Найпоширеніші схеми обману при угодах із земельними і дачними ділянками

  1. Схема № 1
  2. Схема № 2
  3. Схема № 3
  4. Схема № 4
  5. Схема № 5
  6. Схема № 6

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Сфери, де обертаються великі суми грошей - благодатний грунт для процвітання шахраїв Сфери, де обертаються великі суми грошей - благодатний грунт для процвітання шахраїв. А якщо «удобрити» її безпечністю і юридичної неосвіченістю населення, заплутаним законодавством, некомпетентністю чиновників, то поле діяльності для аферистів розширюється до безмежних розмірів.

Особливо досягли успіху спритні пройдисвіти у винаході махінацій із земельними ділянками. Якщо близька до здійснення ваша мрія про придбання дачної ділянки, познайомтеся з найбільш поширеними схемами роботи шахраїв. Озбройтеся знанням злочинних схем і будьте уважні при здійсненні угоди купівлі-продажу.

Базових заготовок не так вже й багато. Кількість варіацій на класичних схемах залежить від винахідливості злочинного ділка. Знаючи основні кримінальні сценарії, легше побачити підступ. Познайомимося з ними, щоб знати, як купити дачну ділянку без хитрого обману і негативних наслідків.

Схема № 1

Принцип її роботи старий як світ: банальна підробка документів. Але, тим не менш, вона цілком успішно працює і в наш час.

Шахраї, виявивши недоглянутий предмет наживи, оформляють фальшиве доручення на продаж земельної ділянки. Громадяни, купивши у нібито власників жаданий шматок землі, приймаються за його обробіток, облаштування, будівництво будинку і т.д. Але несподівано з'являються законні власники або їхні спадкоємці та замість радості від процесу творення покупці відправляються до суду.

Як правило, рішенням суду ділянку, проданий за допомогою обману, повертається законним власникам. Щоб повернути гроші, витрачені на його покупку і облаштування, доведеться затівати новий судовий процес.

Спосіб захисту - не купувати нерухомість за дорученням або перевіряти у нотаріуса факт її видачі. Кращим рішенням стане звернення до послуг ріелторів в Москві, ціни ось тут .

Схема № 2

Продаж орендованого об'єкта нерухомості. Схема ризикована і складна, проте, дуже поширена серед аферистів. Шахраї, видаючи за власний, орендований дачну ділянку з гарним котеджем виставляють його на продаж за вельми привабливою ціною. Хитрі злочинці придумують «залізні» причини для того, що гроші за недорогу шикарну дачу їм потрібні терміново (хоча б завдаток!).

«Продавець» за час оренди може обібрати декількох клієнтів і отримати з майбутніх покупців величезні гроші. З ними він зникає назавжди в нікому не відомому напрямку. Щоб угода не привела до проблем, не віддавайте гроші продавцю до повного завершення угоди і офіційної реєстрації власності. Скористайтеся для передачі грошей банківської осередком або акредитивом.

Схема № 3

Назвемо її «покупка карткового будиночка». Це найпоширеніший на сьогоднішній день спосіб обману покупців. Зловмисник будує зовні привабливий котедж з найдешевших, непридатних будматеріалів, наймаючи дешеву і некваліфіковану бригаду. Продається така «потьомкінське» дача за суму, багаторазово перевершує витрати шахрая.

Вибираючи дачну ділянку з будівництвом, беріть з собою для оцінки будинку освіченого фахівця, він відразу визначить підступ.

Схема № 4

Приховування інформації є комбінованим способом шахрайства. Йдуть в хід підробка документів, приховування наявності справжніх власників або спадкоємців, відсутність дозволу на продаж чоловіка. У цій ситуації продавцем може виступати законний власник. Він продає нерухомість не отримавши дозволу від інших власників, спадкоємців або дружина, йде на підробку.

Звертайтеся до послуг ріелторів, тоді ймовірність потрапити в мережі аферистів буде зведена до нуля.

Схема № 5

Махінації з безхозною землею зустрічаються дуже часто. Бажають заволодіти «нічийної» територією прибирають до рук необроблюваних ділянку сусіда. На вигляд все законно: складено і підписано сторонами протокол погодження меж. Але! Підпис колишнього власника «соток» підроблена. Після розтину обману покупців, скоріше за все, доведеться вплутуватися у свідомо програшний судовий процес.

Якщо побачите оголошення про продаж дачі приблизно такого змісту: «Ділянка площею 6 соток (по факту 12)», - проходьте мимо, скоріше за все тут присутній самозахоплення володінь.

Схема № 6

Продаж ділянки головою СНТ (садівничого некомерційного товариства) занедбаних ділянок. Покупці, вважаючи голови СНТ офіційною особою, купують у нього ділянку і отримують членську книжку товариства. Гроші підприємливий ділок кладе у свою кишеню, а законний господар ділянки може з'явитися в будь-який час.

При бажанні купити уподобаний ділянку в СНТ, згадайте:

  • голова СНТ не має повноважень продавати чужу власність. Господарі у землі є, це з'ясується відразу при оформленні ділянки в офіційне володіння;
  • якщо земля не приватизована, то її власником є ​​районна адміністрація.

Купуючи нерухомість, отримаєте відомості про неї з ЕГРП (Єдиного державного реєстру прав на нерухоме майно та угод з ним), вимагайте у продавця оригінали правовстановлюючих документів.

Залишається побажати всім вдалих угод і незатьмарений радості від придбання земельної ділянки або дачі.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online