Зміна військового квитка - як відбувається?

  1. Причини для зміни військового квитка
  2. Коли потрібна заміна і як уникнути відповідальності?
  3. Що потрібно, щоб поміняти військовий квиток?

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Нерідко зустрічаються ситуації, коли доводиться міняти військовий квиток . Незважаючи на те, що цей документ при цивільною спеціальністю може бути затребуваний рідко, але при працевлаштуванні він все одно потрібен. Та й останні позитивні тенденції в армії привертають все більше бажаючих почати службу за контрактом . Нерідко зустрічаються ситуації, коли доводиться міняти   військовий квиток

Причини для зміни військового квитка

Заміна всіх документів здійснюється за місцем їх видачі, в даному випадку звертатися треба до військового комісаріату за місцем проживання. Причому не важливо, в якому місті він був виданий, отримати новий документ можна в будь-якому регіоні країни.

Зміна військового квитка може знадобитися з кількох причин:

  • Псування документа через нещасного випадку або через природного зносу.
  • зміна прізвища власника, наприклад, при укладенні або розірвання шлюбу .
  • Змінено громадянство (наприклад, отримано громадянство РФ , А військовий квиток був виданий в одній з республік СНД).
  • Відсутність можливості зробити необхідні записи в документ через псування його окремих сторінок або невірно внесених записів.
  • Знято стаття, яка вказує на обмеження під час проходження військової служби і т.д.

Коли потрібна заміна і як уникнути відповідальності?

при подачі заяви на заміну військового квитка через його псування слід врахувати, що у військкоматі можуть порушити адміністративне діловодство щодо його власника через можливу навмисного псування документів. У цій ситуації краще попередньо проконсультуватися з юристом, щоб уникнути відповідальності, що може виражатися в накладенні штрафу.

Терміни заміни військового квитка нічим не регламентовані, і зробити це можна тільки тоді, як цей документ знадобиться, хоча краще подбати про це завчасно і залишити собі запас по часу, щоб не потрапити в неприємну ситуацію.

Що потрібно, щоб поміняти військовий квиток?

Зміна військового квитка здійснюється за фактом подачі відповідної заяви до військового комісаріату за місцем проживання власника документа. Терміни на заміну - 10 днів і, як правило, їх дотримуються. Але на практиці бувають ситуації, коли відсутні бланки, тоді термін може бути продовжений до їх надходження.

При поданні заяви необхідно надати наступний набір документів:

  • оригінал військового квитка, в тому вигляді, який є, навіть якщо він серйозно постраждав і мало схожий на документ;
  • копію чинного паспорта (знадобиться і оригінал);
  • копії таких документів, як свідоцтва про укладення / розірвання шлюбу, про заміну прізвища, нове утворення, що народилися дітей;
  • чорно-білу фотографію 3х4 на матовому папері (роблять спеціально для військового квитка).

У разі тривалої відсутності бланків нового зразка може бути видано тимчасове посвідчення, яке можна пред'являти за місцем вимоги, наприклад, на роботі. На такий документ не встановлюється жодних термінів дії, але, незважаючи на це слід при першій можливості отримати постійний документ.

У будь-якому випадку отримання нового документа може означати для його власника початок зовсім іншого життя. Так, наприклад, зняття статті може дозволити відновитися на військову службу або влаштуватися на цивільну спеціальність пред'являє ряд вимог до здоров'я претендентів. Тому до процедури краще залучати досвідченого юриста, який допоможе оформити документ таким чином, щоб його вміст для власника перестало бути тягарем.

Що потрібно, щоб поміняти військовий квиток?
Коли потрібна заміна і як уникнути відповідальності?
Що потрібно, щоб поміняти військовий квиток?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online