Низькі радіатори опалення для панорамних вікон: які бувають батареї під панорамні вікна, батареї під вітражне вікно

  1. Опалювальні системи як елемент інтер'єру
  2. Горизонтальні радіатори з алюмінію
  3. Біметалічні прилади для панорамних вікон
  4. Сталеві низькі батареї
  5. Опалення в плінтусах

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

зміст:

Зараз все більшої популярності набуває нестандартне оформлення теплопостачальних конструкцій в приватних домоволодіннях, квартирах, офісах і різних виробничих будівлях. Приклад такого дизайнерського рішення - низькі радіатори опалення для панорамних вікон.


Опалювальні системи як елемент інтер'єру

У кожній модельній лінійці обладнання для створення опалення є сегмент, де представлені радіатори невеликої висоти. До даної групи відносять вироби, у яких цей параметр не перевищує 450 міліметрів. Низький радіатор опалення під вікно незамінний при облаштуванні обігріву постійно мокли і холодних стін, що виходять на вулицю, по всій їх протяжності.

Такі прилади задіють в разі:

  • наявності великих за площею панорамних вікон;
  • розташування теплопостачальної системи в плінтусах.

наявності великих за площею панорамних вікон;   розташування теплопостачальної системи в плінтусах

При виборі опалювального обладнання потрібно брати до уваги ряд технічних параметрів виробів:

  • матеріал виготовлення;
  • габарити;
  • потужність;
  • стійкість до корозійних процесів;
  • область застосування і т.д.

Горизонтальні радіатори з алюмінію

Найбільш низькі алюмінієві радіатори опалення під панорамні вікна мають висоту 24,5 сантиметра.


Подібні моделі проводять іноземні фірми:

  1. Sira. Компанія виготовляє мініатюрні радіатори, які мають тепловіддачу в межах 89 - 97 Вт (вироби Rovall 80, Rovall 100, Swing, Alux 80 і Alux 100).
  2. Global. Пропонується невисокий литий радіатор Gl-200/80 / D, який розрахований на монтаж в системі обігріву з робочим тиском до 16 Бар.

В даному сегменті з вітчизняного опалювального обладнання найбільшою популярністю користуються радіатори Rifar Base 200 і Rifar Forza 200. Число 200 говорить про те, що міжосьова відстань у них становить 20 сантиметрів.


Невисокі горизонтальні опалювальні прилади з алюмінію мають ряд важливих переваг:

  • невелика вага - при монтажі не буде потрібна допомога бригади будівельників;
  • високий ступінь тепловіддачі;
  • при повороті регулювального клапана, батарея швидко реагує на зміну параметрів робочого середовища;
  • для повного заповнення системи потрібно невеликий обсяг води.

З негативних характеристик алюмінієвих батарей треба відзначити:

  • хімічну активність, властиву даному металу, що відбивається на якості використовуваної води;
  • м'якість матеріалу виготовлення, тому виріб легко піддається деформації.

З недоліками алюмінієвих опалювальних пристроїв можна впоратися, якщо перед їх експлуатацією виробляти ретельну водопідготовку, що рекомендується інструкціями фірм - виробників.


Виробники радіаторів з алюмінію не радять їх використовувати в теплопостачальних системах багатоквартирних будинків, де якість гарячої води викликає великі сумніви.

Якщо запланована установка алюмінієвої батареї під панорамні вікна, не слід забувати, що цей метал погано контактує з міддю і сплавами, до складу яких входить мідь. З алюмінієм без проблем функціонують оцинковані фітинги. Також можна встановити настінні електричні радіатори опалення , Вони теж досить ефективні.

Біметалічні прилади для панорамних вікон

Даний тип радіаторів відноситься до теплопостачальному обладнання, висока вартість якого максимально відповідає якості.

Біметалічні радіатори відрізняються:

  1. Високими показниками робочого тиску.
  2. Сумісністю з іншими металами. У них алюміній використовують лише для виготовлення оболонки, що підвищує естетичність зовнішнього вигляду і тепловіддачу. Що стосується внутрішнього корпусу, забезпеченого відводами для приєднання до системи, то його роблять із нержавійки або чорної сталі.

Що стосується внутрішнього корпусу, забезпеченого відводами для приєднання до системи, то його роблять із нержавійки або чорної сталі

На думку фахівців, саме біметалічні радіатори - кращий варіант для систем, приєднаних до централізованого теплопостачання. Застосування їх для постачання теплом приватних домоволодінь невиправдано щодо запасу міцності і грошових витрат.

Висота біметалевих радіаторів під панорамні вікна складає від 24,5 до 45 сантиметрів.

Сталеві низькі батареї

Коли необхідно облаштувати дуже низьку систему обігріву, що має висоту 100, 150 або 180 міліметрів, можна встановити трубчасті сталеві радіатори. Дані вироби роблять прямолінійними і у вигляді конструкцій незвичайної форми, що повторює конфігурацію простору під вікном.


Трубчасті опалювальні прилади досить добре функціонують в різних системах, незалежно від способу циркуляції робочого середовища - примусового або природного. також бувають тонкі радіатори опалення , Які займають мало місця.

Опалення в плінтусах

Відносно недавно з'явився новий і найнижчий спосіб створення опалення. В цьому випадку теплопостачальна конструкція складається з мідних трубок, оребрених пластинами, завдяки яким збільшується тепловіддача. За ним циркулює вода.

Трубки прокладають по периметру кімнати і прикривають особливими металевими плінтусами. Подібна опалювальна система має найменшими розмірами. В ширину вона становить 30 міліметрів, а висоту має в межах 100 -200 міліметрів (в залежності від потужності системи).

В ширину вона становить 30 міліметрів, а висоту має в межах 100 -200 міліметрів (в залежності від потужності системи)

Опалення в плінтусах має переваги:

  1. Великі можливості для втілення дизайнерських рішень в інтер'єрі.
  2. Рівномірний розподіл теплих потоків уздовж стін.

Коли створюється в приміщенні унікальний дизайн, саме низькі радіатори для вітражних вікон дозволяють правильно і красиво вписати опалювальну систему в інтер'єр.


BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online