Пільги на транспортний податок багатодітним сім'ям в 2018 році

  1. Скільки має бути дітей - яка сім'я вважається багатодітною?
  2. Яким машинам не загрожує податок
  3. Які знижки і пільги можуть бути
  4. Про регіональні особливості при отриманні податкових пільг в Росії
  5. Що потрібно зробити для отримання пільги?
  6. Скільки діє пільга?
  7. Кому можуть відмовити?
  8. Зміни в законі з транспортного податку 2018 році

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Зміст статті:

Сьогодні в Росії податок на транспорт є обов'язковим. Його сплату власник повинен проводити самостійно раз на рік. Сім'ям, в яких багато дітей, даються пільги у багатьох сферах життя. Чи відноситься до них пільга на транспортний податок багатодітним сім'ям в 2018 році?

Скільки має бути дітей - яка сім'я вважається багатодітною?

Які сім'ї можна назвати багатодітними? Це визначається регіонально, тобто в різних суб'єктах країни потрібно мати різну кількість дітей, щоб вважатися багатодітними. Зазвичай це три і більше дитини. Але в деяких містах і областях, особливо що живуть традиційним укладом, з щільним населенням, дітей, неповнолітніх утриманців має бути більше.

Слід враховувати і вік дітей. Зазвичай маються на увазі неповнолітні діти. Але в багатьох регіонах можна продовжити статус, якщо старша дитина після досягнення 18 років проходить службу в армії або вчиться на очному відділенні університету. В останньому випадку термін продовжується до закінчення навчання. Виняток - студенти, які вже вступили в шлюб.

Транспортний податок пенсіонерам у 2018 році: розмір, передбачені пільги, правила оформлення

Все це визначається регіональними властями. Є й загальні вимоги для всіх жителів Росії.

Багатодітними можуть бути тільки ті сім'ї, де:

  • всі є громадянами РФ;
  • всі прописані і проживають в тому регіоні, за законодавством якого хоче отримувати пільги;
  • діти проживають з батьками (або тільки мамою або татом в разі розлучення).

Під дію закону підпадають і офіційно усиновлені діти, як взяті з дитбудинку, так і діти чоловіка або дружини від попереднього шлюбу.

Цікаві факти. В Інгушетії назватися багатодітній може лише та сім'я, де росте п'ять і більше дітлахів.

Яким машинам не загрожує податок

Транспортний податок не тільки для багатодітних, а й для інших власників чотириколісного (і не тільки) майна, не сплачується на такі категорії:

  • веслові і моторні човни з моторами потужністю не більше п'яти кінських сил;
  • спеціально обладнаний транспорт інваліда;
  • автомобілі, видані безкоштовно в органах соціального захисту;
  • різні види морських суден;
  • техніка, задіяна в сільськогосподарських роботах;
  • автомобілі екстрених служб;
  • викрадені машини, які значаться на момент сплати податку в розшуку.

Всі приватні звичайні легкові і вантажні машини податком обкладаються. Але чи платять члени багатодітних сімей транспортний податок нарівні з усіма? Ні, якщо вони - власники човнів, а також машин, виданих в соцслужб.

Процедура оплати транспортного податку для юридичних осіб у 2018 році

Які знижки і пільги можуть бути

Оскільки все це залежить від регіонального законодавства, то і транспортний податок багатодітним сім'ям в 2018 році буде відрізнятися в кожній частині країни. У переважній більшості суб'єктів на звичайне транспортний засіб потужністю менше 150 або 200 кінських сил можливо отримати деякі послаблення.

Вони можуть займати від 50% до 100% відсотків. Тобто деякі категорії - наприклад, власники медалі «Материнська слава» - подекуди отримають можливість повністю позбутися від сплати податку.

Про регіональні особливості при отриманні податкових пільг в Росії

У Санкт-Петербурзі про виплати можуть забути батьки чотирьох і більше дітей, які володіють автомобілем до 150 к.с. Схожі умови в Краснодарському і Ставропольському краї, в Амурській, Кемеровської, Нижегородської, Ульяновської областях. В Алтайському краї, Бєлгородської та Іркутської областях звільнення чекає власників машин потужністю до 100 к.с., що мають трьох неповнолітніх. В Омській області з цією метою треба мати медаль «Материнська слава» і засіб пересування до 200 к.с.

Один з батьків може нічого не платити в Москві, Волгоградської, Липецької, Калузької, Тульської областях і в Криму, але на різних умовах. Знижка в половину суми чекає багатодітних жителів Брянської, Новгородської, Самарської, Кіровської, Костромської, Володимирській областей, але на різних умовах.

А ось для жителів більшості Кавказьких регіонів, Далекого Сходу, Калінінграда і деяких областей знижок немає.

Що потрібно зробити для отримання пільги?

Що потрібно зробити для отримання пільги

Якщо в області є пільга багатодітним на транспортний податок, а сім'я відповідає цьому визначенню, звернутися для оформлення слід в податкову інспекцію за місцем прописки, подати оформлене письмово заяву і не забути захопити з собою пакет документів. Діяти треба особисто або ж через законного представника.

Про транспортний податок для ветеранів бойових дій на 2018 рік

Заява складається за особливою формою, його бланк можна отримати у відділенні податкової служби.

Вказуються такі дані:

  • назва та адреса податкової служби, в яку подаються паперу;
  • повні ім'я, по батькові та прізвище заявника;
  • паспортні дані, включаючи адресу прописки;
  • дані ІПН заявника;
  • контактний номер для зв'язку;
  • підставу для надання пільги та номер документа, що посвідчує це;
  • дані транспортного засобу, на яке хочуть отримати пільгу;
  • список документів, що надаються;
  • дата і підпис.

Надаються такі документи:

  • паспорт господаря ТЗ;
  • документи на право володіння ТЗ;
  • посвідчення багатодітної сім'ї;
  • свідоцтво про шлюб або розлучення, визнання права опіки дітей;
  • свідоцтва про народження всіх дітей;
  • документи, що встановлюють факт усиновлення або оформлення опіки;
  • довідки з навчальних закладів дітей старше 16 років.

Якщо заявник з якоїсь причини не користувався звільненням від транспортного податку для багатодітних сімей (аж до трьох податкових періодів), то можна зробити повернення переплати. Для цього треба прийти у відділення податкової служби із заявою та переліком таких же документів, включаючи документи, що встановлюють право на перерахунок. Він здійснюється протягом 10 днів. При цьому сума може бути або повернена заявникові, або використана в якості оплати інших податків.

Цікавий факт. Пільга діє тільки протягом податкового періоду, коли зверталися із заявою. Тому підтверджувати своє право, а значить - писати заяву і надавати документи в податкову службу, доведеться щороку.

Скільки діє пільга?

Послаблення транспортного податку для багатодітних сімей діють, поки родина вважається такою. Тобто до досягнення старшими дітьми повноліття або, як було зазначено вище, в деяких регіонах - до закінчення очної навчання або термінової служби повнолітнього дитини.

Як зменшити транспортний податок?

Пільговий період також закінчується з продажем транспортного засобу, що підпадають під умови. А також при відповідній зміні місцевого законодавства.

Цікавий факт. Якщо в сім'ї кілька автомобілів, то пільга діє тільки на один, на вибір заявника. Рекомендується вибрати той, що володіє найбільшою потужністю і, відповідно, обкладається найбільшим податком.

Кому можуть відмовити?

Відмовити в послабленні на транспортний податок в 2018 році для багатодітних сімей можуть різним категоріям осіб, в залежності від регіонального законодавства. Це можуть бути особи, які раніше позбавлялися батьківських прав, жителі іншого регіону країни, власники транспортних засобів потужності, що перевищує ту, на яку поширюється пільга.

Також потрібно врахувати, що знижка поширюється тільки на один транспортний засіб. І якщо, наприклад, один з батьків отримує пільгу на один автомобіль, другого в отриманні послаблень можуть відмовити.

Зміни в законі з транспортного податку 2018 році

Загальноросійських змін щодо транспортного податку для багатодітних в 2018 році не вносилося. В окремих регіонах зміни можливі. Головне, чого чекають всі автомобілісти в цьому році, це повне скасування транспортного податку для всіх категорій населення (За темі: Амністія з транспортного податку в 2018 році для фізичних та юридичних осіб ). Буде це чи ні, поки не відомо.

Скільки має бути дітей - яка сім'я вважається багатодітною?
Скільки діє пільга?
Кому можуть відмовити?
Чи відноситься до них пільга на транспортний податок багатодітним сім'ям в 2018 році?
Скільки має бути дітей - яка сім'я вважається багатодітною?
Які сім'ї можна назвати багатодітними?
Але чи платять члени багатодітних сімей транспортний податок нарівні з усіма?
Що потрібно зробити для отримання пільги?
Скільки діє пільга?
Як зменшити транспортний податок?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online