше, ніж з фізичними.

Що ще потрібно знати про аванс при продажу квартири? висновок

Що відбувається з авансом після закінчення часу зазначеного в авансовому угоді? З нашого досвіду, все залежить від бажання сторін в здійсненні угоди. Якщо продавець не хоче більше чекати покупця, то він має право залишивши аванс у себе шукати нового покупця нерухомості.

Якщо ж покупець і продавець вирішили продовжити свої відношення, то рекомендується скласти додаткову угоду в якому вказати що пункт такий-то в авансовому угоді тепер буде замінений на такий-то (наприклад, термін дії договору не з 1 січня по 1 лютого, а з 1 лютого по 15 лютого такого-то року). Пам'ятайте що російські суди вимагають ПИСЬМОВЕ підтвердження Ваших угод, і не беруть до уваги усні заяви, навіть підтверджені свідками.

Що робити якщо в квартирі зареєстровані неповнолітні або недієздатні? - чи можна вносити аванс за таку квартиру? Можна, якщо Ви професійний юрист або ріелтор і розбираєтеся в практиці застосування цивільного законодавства в Балашихинском районі. Якщо немає, краще проконсультуватися з фахівцями.

Кому вносити аванс якщо у об'єкта нерухомості кілька співвласників, у яких різні частки? Краще проконсультуватися з юристом, тому що може знадобитися особлива форма авансового угоди, або отримання довіреностей від співвласників.

На закінчення варто відзначити, що внесення авансу - звичайна практика при купівлі квартири, і тут не треба чогось бояться або ображатися. Це ключовий момент при покупці нерухомості. Головне, щоб все було правильно оформлено, щоб виключити максимальну кількість можливих ризиків для обох сторін і зробити операцію максимально швидким і комфортним.

Все, що потрібно знати про аванс при продажу квартири, це те, що сторони повинні бути твердо переконані, що вони дійсно хочуть вийти на угоду і укласти договір купівлі-продажу, вони повинні чітко розуміти чого хочуть отримати від майбутньої угоди, а чого - уникнути .

Для укладення договору про внесення авансу рекомендується звернутися до досвідченому юристу , Який підготує текст документа відповідно до закону, з огляду на вимоги та побажання обох сторін, а також допоможе провести переговори, на яких можна буде домовитися про всі нюанси щодо термінів, сумі, умов оплати і т.д. Спеціаліст докладно розповість, що потрібно знати про аванс при продажу квартири, обговорить деталі, попередить про відповідальність, якщо хтось захоче підвищити або знизити вартість після авансу, перевірить договір на юридичну чистоту і підкаже, чи не буде той чи інший пункт договору порушувати права і інтереси однієї зі сторін.

Пам'ятайте, при економії на меншій, можна втратити набагато більше!

Записатися на консультацію юриста в Балашисі - + 7-965-2-607-607

Завантажити бланк авансового угоди в форматі PDF

Завантажити бланк авансового угоди в форматі RTF

Чи можна оформляти аванс при угоді з продажу квартири між агентством і фізичною особою?
Що ще потрібно знати про аванс при продажу квартири?
Що робити, якщо продавець захоче підвищити, а покупець - знизити вартість після авансу?
Чи можна оформляти аванс при угоді з продажу квартири між агентством і фізичною особою?
Тому відповідаючи на питання "чи можна оформляти аванс при угоді з продажу квартири між агентством і фізичною особою?
Що ще потрібно знати про аванс при продажу квартири?
Що робити якщо в квартирі зареєстровані неповнолітні або недієздатні?
И можна вносити аванс за таку квартиру?
Кому вносити аванс якщо у об'єкта нерухомості кілька співвласників, у яких різні частки?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online