Відповідаємо на питання: поганий напір води в квартирі, що робити?

  1. Як повинно бути?
  2. У чому причини слабкого напору води?
  3. Як вирішити проблему з напором води?
  4. Куди звертатися?
  5. Якщо КК не вирішує проблему?
  6. висновки

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Вносячи плату за комунальні послуги, споживачі очікують їх якісного надання. Однак ці очікування не завжди виправдовуються. В силу різних причин їм часто доводиться стикатися з проблемами опалювальної системи, водопостачання. нерідко громадян турбує поганий напір води в квартирі, а також питання, що робити в такій ситуації.

Як повинно бути?

Вносячи плату за комунальні послуги, споживачі очікують їх якісного надання

Норми напору води в системі водопостачання. Фото № 1

Всі послуги, що надаються для житлових будинків і квартир, повинні відповідати певним стандартам. Офіційне встановлення нормативів забезпечує кожному нормальні умови проживання .

Для напору надходить споживачам води також передбачені певні нормативи. Їх можна побачити у СНіП 2.04.01-85 і Постанові Уряду РФ «Про надання комунальних послуг власникам і користувачам приміщень у багатоквартирних будинках» від 06.05.2011 № 354. Положеннями даних актів встановлені наступні норми для напору води:

  • для холодної - 0,03 МПа (0,3 ат.) - 0,6 МПа (6,0 ат.);
  • для гарячої - 0,03 МПа (0,3 ат.) - 0,45 МПа (4,5 ат.).

При цьому, для нормальної подачі води з крана в квартирі важливо відповідність даним вимогам і сантехнічного обладнання. Споживач оцінює натиск води візуально, проте для вирішення проблеми потрібно провести офіційні виміри. Вимірюється тиск води, що поступає з допомогою спеціальних приладів - манометрів.

У чому причини слабкого напору води?

Причини слабкого напору води в квартирі. Фото № 2

Нормальне надходження води з крана залежить від показників її напору, якості сантехніки, поверху проживання споживача і ряду інших обставин. При їх порушенні, невідповідність передбачених нормами неминуче виникають проблеми з надходженням води .

Якщо вода з крана тече ледь-ледь, то причини для цього можуть бути наступні:

  • поганий напір в системі водопровідних труб, що ведуть до будинку (магістральних);
  • проблеми з трубами безпосередньо в багатоповерховому будинку;
  • засмічення водопроводу в конкретній квартирі;
  • стан крана (змішувача), з якого надходить вода.

отже, проблеми з надходженням води можуть полягати в стані системи водопостачання в цілому або в конкретному пристрої, встановленому споживачем. Нерідкі випадки, коли поганий напір обумовлений не однією, а відразу декількома причинами.

Магістральні труби водопроводу часто сильно зношені, давно не змінювалися, тому для забезпечення їх експлуатації часто навмисно знижується тиск. Крім того, при їх початкової установці розраховували на певну кількість споживачів.

Однак останнім часом забудова стає все щільніше, споживачів більше, а потужності ті ж. Засмічення і поганий стан загальнобудинкових, квартирних труб також не рідкість. Несправний змішувач теж може стати причиною слабкого надходження води.

Залежно від причини виникнення проблем з напором, визначаються варіанти її усунення.

Як вирішити проблему з напором води?

Куди звертатися за вирішенням цієї проблеми? Фото № 3

Рішення проблеми поганого напору води цілком залежить від причин її виникнення. Для початку можна спробувати встановити їх самостійно. В першу чергу слід уточнити у сусідів зі свого і сусідніх будинків, як йдуть справи з напором у них.

Ця інформація допоможе визначити чи є проблема в магістральних або загальнобудинкових трубах. Якщо на натиск води скаржаться мешканці всіх довколишніх будинків, то ймовірно проблема в системі водопровідних труб на магістралі.

Якщо проблема тільки у сусідів по під'їзду, то причину слід шукати всередині будинку. У ситуації, коли у інших мешканців все в порядку, несправність варто шукати у себе в квартирі. Для цього потрібно перевірити спочатку всі наявні крани (змішувачі).

Якщо вода тече з них однаково погано, то проблема в водопровідних квартирних трубах. Слабкий натиск тільки в одному місці свідчить про несправність даного сантехнічного обладнання.

Проблему зі змішувачем або трубами в квартирі вирішити найпростіше. Для цього краще запросити фахівця. Він проведе оцінку їх стану, зробить необхідний ремонт. Залежно від стану обладнання може знадобитися прочищення труб, крана або їх повна заміна.

Рішенням проблеми може стати і установка в квартирі насоса, що підтримує нормальний напір. Однак проблему з трубами в будинку або на магістралі він не вирішить. Стояк багатоквартирного будинку також можна прочистити або замінити.

Додатковий натиск в загальнобудинкових трубах допоможе забезпечити установка в будинку насоса. Однак це не вирішить проблему з трубами, що подають воду до будинку. Крім того, витрачати власні гроші на установку насосів хочуть далеко не всі мешканці.

Куди звертатися?

Що може запропонувати вам керуюча компанія? Фото № 4

Якщо проблема в обладнанні багатоквартирного будинки, то слід звертатися в керуючу компанію. Вона відповідає за стан всіх труб всередині будинку і в його підвалі. За надходження води по трубах за межами будинку відповідають ресурсопостачальними організації (водоканал, теплоенерго).

Однак оскільки прямих договорів у споживачів з ними немає, то скаржитися потрібно знову ж в КК. Можна зателефонувати в компанію і по телефону, але краще зробити це письмово. Одержавши скаргу, КК повинна розглянути її і направити своїх працівників для перевірки стану труб і напору води. Наступним кроком має стати усунення проблеми.

При неполадках з магістральними трубами, КК вирішує питання з подають воду організаціями.

Якщо КК не вирішує проблему?

Як самому усунути неполадки з напором води? Фото № 5

Всім відомо, що керуючі компанії не завжди працюють добре. Багато скарг мешканців керованих ними будинків залишаються без відповіді або задоволення. Що робити в таких випадках?

Якщо на заяву не було ніякої реакції або рішення проблеми затягується, то можна написати грамотну обґрунтовану претензію. Навіть якщо відповіді на неї не було, вона може стати додатковим доказом при вирішенні спору в суді .

Звернення до суду є крайнім заходом, може віднімати багато часу і сил, але іноді іншого виходу не залишається. Через суд можна вимагати виконання КК своїх обов'язків або зниження оплати за неякісно надану послугу. Іншим способом впливу на КК може стати звернення до житлової інспекції.

висновки

При виявленні проблеми з напором води, слід в першу чергу встановити причини її виникнення. Якщо неполадки виявлені в трубах або кранах усередині квартири , То вирішувати її повинен сам власник. Коли проблема в загальнобудинкових обладнанні або вуличних трубах, то діяти доведеться через управляючі компанії.

Про те, що робити в разі, коли в квартирі слабкий напір, ви зможете дізнатися, подивившись відео:

Дивіться також Телефони для консультації

поділіться записом

Як повинно бути?
У чому причини слабкого напору води?
Як вирішити проблему з напором води?
Куди звертатися?
Якщо КК не вирішує проблему?
Як повинно бути?
У чому причини слабкого напору води?
Як вирішити проблему з напором води?
Куди звертатися за вирішенням цієї проблеми?
Куди звертатися?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online