Сухий закон для водіїв буде скасований в 2012 році | AlcoDrive.ru - Актуальні російські автоновини. Алкотестер. Скільки можна випити за кермом. Вважаємо проміле.

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Найімовірніше, вже восени-взимку 2012 року   сухий закон для водіїв скасують Найімовірніше, вже восени-взимку 2012 року сухий закон для водіїв скасують . У п'ятницю, 17 серпня стало відомо про те, що Міністерство внутрішніх справ і Міністерство транспорту РФ підтримали повернення до колишніх норм вмісту алкоголю в крові і видихуваному повітрі водія. Про це стало відомо з інтерв'ю, яке дав В'ячеслав Лисаков, перший заступник голови комітету Державної думи з конституційного законодавства і державного будівництва.

Найімовірніше поріг в 0,3 проміле повернуто не буде, замість нього з'явитися нова норма, а саме 0,2 проміле. Нагадаємо, що до 2010 року водієві дозволялося управляти транспортним засобом з концентрацією алкоголю в крові на рівні 0,3 проміле, проте сідати за кермо п'яним все одно заборонялося. Точний рівень алкоголю в крові ще буде обговорюватися, для цього буде створена міжвідомча структура, яка ґрунтуючись на досвіді інших країн і думці вчених, винесе остаточні рекомендації. Треба розуміти, що це процес нешвидкий і в найближчий місяць навряд чи приймуть якісь зміни.

Однак варто розуміти, що за кермо після алкоголю сідати все одно не можна. Зміни в законі спрямовані в першу чергу на те, щоб усунути похибка вимірювання і корупційну складову. Дослідження, що проводяться на заході, встановили, що у деяких людей алкоголь є природним продуктом метаболізму організму і його вміст у крові може досягати 0,15 проміле. Крім того, прилади вимірюють дихання можуть невірно реагувати на деякі продукти харчування, хоча людина абсолютно тверезий і не вживав алкоголь, прилад у видихуваному повітрі може показати не нульові значення.

Тому крім підняття можливої ​​дози алкоголю в крові водія, швидше за все, буде введена кримінальна відповідальність за повторне керування автомобілем у стані алкогольного сп'яніння. Тобто в разі затримання водія в стані алкогольного сп'яніння, він позбувається прав на термін від півроку до двох років. Але в разі повторного затримання водія п'яним, простим позбавленням прав він не відбудеться. Державна дума розглядає можливість довічного позбавлення права керувати автомобілем злісних порушників.

У світі існує безліч країн, в яких дозволяється сідати за кермо після вживання алкоголю. Так чи інакше, практично всі країни приєдналися до Міжнародної конвенції про дорожній рух, СРСР зробила це в 1974 році. У конвенції максимальна доза алкоголю встановлена ​​в розмірі 0,8 проміле. Такий поріг використовують лише кілька країн, серед них США (деякі штати), Великобританія, Малайзії, Новій Зеландії, Мексики, Ірландії і кілька штатів Канади.

Повна заборона, крім Росії зараз діє в таких країнах як Румунія, Чехія, Словаччина, Угорщина, Бразилія і Саудівська Аравія.

В Естонії, Польщі, Норвегії, Швеції і Китаї дозволяється вміст 0,2 проміле алкоголю в крові.

В Японії та Індії встановлений той же рівень, що діяв в Росії до 2010 року, а саме 0,3 проміле.

У більшості європейських країн, дозволені 0,5 проміле. Серед них Німеччина, Австрія, Бельгія, Болгарія, Хорватія, Данія, Фінляндія, Греція, Ісландія, Італія, Ізраїль, Люксембург, Швейцарія, Франція і т.д. А також ряд неєвропейських країн, такі як Таїланд, Аргентина і Австралія.

А також ряд неєвропейських країн, такі як Таїланд, Аргентина і Австралія

Унікальні правила діють для водіїв Словенії та Німеччини. У цих країнах алкоголь заборонений перші два роки після отримання прав. А у Франції водій зобов'язаний мати в аптечці персональний одноразовий алкотестер, який зобов'язаний самостійно використовувати в разі сумнівів у кількості випитого.

Схожі статті

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online