На скільки підвищаться трудові і соціальні пенсії з 1 квітня 2014 року - вже відомо: середня трудова пенсія в РФ після першоквітневим індексації досягне 10 236 рублів

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Для пенсіонерів є непогана новина - уряд в особі Дмитра Медведєва з 1 квітня 2014 року затвердив коефіцієнт підвищення розміру страхової частини трудової пенсії по старості, а також розмір збільшення трудової пенсії по інвалідності та у зв'язку з втратою годувальника на рівні 1,017. Для пенсіонерів є непогана новина - уряд в особі Дмитра Медведєва з 1 квітня 2014 року затвердив коефіцієнт підвищення розміру страхової частини трудової пенсії по старості, а також розмір збільшення трудової пенсії по інвалідності та у зв'язку з втратою годувальника на рівні 1,017

Валентина Свистунова / Діловий Петербург

Для пенсіонерів є непогана новина - уряд в особі Дмитра Медведєва з 1 квітня 2014 року затвердив коефіцієнт підвищення розміру страхової частини трудової пенсії по старості, а також розмір збільшення трудової пенсії по інвалідності та у зв'язку з втратою годувальника на рівні 1,017.

З 1 квітня 2014 роки відбудеться індексація пенсій по старості. Відповідну постанову підписав президент Російської Федерації Дмитро Медведєв. Згідно з цим документом, Пенсійному фонду РФ слід проінформувати свої територіальні відділення про підвищення трудових пенсій з 1 квітня. Разом з цим уряд РФ виробило коефіцієнт індексації розрахункового пенсійного капіталу застрахованих осіб за станом на 1 січня 2013 року - він дорівнює 1,083.

На скільки підвищиться трудова пенсія з 1 квітня 2014 року, вже не є секретом: Дмитро Медведєв повідомив на засіданні уряду минулого тижня, що середнє збільшення складе від 1,1 тисячі до 2,1 тисячі рублів. У свою чергу, індексація пенсій по інвалідності і втрати годувальника відбудеться в розмірі 550 - 1300 рублів (в середньому, тут все залежить від виду соціальної пенсії).

Таким чином, після першоквітневого підвищення середній розмір соціальної пенсії складе 7553 рубля, по інвалідності - 7388 рублів, пенсія дітей-інвалідів - 12 452 рубля, інвалідів 1-ї групи - 10 377 рублів. Нагадаємо, що збільшення пенсій відбувається щорічно, на цей процес в першу чергу впливає зростання прожиткового мінімуму для пенсіонерів.

Глава уряду підкреслив, що всі необхідні кошти - а це ні багато ні мало 40 млрд рублів - в поточному бюджеті РФ на пенсійні потреби вже зарезервовані. Крім того, вже в цьому році на осінній сесії Держдуми уряд планує розглянути прив'язку мінімального розміру оплати праці до прожиткового мінімуму пенсіонерів. А з 2015 року збільшення трудових і соціальних пенсій буде розраховуватися за спеціальною формулою, виходячи зі зміни рівня цін і інфляції в країні.

Відзначимо, що одна індексація трудових і соціальних пенсій в 2014 році вже відбувалася - було це з 1 лютого, і зростання тоді склав 6,5%. Після квітневого підвищення пенсій урядом РФ продекларовано, що середній розмір трудової пенсії повинен бути ніяк не менше 10 236 рублів. За підсумками останньої індексації, трудова пенсія в РФ зросла на 665 рублів. Планується, що оновлені пенсії в квітні 2014 року отримають приблизно 3,7 мільйона пенсіонерів.

Раніше по темі:

«Роботу» багатодітних матерів переоцінили

Мінпраці РФ розглядає можливість направляти маткапітал на страхову пенсію жінок

У Криму почали видавати пенсії в рублях

Голодець: Пенсії в РФ з 1 квітня зростуть на 8,1%

Голодець: Витрати на Крим не вплинуть на пенсії росіян

Військова пенсія в 2014 році зросте на 7,5%

Уряд РФ зменшило прожитковий мінімум

Середня пенсія в Росії в 2013 році зросла на 9,6%

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online