Прокуратура допитала дочку Хари у справі про відчуження майна профспілок

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

28 вересня 2011, среда, 17:14 1570

2011-09-28T17: 14: 00 + 03: 00 Політика 2019-01-15T09: 35: 37 + 02: 00

Українські Новини

Українські Новини Прокуратура допитала дочку Хари у справі про відчуження майна профспілок Українські Новини Прокуратура допитала дочку Хари у справі про відчуження майна профспілок

Дочка Хари викликали в прокуратуру.

Прокуратура допитала дочку голови ФПУ Василя Хари Еліну Калюк у справі про відчуження майна профспілок.

Про це на брифінгу сказав заступник генерального прокурора Віктор Занфіров.

"До органів прокуратури для дачі пояснень викликалася Еліна Калюк", - сказав він.

При цьому він не уточнив, викликалася чи Калюк як свідка або обвинуваченої.

За його словами, ще 26 квітня 2004 року Донецький облпрофрада за підписом Хари, який був його керівником, санаторію "Святі Гори" була дозволена реалізація танцювального майданчика, яка в подальшому разом з приміщенням для відпочинку і бібліотекою санаторію в 2007 році була реалізована Еліні Калюк.

У зв'язку з цим, за особистим клопотанням Хари в квітні 2008 року цей санаторій відмовився від цієї землі рекреаційного призначення площею 2,5 га.

Незважаючи на відсутність позитивного висновку Державної експертизи землевпорядної документації в грудні 2010 року Калюк отримала вищевказаний земельну ділянку в оренду на 25 років, на території якого було розпочато будівництво, навіть не дивлячись на відсутність відповідних дозвільних документів, і знищено понад 400 дерев, які передавалися їй на збереження за договором.

Прокуратура Донецької області за даним фактом порушила кримінальну справу за статтею 197 Кримінального кодексу (порушення обов'язків щодо охорони майна).

Крім того, Занфіров повідомив, що за рішенням Слов'янського міськрайсуду Донецької області дочка Хари, незважаючи на відсутність відповідного рішення облпрофради, в серпні 2009 року додатково придбала ще 10 об'єктів нерухомості, серед яких сторожка, каси, пожежна водойма та інше майно, яке не було сплачено .

За словами заступника генпрокурора, в липні 2000 року Калюк за 120 тис. Гривень придбала у підприємства "Донецьктурист" 7 будівель і споруд пансіонату "Святогірський", який межує з санаторієм "Святі Гори".

За цим фактом прокуратура Донецької області заявила позов до суду про повернення майна державі.

Як повідомлялося, 26 вересня співробітники податкової міліції в Києві вилучили бухгалтерську документацію Федерації профспілок при обшуку офісу ФПУ в Будинку профспілок на Майдані Незалежності, 2.

В кінці травня Генеральна прокуратура заявила про початок перевірки законності відчуження майна санаторно-курортних установ ФПУ.

Після цього ФПУ звинуватила Генпрокуратуру у втручанні в статутну діяльність профспілок , Однак Генпрокуратура спростувала ці звинувачення.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online