Закон про громадянство: як стати громадянином Росії за програмою «Співвітчизники»

  1. Вам також може бути цікаво:

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Ті, хто вирішив перебратися на постійне місце проживання до Росії в рамках Держпрограми зі сприяння добровільному переселенню співвітчизників, які проживають за кордоном, можуть розраховувати на спрощений порядок отримання громадянства РФ Ті, хто вирішив перебратися на постійне місце проживання до Росії в рамках Держпрограми зі сприяння добровільному переселенню співвітчизників, які проживають за кордоном, можуть розраховувати на спрощений порядок отримання громадянства РФ.

Щоб стати учасником Держпрограми, перш за все, необхідно знати як отримати громадянство РФ і перш за все узаконити своє перебування на території країни, тобто оформити дозвіл на тимчасове проживання і посвідку на проживання в Російській Федерації.
За умовами держпрограми, хоча б один член сім'ї співвітчизників повинен бути старше 18 років, дієздатним і працездатним, «володіти кваліфікацією і досвідом роботи, достатніми для здійснення трудової діяльності на території Російської Федерації», «володіти російською мовою (усним і письмовим) на рівні, достатньому для адаптації серед приймаючого населення ».

Учасник програми, а також члени його сім і, разом з якими він переселяється на ПМЖ до Росії, мають право на отримання держгарантій і соціальної підтримки. Так після отримання свідоцтва переселенець отримує право на отримання компенсації на оплату проїзду в Росію, провезення багажу, а також підйомного допомоги в розмірі 20 тисяч рублів на учасника програми і по 10 тисяч - членам його сім'ї. Крім того, у багатьох регіонах РФ учасникам програми надається додаткова підтримка у вигляді одноразових виплат і допомоги в працевлаштуванні. При цьому, як правило, вступає обмеження на виїзд за межі суб'єкта РФ протягом декількох років.

В цьому році в зв'язку з подіями на Україні особи, які отримали тимчасовий притулок на території РФ і бажаючі стати учасниками програми «Співвітчизники» в процесі оформлення документів отримали ряд преференцій. По-перше, стати учасником програми тепер може кожен, хто має свідоцтво про тимчасове притулок. По-друге, для таких осіб скорочена процедура оформлення свідоцтва учасника Державної програми, яка тепер становить 15 днів (раніше - 60 днів).

Співвітчизнику, щоб взяти участь в Держпрограму, необхідно прийти в найближчий відділ Федеральної міграційної служби (ФМС), заповнити та подати анкету і прикласти до неї копії посвідчення особи, документа про сімейний стан, документа про освіту. Іноземні громадяни, які проживають на території Росії, повинні докласти також оригінали документів, що підтверджують їх право на постійне або тимчасове проживання на території РФ, паспорт і документ про сімейний стан.

Після необхідних погоджень співвітчизнику направляється повідомлення про відмову уповноваженого органу суб'єкта Російської Федерації відповідно або про узгодження кандидатури співвітчизника для участі в регіональній програмі переселення. У разі позитивного рішення співвітчизнику видається свідоцтво учасника Державної програми.

Вам також може бути цікаво:

Послуги юриста по сімейних справах

У сімейному праві є досить багато невидимих ​​підводних каменів. Юрист по сімейним питанням знайомий з усіма тонкощами і нюансами, які допоможуть вирішити будь-який спір ...

Кримінальне право в РФ

Регулювання суспільних відносин багато в чому залежить від того, наскільки і як законодавець захищає своїх громадян від злочинів. Кримінальну право є системою актів ...

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online