Хто отримає безкоштовні квартири в Одесі

  1. АВТОР:
  2. Орфографічна помилка в тексті:

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

6 травня 2011, 7:29 Переглядів: 6 травня 2011, 7:29 Переглядів:   В Одесі пільговикам будують житло

В Одесі пільговикам будують житло. Фото gdn.com.ua.

У 2011-му одеська влада мають намір ощасливити новими квартирами більше 500 чоловік. "Ми розраховуємо отримати від будівельників близько 10 000 кв.м житла. Ця програма реальна, і перешкодити її виконання можуть тільки проблеми інвесторів із закінченням будівництва, - каже заступник мера з питань будівництва Олександр Орлов. - При цьому торішня програма виконана приблизно на 70-80 % ".

Близько 300 претендентів на житло - з соціально незахищених верств населення. Ще 200 - працівники різних відомств - міліції, прокуратури, судів, а також чиновники. Серед учасників квартирної черги свою житлоплощу, за нашими підрахунками, отримають не більше 30 одеситів (в списку черговиків сьогодні більше 17 тис. Сімей). "У нас багато соціально-незахищених черговиків, яким також потрібна житлоплоща, - розповідає Орлов. - В першу чергу, це жителі аварійних будинків і сім'ї, які необхідно відселити через будробіт". До слова, за останні 5 років "аварійникам" дісталося 338 квартир.

Одне з нововведень програми-2011 щодо виділення заповітних квадратних метрів в тому, що квартири мають отримати 80 інвалідів війни (для порівняння, 33 - в минулому). А в минулі роки найбільше житла віддали дітям-сиротам (за 5 років отримали 61 квартиру). "У цьому році ми знизили число квартир для сиріт через нового проекту - протягом 2 років ми побудуємо багатоквартирний будинок для дітей-сиріт", - говорить заступник мера. Член депкоміссіі з соціальної політики Марина Багрій-Шахматова вважає, що житла для сиріт недостатньо, і проблему треба вирішувати на загальнодержавному рівні. "Після закінчення школи вихованці інтернатів вступають до вузів, технікумів, училищ, які надають їм житло в гуртожитках, - говорить депутат. - Тобто за фактом на той момент у них є житло і прописка, а після закінчення навчального закладу діти опиняються на вулиці. І врегулювати цю ситуацію на місцевому рівні дуже складно ".

Що стосується черговиків, то фахівці вважають квартирну чергу ілюзорною допомогою. "Ця черга рухається практично непомітно через величезної кількості позачерговиків. Поки останнім видають квартири, на облік стають нові люди. Тобто буває так, що людина стоїть у черзі 5-м, а квартиру отримує 25-й, - каже економіст Микола Шутов . - та й у середньому, черговик очікує квартиру не менше 30 років! Виходить, що квартиру вже отримають діти, а то й онуки очередника ".

ДОКУМЕНТИ НА КВАРТИРНИЙ ОБЛІК

1. Заява на ім'я голови виконкому, підписана всіма дорослими членами сім'ї.

2. Довідка про склад сім'ї та прописку від паспортистки ЖЕУ (форма №2). Для дорослих, які проживають за останньою адресою менше 5 років, - "Форма-2" про проживання і прописку в м.Одесі за останні 5 років.

3. Довідка про те, чи перебувають члени сім'ї на квартирному обліку за місцем роботи.

4. Довідка МБТІ на кожного члена сім'ї (при проживанні в приватному будинку; видається за письмовим запитом квартирної групи).

5. Акт обстеження житлових умов.

6. Копія пенсійного посвідчення (для пенсіонерів), довідка з ЖЕКу, навчального закладу (для працездатних безробітних), висновок ЛКК (для нужденних в ньому), копія посвідчення учасника (інваліда) війни (за потребою).

7. Паспорти всіх дорослих і свідоцтво про народження дітей.

8. Копія свідоцтва про укладення (розірвання) шлюбу.

9. Копія свідоцтва про народження дітей.

10. Договір про наймання житла (піднайму).

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "Хто отримає безкоштовні квартири в Одесі". інші Новини Одеси дивіться в блоці "Останні новини"

АВТОР:

Запорожець Олександр

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online