Китайський карбон на велосипед

  1. Передісторія
  2. А чи такий хороший китайський карбон?
  3. Що порадувало і що розчарувало
  4. Що я взяв

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Опубліковано: 19.03.2016 о 23:26 / Автор: Сергій Хмарук

2016 о 23:26 / Автор: Сергій Хмарук

Друзі, сьогодні хочу поділиться з вами своїми враженнями про китайський карбоні, який я купив в минулому році для свого велика Bianchi Kuma. Розповім трохи про те, як і де я його придбав, і як він себе показав за рік експлуатації. Також ви дізнаєтеся, чи варто купувати карбон в Китаї.

Передісторія

Хто стежить за мої каналом на ютубі, той вже напевно знає, що я в минулому (2015) році придбав комплект карбонових запчастин на свій улюблений велосипед, щоб поліпшити його зовнішній вигляд.

Цей комплект складається з Кермо та винос проставочное кілець, кришечки і підсідельного штиря. Все це я купив у одного товариша, який торгував цими запчастинами на сайті оголошень OLX.

Все це я купив у одного товариша, який торгував цими запчастинами на сайті оголошень OLX

Тоді я ще не знав, що всі ці деталі з карбону купити можна на аліекспресс , Тому що жодного разу там нічого не замовляв. Причому, придбати це можна не тільки комплектом, але і окремо.

У березні 2015 року за цей чудовий набір я заплатить 1500 грн. В принципі, зараз за ці ж гроші (близько 45 $) і навіть дешевше можна придбати на аліекспресс відмінні комплекти на будь-який смак і колір.

А чи такий хороший китайський карбон?

Ось власне через рік експлуатації деталей китайських нанотехнологій, я вирішив поділитися з вами своїми враженнями про карбоні, тому що в інтернеті зараз можна знайти багато суперечливих думок про нього.

Багато хто говорить, що все це фігня, швидко зламається, бо це ж Китай і таке інше. Але як правило такі люди пишуть це, навіть не спробувавши це чудо в експлуатації. Хоча є дійсно неякісний карбон.

Дивився якось на ютубі огляд, в якому людина показував карбоновий кермо і винос для шосейного велосипеда, які у нього просто тріснули після нетривалої експлуатації. Швидше за все попалася якась підробка.

Смію припустити, що стиль катання на велосипеді теж впливає на те, як довго прослужить цей карбон. Хоча по ідеї нормальний якісний карбон повинен витримувати пристойні навантаження і поглинати удари. Є різні тести на ютубі.

Цілком допускаю, що саме цей карбон з Китаю може не підійти тим, хто любить стрибати з трамплінів тощо, тому що він не любить точкових ударів (це наскільки я знаю) і може просто тріснути. А так як я прихильник крос-кантрі, то і судити буду суто за своїм стилем катання.

Що порадувало і що розчарувало

За рік експлуатації цих деталей у мене не виникло будь-яких істотних проблем. Все ціле і як і раніше міцне. Найбільше я переживав, звичайно ж, за кермо. Особливо на крутих спусках по бездоріжжю в сільській місцевості, коли ми з хлопцями виїжджали на далекі покатухи. Так що тести на жорсткість були пройдені успішно.

Єдина деталь, яка трохи розчарувала, так це подседел. Так як я кілька разів міняв сідла, то в місці кріплення, болтами обдерти фарба (верхня частина штиря алюмінієва) і під час їзди в цьому місці початок неприємно порипувати. Тому довелося робити гумову шайбу зі старої камери. Чесно кажучи, даний тип кріплення мені не дуже подобається.

Чесно кажучи, даний тип кріплення мені не дуже подобається

Другий момент, знову ж пов'язаний зі штирем, це місце його затиску хомутом. Тут довго пояснювати не буду, можна все побачити на фото. У місці затиску карбон втрачає свою естетику, тому відразу рекомендую виставляти потрібну висоту і не рухати його вгору-вниз.

Що я взяв

Ну ось про найголовніше і нічого не сказав. Забув зовсім вказати характеристики купленого в минулому році комплекту. Отже, що я маю:

  • кермо 680 мм / 31,8 мм флет;
  • винос 120 мм;
  • проставочное кільця 3х10 мм;
  • кришечка на винос;
  • штир 350 мм / 31,6 мм.

Всі деталі повністю карбонові, за винятком виносу керма і верхньої частини підсідельного штиря, які виконані з алюмінію, але пофарбовані під карбон.

Брав я цей комплект більше через дизайн ніж заради легкої ваги. Так як я в деякій мірі велофетішіст, то дуже сильно люблю всякі красиві деталі для велосипеда і по можливості намагаюся щось купувати цікаве.

В цілому ж, цією покупкою я дуже задоволений. Подивимося, як цей комплект відходить велосезон-2016. Буду сподіватися, що все буде добре. Так що, якщо надумаєте собі брати, то ось тут можна знайти на будь-який смак і колір. Якщо у вас виникли якісь питання, то залишайте їх в комментарія' нижче.

А чи такий хороший китайський карбон?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online