Що буде за розпивання алкоголю неповнолітніми

  1. міри покарання
  2. Вік настання відповідальності

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Розпивання спиртного в громадських місцях - протиправне діяння для всіх, незалежно від віку, статі, національності, громадянства і т.д. Незважаючи на те, що цей постулат знають практично всі, виконувати прагнуть не всі. Ті, хто ігнорує прийняті в суспільстві правила, притягається до адміністративної відповідальності. Розпивання алкоголю неповнолітніми, так само як і дорослими, тягне притягнення до відповідальності за відповідною статтею КпАП.

Уникнути покарання можна, якщо чітко розмежувати поняття «громадське місце» і інше місце. Не зайвою буде консультація досвідченого і грамотного юриста, який допоможе не тільки уникнути відповідальності, але і запобіжить протиправну поведінку.

Чи знаєте ви

Уголовнон покарання за споювання дітей передбачає адміністративну відповідальність у вигляді штрафу і кримінальну - аж до позбавлення волі на строк до 4 років. Подробиці ви можете прочитати в статті тут

Стаття розпивання спиртних напоїв неповнолітніми (ст.20.20 КоАП) встановлює відповідальність за розпивання спиртного в місцях скупчення людей. Градація покарання залежить від наступних факторів:

  • особистісна характеристика особи, яка порушила громадський порядок;
  • поведінки порушника;
  • місця подій;
  • часу доби;
  • чи є аналогічні випадки в минулому.

Ступінь вини визначає тільки компетентний орган. За правилами слід виконати ряд дій: скласти протокол про адміністративне порушення, дочекатися 10-денного терміну, даного для оскарження рішення, а потім (якщо оскарження не відбулося), почекати сплату штрафу. На це дається 60 днів з моменту набрання рішенням чинності.

Законом встановлено перелік місць, віднесених до категорії «громадські» (ФЗ від 22.11.1995 за порядковим номером 171 в останній редакції). Сюди відносяться як навчальні заклади, так зупинкові пункти, паркові зони, транспорт, під'їзди, ринки та інші місця вільного користування людей і їх масового скупчення.

міри покарання

Прийняті в суспільстві правила поведінки не допускають розпивання алкоголю і спиртовмісної продукції, що викликає стан сп'яніння, в місцях громадського користування. Саме тому дані діяння віднесено до правопорушень і караються відповідно до КпАП, де закріплено три статті, що встановлюють відповідальність за розпивання алкогольної продукції.

Стаття 20.20 встановлює покарання саме за розпивання спиртних напоїв і спиртовмісних рідин. Ця стаття складається з кількох частин, де встановлено різний рівень відповідальності: від штрафу до видворення за межі країни (іноземцям) або адміністративного арешту.

Стаття 20.21 покарає за перебування в громадському місці в стані алкогольного або наркотичного сп'яніння. Відповідальність виражається в формі штрафу або адміністративного арешту.

Стаття 20.22 КоАП закріплює заходи відповідальності за розпивання алкогольних напоїв в громадських місцях неповнолітніми у віці до 16 років, а також за розпивання алкоголю.

Стаття за розпивання алкоголю неповнолітніми, тягне за собою адміністративну відповідальність батьків неповнолітнього. Вона може виражатися в формі штрафу на суму від 1 500 до 2 000 рублів.

Сам неповнолітній (у віці старше 16 років) також може понести покарання, причому воно наздожене його по кожній із трьох зазначених статей в залежності від того, що було скоєно.

Крім адміністративної відповідальності підліток буде підданий постановці на облік в поліції, що створює в подальшому ряд проблем і обмежень. Також особа буде піддана примусовому обліку в наркологічному диспансері.

Батьки підлітка в обов'язковому порядку отримають повідомлення за місцем роботи, а підліток, який допустив порушення, - за місцем навчання.

За реалізацію підлітку спиртовмісної продукції відповідальність нарівні з неповнолітнім понесе і продавець, який допустив порушення правил продажу алкогольної продукції. У разі якщо до вживання алкоголю дитини привчають батьки або інші повнолітні особи, вони також будуть нести відповідальність за свої неправомірні дії. Детальніше про штрафи за продаж алкоголю неповнолітнім - читайте цю статтю https://lexconsult.online/7520-realizatsiya-alkogolnyh-napitkov-nesovershennoletnim

Вік настання відповідальності

Згідно з чинним законодавством РФ особа вважається повнолітнім по досягненню 18-річного віку. Тільки з цього моменту громадянин вважається повністю дієздатним і належним відповідати за свої слова і вчинки. Але, існує ряд винятків із правил. Так, наприклад, вік залучення до адміністративної відповідальності за вживання алкоголю в громадських місцях - 16 років, але якщо молоді люди вирішили випити до досягнення цього віку, це не означає, що їх діяння залишиться безкарним. Замість підросту відповідальність буде нести його законний представник або один з батьків.

Щоб отримати коментар експерта - задавайте питання нижче

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online