Скільки коштує нерухомість в Чернігові?

  1. А як в Чернігові?
  2. На березі Стрижня буде набережна?
  3. У Старому Білоусі - 4500 гривень за квадрат

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Голова Національної ради Ріелторської палати України Олександр Бондаренко вважає, що сьогодні ринок нерухомості перебуває в стані наближення до «дна» Голова Національної ради Ріелторської палати України Олександр Бондаренко вважає, що сьогодні ринок нерухомості перебуває в стані наближення до «дна».

У найближчій і середньостроковій перспективі слід очікувати зниження вартості житла в Києві і великих містах України, повідомляє «Укрінформ».

«Мені здається, що в найближчому майбутньому і в середньостроковій перспективі ціни на нерухомість в Києві та основних великих містах ще впадуть. Йдеться про первинному і вторинному ринку. Я особисто чекаю зниження середньої вартості 1 кв. м житла як мінімум на 15-20 відсотків до кінця цього року », - припускає Бондаренко.

За оцінками голови Національної ради Ріелторської палати України, середня вартість 1 кв. м житла на первинному ринку повинна знизитися приблизно до $ 1 тис., вторічного- до $ 1,2 тис.

Сьогодні ж, за його даними, середня вартість 1 кв. м первинного житла в Києві становить $ 1,6 тис., вторинного - $ 1,3 тис. / кв. м. «Це ті ціни, які в змозі переварити середньостатистичний громадянин», - уточнює Бондаренко.

А як в Чернігові?

- Ціни на «хрущовки» впали десь на п'ять тисяч доларів, якщо говорити про ціну двокімнатної квартири. «Сталінки» стоять як і раніше - не менше 50 тисяч доларів за «двушку». Квартири в будинках серії ЧН - від 35 до 40 тисяч доларів за двокімнатну квартиру, в залежності від району і стану, - розповідає Юлія Панасенко, чернігівський ріелтер. - «Хрущовки» будуть дешевшати і далі.

Щодо новобудов: подорожчання і тільки подорожчання. Якщо банки відновлять кредитування. Якщо немає, ціни будуть стояти на місці.

У Чернігові будують, в основному, «Домобудівник», «Укрсівербуд», «Житлобуд-сервіс», «Чернігівбуд». Середня ціна за квадратний метр житла - 4 300-4500 гривень. Мінімальна ціна - 4 100. Якщо квартира площею більше 100 кв.м, або будинок на околиці-на ЗАЗі, в Масанах, на Бєлова, Кільцевій.

Максимальна ціна - 5 500 -в будинках так званого еліт-класу, в центрі міста.

На Малясова, навпроти школи №17, на другому поверсі п'ятиповерхового цегляного будинку - трикімнатна квартира. Загальна площа 73 кв.м. Кухня - 11 кв.м. Є два балкона. За квадратний метр - 5.200. Є електрика. газ. Автономне опалення - двоконтурний котел. У доларах за таку квартиру треба віддати 46 тисяч.

На Воїнів-інтернаціоналістів закладений фундамент десятиповерхового будинку. Будинки ще немає, квартири вже продаються. Трикімнатну квартиру площею 96 кв.м. пропонують за ціною 5500 гривень за квадратний метр. Готова квартира - 66 000 доларів. Проплачувати можна поетапно, можна всю суму.

- Хто не хоче ризикувати, той не купує житло в недобудованому будинку, - говорить директор агентства «Деснянська оселя» Олександр Лаєвський. - Укладаючи договір купівлі-продажу на житло, яке тільки будується, люди зазвичай покладаються на авторитет будівельної організації.

- Тенденції до здешевлення новостороя немає, - вважає директор агентства нерухомості «Гарант-житло» Інна Різуха. - Люди готові платити гроші за нормальну квадратуру, сучасне планування, автономне опалення. Середня ціна новостороя, за моїми спостереженнями, - 4200 - 5 000 гривень за квадратний метр. Але є і по 6 000. У будинках на Горького, Зеленої, Кирпоноса. Вони будуть здаватися в 2012 році.

На березі Стрижня буде набережна?

Три роки тому на березі річки Стрижень в Чернігові на площі чотири гектари почалося будівництво 12-і двоповерхових котеджів , Вартість яких перевалила за мільйон гривень. Десять з них уже продано.

Ініціатором і інвестором будівництва «Стрілецькій набережній», саме так називається проект, виступило ТОВ «Денар-Люкс». Замовник - КП «Чернігівбудінвест», підрядник- ВАТ «Черніговреставрація».

На місці будівництва виконроб Олександр Бондар.

- Площа котеджу - 360 квадратів, - розповів він. - Вони триповерхові, один з поверхів - цокольний. Висота стель-три метри. Наскільки мені відомо, непроданих залишилося всього два котеджі. Ціна три з половиною тисячі гривень за метр квадратний, але це якщо оплата відразу, а якщо в розстрочку - чотири тисячі.

В кожному котеджі є гараж, приміщення для зберігання плавзасобів, відкрита тераса з видом на річку, встановлені котли для індивідуального опалення. Всі комунікації підведені (вода, світло, газ, міська каналізація).

На березі річки буде набережна з тротуарної плитки. Встановимо паркові ліхтарі, обладнаємо місця для відпочинку. А зовсім скоро покладемо асфальтобетонне покриття на дорозі, яка веде від зупинки транспорту «Єськова» до Стрижню.

За котеджами (той же інвестор і той же підрядник), закінчується будівництво п'ятиповерхового будинку.

- У п'ятиповерхівці ціна квартири варіюється в залежності від поверху і кількості кімнат, - каже Олександр Бондар.

- Чим вище - тим дорожче. З вікон верхніх поверхів відкривається гарний вид на річку Стрижень і Ялівщину.

- Перший поверх - 4 200 гривень за квадратний метр, п'ятий - 6 200. Квадратура теж різна, однокімнатні квартири - 46 квадратів, двокімнатні - по 67 і 74, троячки - від 96-и до 98-и квадратних метрів. А ціну самі рахуйте. Є ще шість непроданих квартир.

У всіх квартирах індивідуальне опалення, теплі підлоги. У п'ятиповерхівці буде працювати ліфт, центральний сміттєпровід. Встановлена ​​спеціальна система для його чистки та мийки. Здача будинку планується в вересні цього року, в жовтні ми починаємо будівництво ще двох секцій даного будинку.

Керівник проекту «Стрілецька набережна» Максим Черньонок.

- Максим Петрович, розкажіть, чому ціна на елітне житло, а саме котеджі, порівняно невелика?

- Якщо порівнювати квартири з котеджами, то на собівартість квадратного метра квартири впливає наявність ліфта, (його вартість порівнянна з вартістю однієї квартири), сміттєпроводу, приміщень загального користування (парадні, підвальні, технічні, сходові), які покупець квартир, на відміну від покупця котеджів, сплачує не прямо, а опосередковано. А взагалі при ціноутворенні ми виходимо з мінімально допустимої рентабельності. При цьому враховуємо ціни інших забудовників і вважаємо, що наші ціни досить конкурентні.

- Хто більше купує, чернігівці або кияни?

- В основному чернігівці, але є люди, які приїхали до нашого міста на роботу або на постійне місце проживання з інших міст і навіть з інших країн.

Для повного комфорту жителів Стрілецькій набережній в проекті споруда оздоровчого комплексу, який включить в себе тренажерний зал, дві сауни, басейн, фітобар.

Крім того, ми побудуємо двох'ярусний паркінг, що дозволить істотно розвантажити прибудинкові території від транспорту, відкритий тенісний корт і сучасний дитячий майданчик.

Так само планується будівництво кафе-ресторану і великого продовольчого магазину.

Я впевнений, що мікрорайон Курсанта Єськова буде одним з найпрестижніших в місті - підкреслив Максим Черньонок.

У Старому Білоусі - 4500 гривень за квадрат

Започаткований в радянські часи і недобудований будинок біля школи в приміському селі Старий Білоус купила чернігівська будівельна фірма «Укрсівербуд». Триповерхівку перепланували, добудували і утеплили. Тепер тут шість квартир - два під'їзди, на кожному поверсі по одній квартирі. Опалення індивідуальне - від газового котла. Жителям кожної квартири виділяють невелику ділянку землі, на ньому можна побудувати гараж або посадити клумбу.

-Дом зданий в експлуатацію, частина квартир вже купили, у продажу залишилося дві двокімнатні - на першому і другому поверсі, - сказала менеджер «Укрсівербуду» Олена Петрівна. - Площа кожної з них-45 квадратних метрів. До квартирі на першому поверсі додається і гараж, вбудований в будинок. Тому вона коштує 240 тисяч гривень. Та, що на другому поверсі - дешевше - 205 тисяч.

Виходить, що квадратний метр житла на першому поверсі стоїть 5333 гривень, на другому - 4500 гривень.

У Старому Білоусі була проблема з водою - слабкий напір у водопроводі. Тому що жителів в останні роки стало набагато більше тієї кількості, на яке він розрахований.

- Село ми поділили на дві частини, половину підключили до міського водопроводу, половину залишили на сільському, - заспокоює Старобілоуська сільський голова Микола Нехай. - І цього літа перебоїв з водою не було. Крім того, для свого будинку «Укрсівербуд» пробурив свердловину.

Транспорт в центр міста з Старого Білоуса ходить нормально - це автобус №1, проїзд коштує 2,50 ..

А як в Чернігові?
На березі Стрижня буде набережна?
А як в Чернігові?
На березі Стрижня буде набережна?
Максим Петрович, розкажіть, чому ціна на елітне житло, а саме котеджі, порівняно невелика?
Хто більше купує, чернігівці або кияни?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online