Скільки часу стирає машинка: огляд різних циклів

  1. З чого складається цикл пральної машини
  2. Чому залежить тривалість прання
  3. Огляд режимів прання

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Іноді виникає питання, скільки часу стирає машинка, наскільки довгою цей процес? Зазвичай тривалість програм розписується в інструкції, але не завжди остання є під рукою. А у вживаних машин документів зовсім може не бути. Однак є деякі загальні закономірності, орієнтуючись на які можна хоча б приблизно уявити собі, скільки стирає пральна машинка по часу.

З чого складається цикл пральної машини

За час роботи машинка-автомат проходить кілька етапів. Цикл складається з:

  • прання;
  • полоскання;
  • віджимання.

Нерідко під час прання цей цикл проводиться не 1, а 2 або 3 рази. Це буде залежати від режиму і обраної програми.

Крім основних 3 етапів присутні ще й додаткові, від яких теж залежить, скільки часу стирає машинка-автомат: попереднє прання і додаткове полоскання. В якихось програмах ці кроки є, десь вони пропускаються. Також час буде йти і на нагрівання води, її злив і набір. Таких додаткових факторів багато, тому варто зупинитися на них докладніше.

Таких додаткових факторів багато, тому варто зупинитися на них докладніше

Чому залежить тривалість прання

Отже, через що може збільшитися (або скоротитися при пропуску цих кроків) час прання:

  • температура води - чим гаряче, тим більше часу потрібно, щоб нагріти її. Прання в холодній воді (30 градусів і менше) проходить мінімум на 10-15 хвилин швидше, ніж в окропі (80-90 градусів);
  • включення режиму попередньої або додаткової прання. Від цього до основного режиму додасться чверть години;
  • сучасні автомати дозволяють навіть замочувати білизну, але це теж зайвий час (не менше 1/3 години);
  • додаткове полоскання додає до основного часу прання до півгодини;
  • режим віджиму. На високих оборотах (1000) йде в середньому 15 хвилин на те, щоб висушити білизну, на більш низьких - швидше - в межах 10 хвилин;
  • кип'ятіння білизни також займає додатковий час, як мінімум, на те, щоб нагріти воду до необхідної температури;
  • використання інтелектуальних режимів. Сучасні машинки здатні варіювати програми в залежності від ваги білизни і ступеня забруднення. Чим більше завантаження, тим довше апарат буде працювати. Те ж саме і з плямами: чим вони сильніші, ніж їх більше, тим довше буде прання;
  • модель і вік автомата. Сучасні апарати більш швидкі і економічні. У старих машинок навіть коротка програма може займати 40 хвилин.

У старих   машинок навіть коротка програма   може займати 40 хвилин

Огляд режимів прання

У сучасних апаратах більш-менш стабільний набір програм, вони побудовані за певними принципами. Звичайно, окремі параметри можна змінювати вручну, але знання загальних параметрів також допоможе хоча б приблизно зорієнтуватися, скільки по часу буде прати побутова техніка.

  1. Швидке прання. Може називатися ще як-небудь (експрес, міні, щоденна, освіження білизни тощо.). Це мінімальна по тривалості програма. Зазвичай тривалість коливається від 15 до 30 хвилин. За цей час білизна трохи споліскується і освіжається. Підходить для регулярного прання незаношенних речей.
  2. Взуття. Сучасна побутова техніка дозволяє випрати навіть взуття . В середньому їй потрібно від 30 до 50 хвилин, щоб розправитися з забрудненнями.
  3. Делікатна і ручне прання . Використовуються для прання делікатних тканин. Середня тривалість прання від 40 до 60 хвилин. Режим передбачає більш низьку температуру і меншу кількість обертів барабана при віджиманні.
  4. Прання вовни і шовку також триває зазвичай не більше години.
  5. Синтетика. В цьому режимі автомат працює протягом 1,5 години.
  6. Для прання великогабаритних речей використовується спеціальний режим. Зазвичай він називається «Ковдра» або «Пуховик» і триває в межах 1 години 30 хвилин.
  7. Спорт. Використовується для прання спортивних речей. По суті - та ж синтетика, тільки з додатковим полосканням, тому займає на 15 хвилин більше.
  8. Бавовна або бавовна / льон. Програми для прання натуральних тканин одні з найтриваліших, т. К. Припускають нагрівання води до 90 градусів і ретельну прання речей. Зазвичай тривалість програми становить близько 2 годин. Зустрічаються прискорені модифікації ( «хлопок швидко» та ін.): В цих випадках білизна стирається при 60 або 40 градусах. На виконання всіх етапів йде приблизно 1,5 години.
  9. Еко (біо, еко-догляд та ін.) - практично синонім попередньої програми, але додається додаткове полоскання;
  10. На прання дитячої білизни відводиться 2 - 2,5 години, т. К. Передбачається їх попереднє простіриваніе, кип'ятіння і додаткове полоскання;
  11. Інтенсивне прання використовується для сильно забруднених речей. В цьому режимі машинка може показати все, на що здатна. У кожного виробника свій набір, але максимальний виглядає приблизно так: замочування, попереднє прання, кип'ятіння, прання, полоскання, віджимання, повторення циклу, додаткове полоскання. Тому цей режим займає мінімум 2,5 години, максимум - 4 години.

Отже, скільки стирає пральна машина, залежить від безлічі факторів, тому складно сказати точно, який проміжок часу займе цикл.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online