Документи для отримання російського паспорта в Криму

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Ст.5 Договору між РФ і Республікою Крим від 18.03.2014 р передбачає визнання громадянами РФ всіх громадян міста Севастополя і Республіки Крим, які постійно проживають в цих регіонах, незалежно від того, були вони громадянами України або особами без громадянства. Тому всі громадяни цієї категорії мають право отримати російський паспорт в порядку, встановленому законодавчими актами РФ.

Тому всі громадяни цієї категорії мають право отримати російський паспорт в порядку, встановленому законодавчими актами РФ

Порядок видачі та заміни паспортів громадянам РФ встановлено адміністративним регламентом ФМС, що набув чинності 26.02.2007 р

Детально на офіційному сайті міграційної служби Росії в Криму www.fms.gov.ru

Право на отримання паспорта мають громадяни РФ або придбали громадянство РФ і досягли 14-річного віку Право на отримання паспорта мають громадяни РФ або придбали громадянство РФ і досягли 14-річного віку. Отже, до них відносяться всі громадяни України та особи без громадянства не молодше 14 років півострова Крим, визнані громадянами РФ. Отримати новий паспорт має також громадянин РФ, що втратив свій паспорт або в разі викрадення у нього паспорта.

Заміна паспорта РФ проводиться при досягненні громадянином РФ 20-річного, а потім 45-річного віку, а також у випадках зміни П.І.Б., статі, дати або місця народження, зовнішності, виявлення помилок у паспорті і непридатності його для використання.

Законодавством РФ строго регламентується перелік, форма і зміст документів, що надаються територіальному підрозділу ФМС для отримання паспорта. Тому жителі Криму, ретельно не вивчено регламентні норми, потрапляють в ситуації, коли доводиться повторно здавати документи, що не відповідають пропонованим до них вимогам, що в умовах масової видачі паспортів в Криму досить клопітно. Тому в цьому тексті наводиться список необхідних документів з детальним описом їх форми і змісту:

Заява форми № 1П про видачу паспорта Заява форми № 1П про видачу паспорта. Бланк заяви видає підрозділ ФМС. Зразок заповнення можна подивитися на сайті www.fms.gov.ru/upload/docs/files/obrazec.doc. Заповнювати форму бланка можна вручну або за допомогою комп'ютера (друкарської техніки). У графі 8 (чи перебував раніше в іноземному громадянстві і якщо Ви приймете в громадянство РФ) громадянин України робить запис «Так, громадянство України, ст.5 Договору від 18 березня 2014 г.». У графі 9 (причина видачі паспорта) робиться запис «вперше». У передбачених регламентом випадках заміни паспорта відповідна причина заміни паспорта вказується в графі 9 (наприклад, досягнення 45-річного віку, зміна прізвища, зміна статі і т.д.). Співробітник підрозділу може заповнити заяву в разі, якщо громадянин за станом здоров'я не здатний зробити це самостійно. У графі 10 уповноважений співробітник підрозділу запевняє особистий підпис громадянина.

Документ, що засвідчує постійну реєстрацію на території півострова Крим і особу заявника Документ, що засвідчує постійну реєстрацію на території півострова Крим і особу заявника. Таким документом, як правило, є паспорт громадянина України. На практиці зустрічається багато випадків, коли громадянин постійно проживає на території Криму, але в момент видачі паспортів РФ не має постійної реєстрації в Криму. Наприклад, молода людина виїхав на навчання до ВНЗ континентальної України; громадянин, який проживав в Криму, потім знятий з реєстрації в зв'язку з тимчасовим виїздом на континентальну Україну і повернувся до Криму, але з яких-небудь причин, що не встиг зареєструватися в Криму. У всіх подібних випадках громадянин звертається до підрозділу ФМС із заявою довільної форми і на вимогу цього органу надає ті чи інші документи, на підставі яких ФМС приймає рішення про його право прийняти громадянство РФ і отримати паспорт РФ. У деяких випадках може знадобитися рішення суду для позитивного вирішення питання органом ФМС.
У практиці судів для отримання рішення суду про постійне проживання на території Криму до 1954 року, тобто до передачі його до складу України, були потрібні нотаріально завірені показання двох свідків, які в той період були повнолітніми, і підтвердили факт постійного проживання заявника в Криму в той період. Подібна практика може бути застосована судами і в даний час.
У випадках, коли немає достатніх підстав для надання громадянства РФ, проходить процедура легалізації громадянина з подальшим наданням дозволу на проживання та у встановлені терміни громадянства РФ. Наприклад, якщо один з подружжя отримав громадянство РФ, а другий не має підстав для цього, то він отримує дозвіл на проживання, а термін отримання громадянства РФ настає через 3 роки.

Свідоцтво про народження, при його відсутності необхідно отримати в органі РАГСу повторне свідоцтво про народження Свідоцтво про народження, при його відсутності необхідно отримати в органі РАГСу повторне свідоцтво про народження. Якщо з якихось причин орган ЗАГСу не може видати повторне свідоцтво, необхідно звернутися в суд для отримання рішення суду, що підтверджує факт народження.

Дві особисті фотографії Дві особисті фотографії. Найпоширенішою причиною відмови в прийомі документів є надання фотографій, які не відповідають регламентним нормам або необхідної якості. Тому виготовляти фотографії необхідно в підрозділі, якщо є така можливість, або в фотографії, персонал якої виконує всі вимоги регламенту РФ.
Фотографії можуть бути чорно-білі або кольорові. Розмір фотографії 35х45 мм. Не менш 80% розміру фотографії повинен займати овал обличчя. Довжина зображення голови повинна бути в межах від 32 до 36 мм, ширина від 18 до 25 мм. Вільне поле над головою має бути 5 мл з допуском +/- 1 мм. Зображення особи повинно бути чітким і строго в анфас. Фотографуватися потрібно без головного убору, але допускається фотографування в головному уборі, що не закриває обличчя для осіб, релігійні переконання яких вимагають цього. При постійному носінні окулярів, фотографуватися необхідно в окулярах, при цьому повинні бути чітко видно очі, скельця окулярів не повинні бути тонованим.
Фотографуватися потрібно в однотонному одязі. Знімок повинен бути різким у всіх деталях, чітким, середньої контрастності, з м'якими світлотінями. Не допускається ретушувати характерні особливості особи, спотворюючи їх. Задній фон повинен бути однотонний, рівний і світліше зображення особи. Фотографія не повинна мати дефектів у вигляді подряпин, зламів, пошкоджень емульсії, плям, затекло. На відміну від фотографій для інших документів, які виконуються на матовому фотопапері, фотографії для паспорта РФ повинні виготовлятися на глянцевому фотопапері.
У разі використання Єдиного порталу для подачі документів в електронній формі фотографії повинні мати дозвіл не менше 600 dpi, формат "jpg", розмір файлу до 300 кілобайт.

5. Документи, на підставі яких вносяться обов'язкові відомості в паспорт. До них відносяться наявні у певних громадян військовий квиток, документи про реєстрацію або розірвання шлюбу, про народження дітей до 14-річного віку, довідка про реєстрацію за місцем проживання. Всі документи для внесення відомостей до паспорта видаються в оригіналі і здаються їх копії.

6. Квитанція про оплату держмита в сумі 200 руб. До 1 січня 2015 р жителі Криму звільнені від сплати цього мита, тому при отриманні паспорта до цього терміну представляти квитанцію не потрібно. Для громадян України, які відмовилися від отримання громадянства РФ, мито в сумі 2000 руб. необхідно буде оплатити для оформлення посвідки на проживання.

Українські паспорти при отриманні паспортів РФ не вилучаються, в них не робиться позначок про видачу паспорта РФ.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online