Чи може іноземний громадянин відкрити ІП в Росії

  1. Чи може іноземець вести бізнес в Росії в статусі ІП?
  2. Як в Росії відкрити ІП іноземцю?

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Багато суб'єктів підприємницької діяльності укладають трудові договори з іноземними працівниками , Серед яких іноді зустрічаються висококваліфіковані фахівці. Якщо громадяни інших держав не хочуть працювати в Росії за зарплату, вони можуть спробувати свої сили в бізнесі. Для цього їм необхідно отримати статус індивідуального підприємця, керуючись регламентом Федерального законодавства. У ньому вони знайдуть інформацію щодо того, чи можна відкрити ІП не за місцем прописки , Як платити податки і т.д.

чи можна відкрити ІП не за місцем прописки

Чи може іноземець вести бізнес в Росії в статусі ІП?

Відповідно до Конституції РФ громадяни іноземних держав мають ті самі права, що і росіяни, за винятком деяких моментів. Цивільний Кодекс визначає правила для людей, які вирішили займатися підприємницькою діяльністю. Відповідно до цього нормативно-правовим актом бізнес в Росії можна починати тільки після державної реєстрації, під час якої визначається організаційно-правова форма. Можливість реєстрації в статусі ІП для громадян іноземних держав надається не тільки Конституцією, а й Федеральним Законом №115. Якщо було отримано свідоцтво ІП, то підприємець в майбутньому не зможе перетворитися в юридичну особу.

Індивідуальним підприємцем можуть стати наступні категорії осіб:

  • російські громадяни;
  • іноземці;
  • суб'єкти, громадянство яких не визначено.

Зверніть увагу: процедура державної реєстрації проводиться за місцем реєстрації. Для іноземних громадян в якості прописки може розглядатися як дозвіл на тимчасове проживання, так і вид на проживання. Також їм необхідно отримати дозвіл на роботу або патент. Якщо у них немає цих документів, то їм відмовлять в реєстрації ВП.

Як в Росії відкрити ІП іноземцю?

Процедура реєстрації ІП проводиться в ФНС за місцем реєстрації іноземця. Ця вимога прописано в Федеральному Законі №129 (стаття 8). Йому необхідно подати пакет документів, до якого мають входити:

  • заяву встановленого зразка (форма Р 21001);
  • ксерокопії всіх заповнених сторінок паспорта;
  • копія ідентифікаційного податкового номера (на спеціалізованих сайтах є інформація, як через інтернет дізнатися свій ІПН );
  • копія дозволу на тимчасове проживання або дозвіл на проживання;
  • квитанція, що підтверджує сплату державного мита (сьогодні її розмір встановлений в розмірі 800 рублів);
  • копія патенту або дозволу на роботу;
  • копія документа, в якому вказана адреса іноземця, за яким він постійно проживає.

Всі копії документів громадянин іноземної держави повинен запевнити в нотаріальній конторі. У контролюючий орган він може їх подати особисто або надіслати поштою рекомендованим листом з повідомленням і описом. У податковій службі йому повинні видати розписку, в якій співробітник вказує список документів, прийнятих до розгляду. Перевірка всієї документації буде проводитися протягом 5 робочих днів, після чого ФНС видасть свідоцтво суб'єкта підприємницької діяльності і внесе відповідні дані в ЕГРІП.

Зверніть увагу: перед державною реєстрацією іноземець повинен легалізувати свої документи. Якщо вони заповнені на мові іншої країни, то йому необхідно замовити їх переклад і завірити.

Чи може іноземець вести бізнес в Росії в статусі ІП?
Як в Росії відкрити ІП іноземцю?
Чи може іноземець вести бізнес в Росії в статусі ІП?
Як в Росії відкрити ІП іноземцю?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online