В Алтайському краї хочуть зробити платними регіональні дороги

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Влада Алтайського краю хочуть адаптувати для регіону систему «Платон», яка контролює водіїв-далекобійників і збирає з них плату за проїзд по федеральних трасах.

Чиновники кажуть, що якщо великовантажних з'їдуть з платних трас на дороги регіонального значення, то доведеться зробити платною і решту дорожню мережу.

- Ми змушені будемо це зробити, якщо все з'їдуть з федеральних трас і поїдуть по регіональним, - 25 листопада начальник «Алтайавтодора» Василь Мотуз. - При цьому, ми знаємо: наша дорожня мережа дозволяє доїхати, наприклад, до Новосибірська минаючи федеральні дороги - через Камінь-на-Обі і Крутіха.

За словами заступника начальника головного управління будівництва, транспорту, житлово-комунального та дорожнього господарства Алтайського краю Дмитра Коровіна, кілька компаній в регіоні вже висловили готовність за договором концесії за свій рахунок створити в краї необхідну інфраструктуру, що дозволяє стягувати плату за проїзд по крайовим дорогах.

Станом на кінець 2015 року, на федеральних дорогах Алтайського краю поки немає пристроїв контролю оплати проїзду далекобійників. 11 пристроїв з'являться в 2016 році.

Нагадаємо, що вантажних перевізників з 15 листопада влада вирішила обкласти платою за проїзд по федеральній трасах в розмірі 3,73 рубля за кілометр. Ці гроші планується направляти в дорожні фонди. Протести далекобійників останні два тижні проходять по всій Росії.

В Алтайському краї водії вже влаштовували акцію , Вставши на узбіччі траси М-52 поблизу Новоалтайска, а в Рубцовську далекобійники обіцяли страйкувати і не виходити в рейси до повного скасування «Платона». На 6 грудня намічений мітинг в центрі Барнаула, який планують відвідати далекобійники з Новосибірська.

Фото - Барнаул.фм

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online