Чи потрібен закордонний паспорт для поїздки в Росію - з Казахстану, громадянам України (українцям)

  1. Особливості перетину кордону РФ для громадян СНД
  2. Корисні поради
  3. Правила проїзду для дітей
  4. Терміни перебування в РФ
  5. Особливості в'їзду в РФ громадян країн-учасниць ЄАЕС
  6. Порядок перебування громадян ЄАЕС в Російській Федерації
  7. Терміни перебування громадян Казахстану в Росії
  8. порушення умов
  9. Особливості в'їзду на територію Росії громадян країн далекого зарубіжжя
  10. Основні правила реєстрації

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

У законодавчій базі Російської Федерації чітко прописані правила перетину кордону і в'їзду на територію країни громадянами інших держав.

Варто відзначити, що по відношенню до кожної країни ці правила різняться. Які ж особливості для в'їзду в Росію громадян країн-учасниць СНД, ЄАЕС, громадян інших країн і чи потрібен закордонний паспорт для перетину кордону?

Особливості перетину кордону РФ для громадян СНД

Особливості перетину кордону РФ для громадян СНД

Перетинаючи кордон Російської Федерації, необхідно точно визначитися з метою поїздки. Пов'язано це з тим, що співробітники пропускного пункту уточнюють цей момент, тому, в разі обману або надання неправдивої інформації, в пропуску на територію Росії може бути відмовлено. До того ж, надавши невірні відомості, громадянам можуть заборонити в'їжджати на територію Російської Федерації протягом 3 років.

Щоб перетнути кордон Російської Федерації громадянам будь-якої країни СНД, також і з України, необхідно надати закордонний паспорт. До недавнього часу, громадяни цих країн могли перетинати кордон з РФ, надаючи звичайний паспорт, однак, на підставі всіх нововведень в законодавчій базі, тепер потрібно тільки закордонний паспорт.

Ще один важливий момент - необхідність заповнення міграційної карти. У ній слід вказати всю інформацію - особисті дані, мета візиту. Заповнення проводиться російською мовою або ж перенесенням інформації з документів, що підтверджують особу, латинськими буквами. Після того, як ви в'їдете в Росію, міграційну карту потрібно весь час мати при собі.

Корисні поради

Корисні поради

Щоб в'їхати в Росію з будь-якої стани СНД, не потрібно збирати великий пакет документів або проходити різні перевірки. У своїй більшості, коли є конкретна інформація про строки та мету поїздки, перетин кордону не викликає складнощів і труднощів.

Якщо ви хочете збільшити свої шанси на перетин кордону і гарантовано потрапити в Росію, варто оформити запрошення або подбати про гарантійному листі.

Оформити запрошення на в'їзд на територію Російської Федерації може будь-який громадянин країни або ж іноземець, який перебуває в Україні на законних підставах. До того ж, створити запрошення для співробітника можна від будь-якої компанії - юридичної особи. Правила перетину кордону по запрошення не відрізняються від стандартної процедури - необхідно надати закордонний паспорт.

Для оформлення запрошення, потрібно вказати такі дані людини, який збирається перетнути кордон:

  • прізвище, ім'я, по батькові;
  • дату і місце народження;
  • паспортні данні.

Також вказують термін, мета поїздки. Але потрібно звернути увагу на деякі нюанси:

  • Людина, який висилав запрошення, тобто, приймаюча сторона, забезпечує житлом і медичним полюсом страхування в'їжджає українця.
  • У прибуває людини, на момент перетину кордону, повинна бути з собою певну суму коштів, що не менше прожиткового мінімуму. Цими грошима забезпечує або приймаюча сторона, або громадянин України везе їх з собою.

Правила проїзду для дітей

Тепер українцям з дітьми перетнути кордон з Росією буде складніше, адже свідоцтва про народження недостатньо. На підставі того, що для дорослого населення змінилися вимоги для в'їзду в країну - необхідна наявність закордонного паспорта, то діти віком до 14 років повинні бути в нього вписані. Якщо дитина старше 14 років, то для перетину кордону у нього повинен бути свій закордонний паспорт .

Якщо з дитиною перетинає кордон тільки один батько, то слід підготувати нотаріально завірений дозвіл на в'їзд дитини в країну на конкретний період часу. Ці ж вимоги поширюються на прийомних батьків. Однак, необов'язково згоду одного з батьків в тому випадку, коли у нього відсутня громадянство або він є іноземцем. Але відповідна відмітка повинна бути в свідоцтві про народження.

Терміни перебування в РФ

Терміни перебування в РФ

Спираючись на всі нововведення, громадяни України та інших країн СНД, не отримуючи спеціального дозволу, можуть перебувати на території Російської Федерації протягом 90 днів. В'їзд в країну на вказаний період дозволений лише один раз в 180 днів. Тобто іноземці можуть перетинати кордон з Росією на три місяці один раз на півроку.

Якщо громадяни інших держав планують перебування в Росії довше встановленого терміну, слід звернутися до Міграційної служби, подати пакет документів для визначення статусу перебування в країні. Як результат, можна отримати дозвіл на роботу, навчання, проживання, патент або ж заборона на перебування в країні.

Але це правило має винятки, зокрема, воно відноситься до людей, які переїхали в Росію з Донецька, Луганська, Криму. Для цих осіб встановлено пільговий режим міграції.

Грунтуючись на законодавчу базу РФ, в разі порушення термінів перебування в країні, може наступити адміністративне стягнення. У певних випадках, при відсутності документів на дозвіл проживання в Росії може загрожувати забороною виїзду в країну на певний термін.

У разі затримки в країні після закінчення 90 денного терміну, кожний наступний день буде вважатися як незаконне перебування, що загрожує штрафними санкціями. При розрахунку дати від'їзду до уваги беруть дату, яка проставлена ​​в закордонному паспорті. Як виняток розглядають випадки, коли була відсутня можливість виїхати або були на то серйозні причини, наприклад, хвороба, навчання. В даному випадку, необхідно представити підтверджуючі документи.

Особливості в'їзду в РФ громадян країн-учасниць ЄАЕС

З 2019 року Kazakhstan, Білорусія, Вірменія, Киргизія і Росія підписали угоду про створення Євразійського економічного союзу. На підставі даного договору, громадяни цих держав можуть на спрощених умовах потрапити на територію Російської Федерації.

Щоб перетнути кордон Росії, вищевказані громадяни повинні мати при собі національний паспорт або інший документ, який буде служити посвідченням особи. Дітям до 16 років досить мати при собі свідоцтво про народження або паспорт. Для в'їзду в країну з Казахстану не потрібна наявність візи.

Перетинаючи російський кордон, іноземцям необхідно оформити міграційну карту, де ставлять позначку - дату виїзду, або ж поставити штамп в паспорт. Саме цей документ є законною підставою на тимчасове перебування на території Росії. Оформити міграційну карту можна лише в пунктах пропуску через кордон РФ. Бланк міграційної картки, зверніться до безпосередньо на кордоні.

Порядок перебування громадян ЄАЕС в Російській Федерації

Порядок перебування громадян ЄАЕС в Російській Федерації

Після того, як було підписано угоду про здійснення економічного співробітництва, жителям країн-учасників ЄАЕС надали певні поблажки у вирішенні питань про статус перебування в країні.

На підставі нових змін вони можуть перебувати на території РФ без постановки на облік в міграційній службі протягом 30 днів.

До прийняття цих змін, дана процедура повинна була здійснюватися в перший тиждень по приїзду.

Тепер же, перебувати на території Російської Федерації казахам дозволяється 90 днів в кожному півріччі. Тобто, перебувати на території країни можна протягом 3 місяців, коли вони закінчуються, потрібно або виїхати за межі Росії, або ж продовжити законний статус перебування.

Щоб продовжити термін перебування в країні, іноземцю можна не виїжджати з країни, а лише звернутися в міграційну службу за місцем вимоги.

В даному випадку, необхідна наявність таких документів:

  • заяви мігранта;
  • заяви приймаючої сторони;
  • копії паспорта мігранта;
  • документ, що підтверджує підстави для подальшого перебування в Росії.

Терміни перебування громадян Казахстану в Росії

Терміни перебування громадян Казахстану в Росії

Працюючі іноземці з країн ЄАЕС і їх сім'ї можуть не ставати на облік у відділенні міграційної служби, якщо вони планують перебувати на території Російської Федерації не більше, ніж один місяць.

Перетинаючи кордони країн, які входять в Євразійський економічний союз, не потрібно заповнювати міграційну карту, якщо перебувати на території іншої держави конкретно визначений час. Замість карти в паспорт ставлять печатку, яка підтверджує офіційно перетин кордону.

Перебування громадян інших держав на території Російської Федерації також визначено чинним трудовим договором, який укладає роботодавець і найманий працівник для офіційного працевлаштування.

На термін дії договору дозволено перебувати в Росії і родичам офіційно працевлаштованого людини.

При достроковому розірванні договору, коли з моменту перетину кордону пройшло більше, ніж 90 днів, казах повинен протягом 15 днів або залишити територію Росії, або знайти нову роботу і укласти новий трудовий договір. У разі успішного результату в пошуку нової роботи, період легального перебування в Росії триватиме на термін дії договору.

порушення умов

порушення умов

На підставі загальних порядків встановлено, що після того, як допустимі норми присутності на території Росії вичерпані, іноземцям необхідно залишити країну або офіційно продовжити дозвіл на перебування.

У тому випадку, коли іноземний житель знаходиться в Росії більше 90 днів без вагомих на те причин або офіційного дозволу, це тягне за собою, в першу чергу, штраф - до 5000 рублів.

Також загрожує видворення з країни, подальший заборона на в'їзд протягом певного проміжку часу, який безпосередньо залежить від того, наскільки тривалий прострочений період.

Також варто відзначити, що зараз уряди країн-учасників Євразійського економічного союзу обговорюють питання, які відносяться до пенсійного регулювання, а саме - зарахування до трудового стажу того періоду, протягом якого людина працювала в країні-учасниці ЄАЕС.

Особливості в'їзду на територію Росії громадян країн далекого зарубіжжя

Особливості в'їзду на територію Росії громадян країн далекого зарубіжжя

Громадяни країн далекого зарубіжжя для перетину кордону Російської Федерації, повинні оформляти візу.

Винятком, крім країн СНД і ЄАЕС, є країни, представлені в таблиці:

Країна Термін безвізового перебування Абхазія

Не більше 90 днів один раз в 180 днів

Аргентина Бразилія Венесуела Ізраїль Колумбія Куба Молдова Нікарагуа Перу Уругвай Чилі Сербія Не більше 30 днів Таїланд Чорногорія Туреччина Не більше 30 днів. Для знаходження в РФ понад 30 днів, необхідно оформляти візу. Македонія Для туристів не більше 30 днів, для некомерційних цілей не більше 90 днів. Боснія і Герцеговина Для туристів - до 30 днів;

Службові та приватні поїздки до 90 днів, необхідний оригінал запрошення

Незалежно від того, чи потрібна віза для в'їзду в РФ, необхідно оформлення візи тимчасового проживання. 10 країн далекого зарубіжжя звільняються від необхідності оформлення даного документа, і це стосується Хорватії, Туреччини, Німеччини, Італії, Сербії, Польщі, Боснії і Герцеговини, Македонії, Монголії, Куби.

Для оформлення візи в Російську Федерацію необхідно пред'явлення таких документів:

  • оформленого запрошення, де буде вказано повне ім'я іноземного громадянина, його паспортні дані;
  • закордонного паспорта, термін дії якого мінімум півроку після дати виїзду з РФ;
  • заповненої анкети з особистим підписом;
  • фотографії.

Основні правила реєстрації

Насамперед, громадяни зобов'язані повідомити про свій приїзд. Це правило обов'язково при кожному перетині кордону, навіть якщо термін перебування в Росії складе добу. Отримання реєстрації - обов'язкова умова перебування іноземного громадянина на території РФ, і отримати його потрібно протягом 7 днів.

Реєстрація здійснюється за місцем перебування, де буде здійснено нічліг. У разі переїзду, особливо між областями, потрібно довести до відома міграційну службу. Винятком є ​​одноденні екскурсії в інші міста.

На відривному талоні бланка повідомлення про прибуття повинна бути відмітка місцевого відділення міграційної служби. Цей талон підтверджує виконання обов'язкового вимоги реєстрації іноземних громадян

У разі порушення імміграційних правил, штраф складе 7000 рублів, а порушення буде кваліфіковано як адміністративне. Якщо ж порушення правил повторитися протягом одного року, це загрожує ще одним штрафом, депортацією з РФ і забороною в'їзду на термін до 5 років.

У відкритті візи можуть відмовити, і основні причини - недостатній термін дії паспорта, відсутність порожніх сторінок для вклеювання візи, неправильне заповнення анкети, надання недостовірних даних.

Які ж особливості для в'їзду в Росію громадян країн-учасниць СНД, ЄАЕС, громадян інших країн і чи потрібен закордонний паспорт для перетину кордону?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online