Навісні полки для кухні

  1. Чим можна замінити настінні шафи
  2. Переваги та недоліки такого рішення
  3. Матеріали для полиць
  4. дерев'яні
  5. металеві
  6. скляні
  7. кам'яні
  8. Дизайн полиць і варіанти виконання
  9. стиль прованс
  10. Кухня в стилі кантрі
  11. кутові форми
  12. Місце для установки полиць в якості систем зберігання і декоративного елемента інтер'єру кухні

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Навісні полки для кухні дозволяють уникнути безладу і оптимально організувати навколишній простір. Завдяки відкритим полицям для кухні приміщення буде здаватися просторіше, а гарний дизайн додасть естетичний вигляд. Навісні полки для кухні дозволяють уникнути безладу і оптимально організувати навколишній простір

Схожі статті:

Чим можна замінити настінні шафи

Звичні настінні кухонні шафи не завжди зручні, т. К. Займають багато місця, а щоб взяти потрібну річ або продукт, необхідно відкрити дверцята. Заміна шафок полками замість навісних шаф може допомогти заощадити простір, оскільки на кухонних полицях можна розмістити предмети так, щоб вони завжди були на виду.

Переваги та недоліки такого рішення

До переваг використання кухонних навісних полиць можна віднести:

  1. Місткість.
  2. Залежно від матеріалу виготовлення кухонні полиці витримують досить велику вагу, зберігати можна навіть каструлі і сковорідки.
  3. Установка не вимагає особливих навичок, т. К. Кріплення полиць прості у використанні.
  4. Все знаходиться на увазі.
  5. Добре вписуються в кухонний дизайн.

До недоліків використання можна віднести:

  1. Можливо, якісь продукти або предмети естетичніше зберігати в закритих шафах.
  2. Недоліки можуть стосуватися матеріалу. Пластикові можуть не витримати велику вагу і зламатися, а дерев'яні - разбухнуть при частих контактах з водою.

І все ж віддавати перевагу кухонним полкам або кухонним шаф - справа особистого смаку, адже обидва варіанти при правильно обраному дизайні може виглядати красиво і стильно. Цікавим варіантом може стати поєднання кухонних шаф і полиць в інтер'єрі.

Матеріали для полиць

Кухонні настінні полки можуть бути виготовлені з різних матеріалів, що дозволяє їх використовувати в різних цілях і в різних дизайнерських стилях. Від матеріалу виготовлення залежить і вартість таких меблів. Наприклад, пластикові відносяться до класу економ, а кам'яні або акрилові - дорожчий варіант. Є пластикові, дерев'яні, металеві, скляні, кам'яні полки.

дерев'яні

Дерев'яні відрізняються екологічністю, високою міцністю і невеликою вагою. І якщо їх обробити спеціальним розчином, який захистить їх від гниття, вологи і комах, прослужать вам досить довго.

металеві

Металеві кухонні вироби з тонкими кріпленнями, бронзовими або залізними гратами, хромованими деталями виглядають красиво і витончено. При цьому вони відрізняються міцністю, легкістю конструкції і довговічністю. На відміну від дерев'яних, металеві вироби не деформуються від підвищеної вологості і високих температур. При використанні підвісного кріплення їх можна знімати для проведення вологого прибирання.

скляні

Справляють враження крихкості і витонченості, хоча при цьому можуть бути досить міцними. Візуально збільшують простір, наповнюють його світлом. На них красиво виглядає художній розпис або вбудоване підсвічування з різнокольорових лампочок.

Щоб кухонні полиці були міцними, товщина скла повинна бути не менше 8-10 мм.

кам'яні

Виглядають красиво, надають інтер'єру шарм і солідність. Найміцніші і стійкі з усіх. На них можна розміщувати особливо важкі речі і предмети.

При монтажі потрібно враховувати тяжкість матеріалу і особливості стін. Такі меблі не можна кріпити до стін з гіпсокартону.

Дизайн полиць і варіанти виконання

Для різних видів дизайну підійдуть кухонні полиці з різного матеріалу і в різних варіантах виконання. Полички білого кольору підійдуть до стилю прованс, полку кухонні для тарілок, зроблена з дерева - до стилю кантрі і т. Д.

стиль прованс

Навісні кухонні полиці в стилі прованс, або в стилі французького села, повинні бути відкритими, світлих тонів. Добре в цей стиль впишуться дерев'яні вироби, пофарбовані у світлі тони, з художнім різьбленням. До поличках білого кольору відмінно підійде біла посуд, керамічні вироби, невеликі вазочки з букетами лаванди або інших засушених квітів. А також можна розставити кошики з фруктами та овочами.

Кухня в стилі кантрі

Кухонний інтер'єр в стилі кантрі повинен відображати простоту сільського побуту. Тому тут не підійде скляна, металева і пластикова кухонні меблі.

Стиль кантрі - це дерев'яна кухонні меблі світлих і темних кольорів або хоча б імітація під дерево. Полички повинні бути відкритими, невибагливими, без особливих прикрас. Відмінно підійде така полку кухонні для тарілок та іншої посуду. Один їх вигляд повинен створювати затишну і домашню атмосферу. Деякі полки можна прикрасити легкими фіранками з бавовняної тканини.

кутові форми

Особливе місце в інтер'єрі займають кутові кухонні полички. Вони дозволяють максимально раціонально використовувати кухонний простір і декоративно оформити кути. Вони добре підійдуть для маленьких приміщень, адже такі меблі компактна і займає мало місця. Відкриті кутові навісні полки можуть бути дворівневими. На них будуть прекрасно виглядати кімнатні рослини в квіткових горщиках або кашпо, витончені вазочки. Матеріал полки повинен відповідати загальному інтер'єру.

Що ви робіть зі старими меблями?

Місце для установки полиць в якості систем зберігання і декоративного елемента інтер'єру кухні

Кухонні полиці можна встановити:

  • в тому ж місці, де були навісні шафи. Замінивши громіздкі навісні шафи полками, ви звільните простір, кухня візуально стане більше;
  • в якості елементів, що з'єднують шафи;
  • в ніші: короткі полки в ніші допоможуть відмінно організувати простір і додадуть додатковий затишок;
  • над столом: на вузьких поличках над столом зручно зберігати спеції, приправи, хліб та інші продукти;
  • вони можуть заповнювати простір між стіною і шафою.
  • Таку настінну полицю можна використовувати в цілях прикраси інтер'єру: як підставки під горщики з квітами, свічки, настільні лампи і т. Д.

Кухонні навісні полки можуть стати чудовою альтернативою навісним шаф і елементом дизайну всього приміщення. Вони допоможуть звільнити простір і створять затишну атмосферу.

Що ви робіть зі старими меблями?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online