Музей баскетбольної слави міста відкрито в Одесі

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Музей баскетбольної слави відкрився 10 вересня в Одеській спеціалізованій дитячо-юнацькій спортивній школі олімпійського резерву №2 ім Музей баскетбольної слави відкрився 10 вересня в Одеській спеціалізованій дитячо-юнацькій спортивній школі олімпійського резерву №2 ім. Б.Д. Литвака.

Як зазначив директор СДЮСШОР № 2 Олексій Діберт, основна мета відкриття музею - надихати на перемогу сьогоднішніх і майбутніх баскетболістів.

У музеї представлено понад 50-ти кубків, а також колекція карток NBA.

Один з найцікавіших експонатів музею - перший чемпіонський м'яч легендарної баскетбольної команди «БІПА», отриманий в сезоні 1997-1998 рр.

В урочистій церемонії взяли участь мер Одеси Геннадій Труханов, голова міської федерації баскетболу, віце-мер Павло Вугельман, директор Одеського припортового заводу і Президент Одеської обласної федерації баскетболу Валерій Горбатко; віце-мер Зінаїда Цвірінько, а також представники депутатського корпусу, учні та викладачі школи, батьки.

В ході відкриття Одеський міський голова передав до музею золотий баскетбольний м'яч, подарований йому чемпіонами України 2016 року, жіночої баскетбольної командою «ІнтерХім СДЮСШОР ім. Б.Д. Литвака ».

ДОВІДКА:
Дитячо-юнацька спортивна школа №2 була організована в Одесі в 1949 році в будівлі колишньої синагоги (будівля побудована в 1854 році). Будівля складалася з приміщення розміром 273 кв. м, а також невеликих кімнат, переобладнаних в роздягальні в підвальному приміщенні.

У 1984 році на місці одноповерхової будівлі по вулиці Пушкінській № 47 з ініціативи директора Б. Литвака почалася реконструкція ДЮСШ №2. За два роки в центрі міста був побудований спортивний комплекс, до складу якого увійшли спортивний зал розміром 504 кв. м і зал для тренувань груп початкової підготовки розміром 197 кв.м, а також тренажерний зал площею 90 кв.м з допоміжними приміщеннями (роздягальнями, тренерськими кімнатами). Після цієї реконструкції загальна площа спортивних залів школи склала понад 2000 кв.м.

На початку своєї діяльності школа культивувала такі види спорту як легка атлетика, спортивна гімнастика, бокс, баскетбол, футбол, плавання, боротьба, фехтування. З 1967 року ДЮСШ № 2 культивує ігрові командні види спорту: волейбол і баскетбол.

На сьогоднішній день баскетбольні команди міста і області показують гідні результати на змаганнях, в тому числі міжнародного рівня.

* Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl + Enter.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online