Як знайти мотелі на трасі і де ще можна преночевать в дорозі

  1. Як знайти мотелі на трасі
  2. Готелі в містах
  3. хостели
  4. Зняти квартиру в місті
  5. екзотика
  6. Турбази, бази відпочинку і санаторії
  7. В наметі

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Щовечора нашої подорожі закінчувався пошуком ночівлі. У нашому багажнику лежала намет, але хотілося мінімального комфорту. А головне хотілося підзарядити наші гаджети, скинути кілька фото і постів, ну і поїсти. Тому розповім як знайти мотелі на трасі і яка їм є альтернатива. Звичайно в основному через інтернет. Розповім по порядку де можна ночувати в дорозі

Як знайти мотелі на трасі

Оскільки в містах готелі невиправдано дороги, а у нас був ліміт на витрати за цією статтею, ми вибрали тактику зупинятися перед містами в приблизно кілометрів за п'ятдесят в мотелях. Мотелі це маленькі приватні придорожні готелі, про які ми вже писали. Біля неї є стоянка, невеликий трактир (а як назвати ще облуживание з офіціантом, але рестораном це не назвеш?). Зручності сильно різняться. Від фанерною коробки без розетки в номері з туалетом у дворі і душем у вигляді шланга (таке трапилося на трасі М60 в Примор'ї), до шикарних номерів з душем і туалетом в номері з WiFi. Причому ціна не сильно залежить від зручностей, а скоріше від рівня конкуренції. Зазвичай це від 500 до 1000 рублів за двомісний номер. Іноді, найдешевші пропонували 4 і навіть 8-12 місне розміщення і ціна там починалася від 350 рублів за ліжко, але на це з нашим набором гаджетів ми не наважувалися.

Іноді, найдешевші пропонували 4 і навіть 8-12 місне розміщення і ціна там починалася від 350 рублів за ліжко, але на це з нашим набором гаджетів ми не наважувалися

Приклад легенди з сайту автотуризм в Росії.

Для пошуку мотелів ми використовували кілька сайтів. Найчастіше сайт Автотуризм в Росії eluoru.ru на ньому є легенди більшості трас розташовані по містах. На жаль інформація дана в дивному вигляді: дані відстані між об'єктами і загальна довжина траси. Тому доводилося шукати поточне місце на трасі, а потім перечитувати все це в кілометраж. Ще там багато неточностей в назвах, але в цілому це самий, мабуть, повний список об'єктів на трасах.

Інші ресурси також пропонують пошук по трасах. Наприклад, порівняйте як сайт-форум За Росії на Авто відображає ту саму ділянку траси. Значно менше інформації, хоча тут є описи пам'яток, інформація оновлюється і більш зручний інтерфейс.

Наступний спосіб шукати на мотелі на форумах типу Drom.ru, Auto.ru і регіональних форумах опису поїздок і трас. Але зазвичай це зводиться до гуління за ключовими словами і читання довгих простирадлом ниочем.

Корисна порада: погуліте телефон знайденого мотелю. Зазвичай він десь є. І зателефонуйте туди, дізнайтеся чи є місця і чи варто туди їхати. Але можна просто під'їхати і дізнатися про ціни та номерах. Якщо все заято не соромтеся питати де ще можна переночувати. Можливо хтось з місцевих здає кімнату, та й конкуренцією тут не пахне. Скажуть де ще є мотелі.

Корисно питати про нічліг у далекобійників. Хоча вони самі тільки зрідка ночують в мотелях дорогу вони знають добре. Корисно мати рацію і прямо в дорозі запитати у далекобійників ради. Правда висловлюються вони в основному матом, тому приберіть дітей від рації.

І ще порада: пізно вночі можна вже не знайти номерів. Тому треба вставати раніше і відправлятися з раннього ранку, або їхати до 4 години ранку, коли звільняються перші номери.

Тому треба вставати раніше і відправлятися з раннього ранку, або їхати до 4 години ранку, коли звільняються перші номери

Спарені номер в мотелі на трасі під Омському. На дві двомісні кімнати загальний душ і туалет.

Готелі в містах

Готелі в містах сильно переоцінені. Їх легко можна знайти на сайтах міст, в різних каталогах, але на жаль в них зазвичай немає телефонів, оскільки вони розраховані на бронювання. А коли в бронювання вторгається посередник впевненості в тому, що готель буде заброньована немає. До того ж платити на ходу картою, коли зв'язок переривається досить складно. Тому не полінуйтеся знайти сайт готелю і зателефонуйте туди. Нам наприклад вдалося знайти готель Берізка в Тюмені . Правда що б до неї доїхати потрібно було поблукати, але ціни і рівень номерів порадували.
У Новосибірську на зворотному шляху ми ночували в готелі Цирку. До речі, це ще один спосіб переночувати - це зазвичай дешеві готелі для невибагливих циркових. До речі, там можна оселиться з тваринами.

До речі, там можна оселиться з тваринами

Готель у цирку - найдешевший засіб переночувати, особливо якщо з вами їдуть тварини.

До речі, відомчі готелі хороший спосіб переночувати. На жаль зазвичай вони не завжди є в довідниках або зайняті. Наприклад в Мухошібірі нам розповіли що всі місця зайняті суддівським. А в якому то забутому полустанку за Іркутськом ми відшукали відомчу готель в такій дірі, що ні підкажи нам пожежні, ми б ніколи її знайшли. Подорож вночі по невиразним вказівкам і адресами по сплячому місту надзвичайно розвиває комунікаційні та навігаційні навички.

У місті Мамадиш нам насилу вдалося знайти останній номер в останній міському готелі з неоткрвающімся вікном. Вижили.

хостели

У містах трапляються дешеві різновиди готелів - хостели. В Уфі ми зупинялися в такому. Прямо в житловому будинку дві квартири перетворені в готель з маленькими комнатками, зате там тільки 2 місця (в типовому хостелі може бути більше), але ліжко двоповерхова. Платна стоянка була через дорогу. Мінусом хостелу може бути відсутність усамітнення. Кімнати там бувають великими, публіка може попастися молода і відчайдушна. Але варто це набагато дешевше ніж готель.
Знайшли його просто пошуком в Яндекс.Карти. До речі, це хороший спосіб шукати об'єкти в містах. Користуйтеся ним частіше. Так ми знайшли готель в Казані на околиці міста

Зняти квартиру в місті

Альтернативою готелям служать квартири в містах подобово. Мінус цього способу що домовлятися про оренду потрібно в розумний час, а буває що в місто в'їжджаєш після півночі. А у людей здають квартири немає цілодобових сервісів. Інша проблема не завжди є де поставити машину на стоянку. Наприклад в Кемерово ми не зважилися зупиниться в будинку готельного типу. Десятки очей дивилися на нас і нашу дорогу машину повну дорогого барахла, а стоянки з охороною поруч не було. У підсумку ми домовилися зняти квартиру в центрі в будинку з міліцейським генералом, з двору якого нічого не крадуть.

Знайти квартири легко на місцевих сайтах присвяченим здачі квартир. Але дзвінки до вимагає часу. Так само може статися, що квартири все здані, як це трапилося в Благовєщенську. У невеликих містах допомагає просто питати хто здає квартири. Не відмовляйтеся від цього, особливо на темних територіях, де з готелями погано.

екзотика

У Бурятії навіть є список гостьових будинків, де приймають на постій туристів. Правда домовлятися треба завидна. Зате можна спробувати зупиниться у Семейскіх - старообрядців і зануритися в побут старовини. У тій же Бурятії є можливості встати в юртах. Існують так само гостьові будинки при монастирях. Є різні екоферми, туристичні агроферми, бази при найнесподіваніших об'єктах. Так одного разу ми ночували в етнопоселеніі Ковчег на Уралі в селищі Тюлюк під горою Іремель. Знайшов я його дивом - було посилання з телефоном на сайті сусіднього екопоселення. Ціни просто символічні, оскільки це скоріше громада, ніж готель. Але спогади вам будуть забезпечені.

Але спогади вам будуть забезпечені

Етнопоселеніе Ковчег у гори Іремель

Але все це треба робити заздалегідь, ми не змогли знайти нічліг там на зворотному шляху і спали в машині.

Турбази, бази відпочинку і санаторії

Не обов'язково замикатися на готелях. Санаторії, турбази та бази відпочинку - хороший спосіб переночувати. Під Новосибірськом нас поселили в недобудованому корпусі біля озера. Під Красноярському ми домовилися встати в базі відпочинку у Красноярського моря. Був уже не сезон, і ми чудово переночували одні на всій території турбази в будиночку з плитою і двома спальнями.

Був уже не сезон, і ми чудово переночували одні на всій території турбази в будиночку з плитою і двома спальнями

Турбаза «У Озера» під Новосибірськом прихистила нас в недобудованому корпусі поруч.

В наметі

Влітку в наметі жити комфортно. Звичайно якщо немає комарів та іншої живності, яку нам вдалося відчути на собі при ночівлі в болоті у Хінганского заповідника, коли ми прокололи колесо. Тому ми вибрали місця на пляжі, у води . Знайти таке місце найпростіше питаючи у місцевих, або як ми це робили на Зеє у Благовещенська по навігаторів і по супутниковій карті .

Знайти таке місце найпростіше питаючи у місцевих, або як ми це робили на Зеє у Благовещенська   по навігаторів і по супутниковій карті

Влітку у води в наметі - нічліг мила справа.

Зупиняючись на диких темних територіях не варто вставати у населених пунктів оскільки місцеві жителі змучені дефіцитом подій можуть не дати відпочити, а то і вести себе агресивно, якщо не знайдуть мови з вами. Краще звернути в ліс, знайти майданчик для далекобійників не видно з дороги. Людина тут найнебезпечніший звір і зустріч з ним коштувала з ним життя кільком мотоциклістам між Читой і Іркутськом.

Олексій Орлов aka Yosha

Ще пости по темі

А як назвати ще облуживание з офіціантом, але рестораном це не назвеш?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online