Відповіді на часті питання по ноутбукам Samsung

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Компанія Samsung використовує в конструкціях своїх ноутбуків кілька фірмових фіч, які викликають купу питань у користувачів, що віддають перевагу закидати питаннями кілька тематичних інтернет-ресурсів, замість того, щоб тупо відкрити інструкцію і хоча б просто переглянути її.

Такі питання приходять і на мою адресу. Що характерно, питання досить однотипні, в зв'язку з чим я і вирішив написати цей пост.

Отже, найбільш частих питань два:

1. На моєму ноутбуці Samsung акумулятор заряджається тільки до вісімдесяти відсотків. Чому так відбувається?

2. Мій ноутбук Samsung періодично мимовільно відключається, коли я граю в супер-пупер наворочений гру. В чому причина?

Тепер відповіді:

1. У ноутбуках Samsung використовується функція продовження терміну служби батареї. Реалізується вона за рахунок установки максимального заряду батареї до вісімдесяти відсотків від максимальної місткості. Це дозволяє збільшити термін життя батареї, але відповідно зменшує час роботи вашого ноутбука без підзарядки.

За замовчуванням ця функція відключена, так що якщо ваш акумулятор заряджається тільки до вісімдесяти відсотків, то цю опцію активували або ви самі, або хтось, що має доступ до вашого комп'ютера. Компанія Samsung тут ні до чого.

2. У ноутбуках Samsung є можливість використання так званого безшумного режиму. При активації цієї функції швидкість вентилятора може знижуватися, а також в залежності від налаштувань він може на деякий час зупинятися взагалі. В ідеалі ця настройка призначена для того, щоб ви не заважали оточуючим шумом вентилятора, хоча на практиці користі від цієї опції мало, так як ноутбуки, як правило, і без того працюють досить тихо. Єдина відчутна користь - кілька збільшується час автономної роботи, адже в тихому режимі вентилятор споживає менше енергії.

Однак тут є один дуже важливий нюанс, який не всі враховують. Справа в тому, що безшумний режим призначений для роботи з невибагливими додатками. При роботі з чимось ресурсоємним, на кшталт комп'ютерних ігор, що працює в тихому режимі кулер не завжди в змозі забезпечити належний рівень охолодження і в підсумку ноутбук нерідко перегрівається і вимикається.

Обидві зазначені функції в залежності від конкретної моделі ноутбуків Samsung можуть активуватися двома способами: за допомогою програми Samsung Control Center (воно ж іноді називається Easy Settings) або за допомогою декількох утиліт.

Ось ілюстрація першого прикладу.

А так встановлюється рівень заряду батареї в разі використання декількох додатків.

А так встановлюється рівень заряду батареї в разі використання декількох додатків

Коли під рукою виявиться відповідний ноутбук, я також додам до статті скріншот з активацією безшумного режиму в другому випадку.

До речі, я якось вже писав про ресурс CyberForum. Ось посилання на його розділ, присвячений ноутбуків: http://www.cyberforum.ru/notebooks/ . Там є окремі розділи, що стосуються вибору, ремонту і апгрейда ноутбуків. Упевнений, там ви знайдете для себе ще багато чого корисного.

Ну і я, звичайно, в разі чого допоможу, чим зможу.

Чому так відбувається?
В чому причина?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online