«Такої нагороди не треба»: розгнівані ветерани АТО повернули Порошенко свої медалі

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Київ, 8 березня

Київ, 8 березня. Учасники спецоперації в Донбасі демонстративно повернули президенту України Петру Порошенко свої бойові нагороди. Володіти медалями військовослужбовці не захотіли після розгону протестуючих під стінами Ради на початку березня.

Повідомлення про повернення нагород з'явилося на сторінці «Руху Звільнення Вінниця» в Facebook.

«Депутати Вінницької облради від провладних політсил своєю явкою на позачергову сесію продемонстрували підтримку злочинних наказів влади. Ветерани в гніві відмовляються від президентських нагород », - йдеться в повідомленні.

До запису також було прикріплено ролик. На ньому двоє учасників операції в Донбасі Вільгельм Крій та Віктор Хомяк пояснюють своє рішення повернути свої нагороди Порошенко.

Так, за словами одного з них володіти нагородою, підписаної президентом, він не більше не хоче після «побиття побратимів» під Радою.

«Ось нагорода від президента за участь в антитерористичній операції. Пан Порошенко підписав ... Я пробув на Майдані 78 днів, потім було АТО, в якому я був командиром взводу. Двадцять чоловік підлеглих, всі вони повернулися додому - не здорові, але живі. Тому підтримуючи своїх побратимів, яких жорстоко побили, я не хочу такої нагороди, підписаної президентом », - заявив він і віддав медаль заступник голови Вінницької обласної ради Ігорю Хмеля з проханням передати її Порошенко.

Віктор Хомяк заявив, що служив в 25-му батальйоні «Київська Русь». Після короткої промови він зірвав з грудей медаль і, зі словами «Передайте, будь ласка, Петру Олексійовичу», поклав її на стіл перед головою облради.

Нагадаємо, на початку березня українські правоохоронці розігнали наметове містечко прихильників екс-президента Грузії Михайла Саакашвілі, розбитий під стінами Ради. При розгоні багато з мітингувальників, за даними місцевих ЗМІ та очевидців, отримали важкі травми.

Поліція ставила задеражанних на коліна на сніг. Всього було затримано більше сотні учасників протесту. Поліція повідомила про затримання понад сотні протестувальників і десяти постраждалих з обох сторін. При цьому в МВС України заявили, що такі дії з боку поліцейських є «Нормальною практикою» .

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online