У ВККС пояснили причини відмови в допуску до участі в відборі суддів



Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

14.12.2012 16:47

Перевіркою документів, поданих до Комісії особами для участі в третьому відборі на посаду судді, було встановлено, що деякі особи є військовозобов'язаними, але при цьому вони не подали копію військового квитка, що є вимогою статті 67 Закону України «Про судоустрій і статус суддів».


Як повідомили « ЗіБ »До Вищого кваліфікаційної комісії суддів, законом про« Про судоустрій і статус суддів »визначено виключний перелік документів, які повинні подавати особи для участі в відборі кандидатів на посаду судді.

Зокрема, обов'язковим є подання копії військового квитка для військовослужбовців або військовозобов'язаних.
Однак перевіркою документів було встановлено, що деякі особи є військовозобов'язаними, але не подали для участі в відборі копію військового квитка, подавши або копію тимчасового посвідчення, або копію довідки, виданої військовим комісаріатом, або копію обліково-послужний картки.

Комісія взяла до уваги роз'яснення Головного управління особового складу Генерального штабу Збройних Сил України щодо військового обліку військовослужбовців та військовозобов'язаних і його документування. Згідно з цими роз'ясненнями, документом, що засвідчує статус особи як військовослужбовця або військовозобов'язаного, є військовий квиток.

Для організації та ведення військового обліку передбачено тимчасове посвідчення замість військового квитка. Воно видається особам, тимчасово прийнятим на військовий облік, які втратили військові квитки, а також особам, які прибули з місць позбавлення волі, закордонного відрядження до отримання їх військових квитків з інших райвійськкоматів. Термін дії тимчасового посвідчення визначає військовий комісар виходячи з часу, необхідного для встановлення даних, які дають право на видачу військового квитка або отримання його з іншого військового комісаріату, де раніше військовозобов'язані перебували на військовому обліку, але не більше ніж на півроку.

Чинні нормативні акти, що регулюють організацію і ведення військового обліку, не передбачають такої підстави для видачі тимчасового посвідчення замість військового квитка як відсутність бланків військових квитків і не встановлюють такого терміну дії тимчасового посвідчення - до отримання бланків військових квитків.

Особа, яка є військовозобов'язаним, і бажає взяти участь у відборі кандидатів на посаду судді вперше, зобов'язана виконати приписи пункту 9 частини 1 статті 67 Закону та подати до Комісії копію військового квитка, а не який-небудь інший документ.

За наявною у Комісії інформації проблема, пов'язана з відсутністю бланків військових квитків в місцевих військових комісаріатах, якщо і мала місце, то носила виключно локальний характер і не мала системного і загальнодержавного характеру.

Зазначені обставини стали підставою для відмови в допуску до добору кандидатів на посаду судді вперше тих осіб, які звернулися до Комісії з відповідними заявами, але будучи військовозобов'язаними не подали усіх необхідних документів, - а саме, копії військового квитка.


© Закон і Бізнес

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online