Весільні переселенці. Як в Росії будуть викорінювати фіктивні шлюби

  1. Чоловік на три роки
  2. В'їзд заборонено
  3. Шлюбне шахрайство в світі

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

У Росії все частіше укладають фіктивні шлюби з іноземцями заради громадянства. Тому уряд вніс на розгляд Держдуми законопроект, який повинен скоротити кількість несправжніх шлюбів. «360» дізнався, як будуть боротися з підробленими «молодятами». У Росії все частіше укладають фіктивні шлюби з іноземцями заради громадянства

Чоловік на три роки

Шлюб з іноземцем - один з найпростіших способів отримати громадянство. Американські телеканали постійно транслюють програми про те, як чоловіки одружуються з іноземками. Одне з таких ток-шоу в найкращих голлівудських традиціях - «Віза нареченої. Віза нареченого ». Герої зустрічаються, закохуються, одружуються. Кілька разів говорять, що все це не заради виду на проживання. У історій завжди щасливий фінал.

Ось тільки в житті все не так казково. У Росії шлюб з іноземцем зазвичай є заходом діловим: завдяки умовної весіллі «молодята» отримують дозвіл на тимчасове проживання, а вже через три роки громадянство. У великих містах вартість такого шлюбу може доходити до сотень тисяч рублів на рік. Оголошення розміщують в соціальних мережах - наприклад, «ВКонтакте».

Вартість такого фіктивного шлюбу оцінюють від 50 тисяч рублів. Межі немає. Все залежить від міста, а також умов - чи потрібна прописка, на скільки років шлюб, з якої країни чоловік. Зараз висновок несправжнього «любовного союзу» перетворилося на прибутковий бізнес. Сотні компаній по всьому світу готові допомогти з документами і навіть підібрати майбутнього «чоловіка» або «дружину».

Прокуратура намагається боротися з сайтами, де пропонують подібні послуги. За останні кілька років були закриті десятки груп в соціальних мережах. Крім боротьби з інтернет-ресурсами наглядові органи подають судові позови про визнання фіктивного шлюбу недійсними. Але зробити це можуть тільки за заявою одного з «подружжя».

В'їзд заборонено

Російський уряд намагається боротися з фіктивними шлюбами. За новим законом подружжя-іноземців зобов'яжуть працювати і перебувати в регіоні, де проживає сім'я. Не можна буде самостійно залишати межі суб'єкта і змінювати місце проживання в його межах. Член комітету Держдуми з розвитку громадянського суспільства, питань громадських і релігійних об'єднань Сергій Гаврилов розповів «360», що запропоновані поправки знизять беззаконня в сфері отримання громадянства.

Красноярська прокуратура оскаржить в суді фіктивні шлюби з мігрантами

Детальніше

«Сірий ринок отримання громадянства можна буде викорінити. У прикордонних регіонах інститут шлюбу використовується для профанації. Часто "чоловік" їде працювати в інші регіони, відстежити його пересування неможливо, зрозуміти мотиви перебування теж. Якщо відбувається реєстрація шлюбу тільки заради роботи, нехай тоді це відбувається в тому регіоні, де він зареєстрував. У нас стоїть одне із завдань - підвищення контролю на кордоні. Це крок у правильному напрямку », - вважає законодавець.

Депутати визнають, що необхідно посилити міграційний облік, і вважають, що заборона спростить МВС завдання щодо виявлення підозрюваних в екстремізмі і тероризмі. З ними не згоден юрист Андрій Некрасов. На його думку, такі обмеження звучать дивно. Конституція РФ гарантує свободу пересування та місця проживання незалежно від громадянства, якщо є посвідка на проживання. Спроба обмежити її - дискримінація за принципом громадянства.

«Це презумпція винності. У нас чимало людей, які не є громадянами РФ, але приїжджають сюди, живуть з подружжям і чоловіками, працюють на території Росії. Як перевірятимуть, фіктивний це шлюб чи ні? Адже довести майже неможливо. Це маячня якогось збудженої уяви. Ми прекрасно знаємо, що ФСБ ловить постійно переселенців. Існують також інші заходи, крім як вводити такі закони », - сказав Некрасов« 360 ».

Шлюбне шахрайство в світі

Джерело фото: Pixabay

У Росії фактично немає покарання за фіктивний шлюб. Через нього можуть розвести - Сімейний кодекс це дозволяє - і оштрафувати. У світовій практиці все серйозніше.

У світовій практиці все серйозніше

У Росії зросла кількість фіктивних шлюбів з мігрантами

Детальніше

У США поняття «шлюбне шахрайство», а саме так називають фіктивний шлюб з метою отримання посвідки на проживання, карається тюремним строком і штрафом. Лжесупругі можуть сісти на п'ять років і заплатити штраф до 250 тисяч доларів.

У Португалії несправжній шлюб є ​​караним. Порушникам загрожує тюремний термін від року до чотирьох років, організаторам шлюбних афер - до п'яти років. Австралійців карають штрафом до 360 денних заробітків. Точну суму встановлює суд. Іноземців приваблюють як співучасників - можуть заборонити в'їзд в країну.

У 2013 році посилили правила в Бельгії. Хто розпочав фіктивний шлюб загрожує від місяця до трьох років в'язниці і штраф від 50 євро до 250 євро. Як і в Австралії, іноземцю можуть заборонити в'їзд до країни терміном до п'яти років.

Як перевірятимуть, фіктивний це шлюб чи ні?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online