Нові митні правила ввезення алкоголю

  1. Скільки можна ввезти алкоголю?
  2. Митний союз - це що?
  3. На пиво ці обмеження поширюються?
  4. Чому не можна ввезти більше 5 літрів алкоголю? Це точно?
  5. Митні платежі сплачуються за весь алкоголь або за кількість, що перевищує 3 літри?
  6. Які митні платежі підлягають сплаті у відношенні алкоголю?
  7. Чи включається до ці 3 літри, що ввозяться безмитно, алкоголь, куплений в магазині безмитної торгівлі...
  8. Будь-яке особа може скористатися цією пільгою?
  9. Пільга діє тільки для росіян або для іноземців теж?
  10. А на вивезення алкоголю є обмеження?
  11. А я чув, що іноді при вивезенні перевіряють дотримання обмежень.
  12. Якщо я везу більше 3 літрів алкоголю, що я повинен робити?
  13. Що буде, якщо не декларувати надлишки алкоголю?
  14. Чи можна перетнути кордон кілька разів, кожен раз переносячи по 3 літри алкоголю?
  15. Чи можна переслати алкоголь поштою? Обмеження ті ж?
  16. Залежать норми ввезення від виду транспорту?
  17. А ці обмеження поширюються на всі види алкоголю або тільки на промислово вироблені? На самогон є обмеження...
  18. Якщо ввозяться напої різної вартості, наприклад, два літри дешевого вина і два літри дорогого коньяку,...
  19. А де треба платити митні платежі?
  20. А якщо я відразу не можу заплатити? Можна заплатити потім?
  21. Припустимо, я хочу провезти 20 л алкоголю. А що, якщо просто не декларувати його? Чи не знайдуть...

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Скільки можна ввезти алкоголю, як декларувати, скільки платити, чи є обмеження на вивіз алкоголю, які наслідки порушення митних правил і деякі інші питання отримали свої відповіді в цьому матеріалі

Скільки можна ввезти алкоголю, як декларувати, скільки платити, чи є обмеження на вивіз алкоголю, які наслідки порушення митних правил і деякі інші питання отримали свої відповіді в цьому матеріалі.

Скільки можна ввезти алкоголю?


Без сплати митних платежів можна ввезти 3 літри алкогольних напоїв (Перелік товарів для особистого користування, що переміщуються через митний кордон, зі звільненням від сплати митних платежів, наведений в додатку 3 до Угоди про порядок переміщення фізичними особами товарів для особистого користування через митний кордон Митного союзу і здійснення митних операцій, пов'язаних з їх випуском).

Більше 3, але не більше 5 літрів можна ввезти зі сплатою митного платежу.

Більше 5 літрів алкоголю фізична особа ввезти не може.

Митний союз - це що?


Відповідно до міжнародних угод Російської Федерації в даний час митні правила однаково застосовуються на всій території Митного союзу, що включає в себе території Російської Федерації, Республіки Білорусь та Республіки Казахстан. Для митних цілей території цих трьох країн представляють єдину і неподільну територію, яка не має внутрішніх кордонів. Між цими державами товари переміщуються без обмежень, в тому числі без сплати митних платежів. Тому якщо написано «митна територія», мається на увазі митна територія Митного союзу, якщо написано «митний кордон», мається на увазі зовнішній кордон митної території Митного союзу.

Отже, повертаємося до алкоголю.

На пиво ці обмеження поширюються?


Так, по відношенню до пива встановлені ті ж вимоги і обмеження. Для простоти сприйняття не будемо кожен раз це повторювати, але де йде мова про алкоголь, мається увазі також і пиво.

Чому не можна ввезти більше 5 літрів алкоголю? Це точно?


Абсолютно точно. Етиловий спирт і алкогольна продукція загальним обсягом понад 5 літрів на особу, яка досягла 18-річного віку, включені в пункт 3 Переліку товарів для особистого користування, заборонених до ввезення на митну територію Митного союзу і (або) вивезення з цієї території, наведеного в додатку 2 Протокол до Угоди про порядок переміщення фізичними особами товарів для особистого користування через митний кордон Митного союзу і здійснення митних операцій, пов'язаних з їх випуском.

В даному пункті перераховані товари, заборонені до ввезення на митну територію Митного союзу.

Митні платежі сплачуються за весь алкоголь або за кількість, що перевищує 3 літри?


Митні платежі сплачуються щодо кількості, що перевищує 3 літри.

Які митні платежі підлягають сплаті у відношенні алкоголю?


Відносно ввезеного алкоголю митні платежі сплачуються за єдиною ставкою 10 євро за 1 літр алкоголю в частині перевищення кількісної норми 3 літри.

Чи включається до ці 3 літри, що ввозяться безмитно, алкоголь, куплений в магазині безмитної торгівлі (Д'юті Фрі)?


Встановлені на алкоголь обмеження поширюються на весь алкоголь, який ввозиться фізичною особою, незалежно від місця його придбання, в тому числі на набутий в магазині безмитної торгівлі.

Іншими словами, якщо ви купили за кордоном 2 літри алкоголю десь в звичайному магазині, а 3 літри алкоголю - в магазині безмитної торгівлі, то з цих 5 літрів ви зможете ввезти безмитно 3 літри, а щодо решти 2 літрів доведеться сплатити митні платежі .

Будь-яке особа може скористатися цією пільгою?


Будь-яка особа не молодше 18 років.

Пільга діє тільки для росіян або для іноземців теж?


Пільговий порядок і обмеження на ввезення алкоголю застосовуються незалежно від громадянства особи, яка здійснює ввезення алкоголю.

А на вивезення алкоголю є обмеження?


Ні.

А я чув, що іноді при вивезенні перевіряють дотримання обмежень.


Законодавство Російської Федерації або Митного союзу не встановлює обмежень на вивезення алкоголю. Однак відомі окремі випадки, коли при вивезенні людям вказують на неприпустимість вивозу якоїсь кількості алкоголю, обґрунтовуючи це тим, що відповідні обмеження на ввезення встановлені в країні призначення.

Такі вказівки можна сприймати тільки як інформаційні. Жодних правових підстав перешкоджати вивезенню алкоголю немає ні у прикордонників, ні у митників, ні у представників авіакомпанії, ні у представників будь-яких інших державних органів або недержавних організацій.

Якщо я везу більше 3 літрів алкоголю, що я повинен робити?


Ви повинні при в'їзді в Російську Федерацію заповнити митну декларацію, вказавши в ній ввезений алкоголь, і пред'явити її уповноваженій посадовій особі митного органу.

При цьому якщо в пункті пропуску встановлена ​​двоканальна система (червоний і зелений коридор), то обов'язково треба йти через червоний коридор.

Що буде, якщо не декларувати надлишки алкоголю?


Відповідальність за недекларування передбачена статтею 16.2 Кодексу Російської Федерації про адміністративні правопорушення. Відповідно до частини першої цієї статті недекларування за встановленою формою товарів, що підлягають декларуванню, тягне за собою накладення адміністративного штрафу в розмірі від однієї другої до двократного розміру вартості товарів, що з'явилися предметами адміністративного правопорушення, з їх конфіскацією або без такої або конфіскацію предметів адміністративного правопорушення.

Чи можна перетнути кордон кілька разів, кожен раз переносячи по 3 літри алкоголю?


Теоретично можна. Колишнє правило, відповідно до якого пільговий порядок ввезення фізичними особами товарів для особистого користування застосовувався раз в місяць, зараз не діє. Однак не слід забувати, що безмитне ввезення передбачений для товарів, призначених для особистого користування. Призначення товарів визначається митником з урахуванням всіх відомих йому обставин, в тому числі з урахуванням частоти переміщення товарів.

Чи можна переслати алкоголь поштою? Обмеження ті ж?


Не можна: пункт 4.1 вже згаданого вище Переліку товарів для особистого користування, заборонених до ввезення на митну територію Митного союзу і (або) вивезення з цієї території, наведеного в додатку 2 до Угоди про порядок переміщення фізичними особами товарів для особистого користування через митний кордон Митного союзу і здійснення митних операцій, пов'язаних з їх випуском.

Залежать норми ввезення від виду транспорту?


Ні.

А ці обмеження поширюються на всі види алкоголю або тільки на промислово вироблені? На самогон є обмеження або якісь спеціальні правила?


Нормативні правові акти однаково регламентують правила ввезення будь-яких видів алкоголю незалежно від способу їх виробництва. Спеціальних правил щодо самогону не встановлено. Заборони на його ввезення немає.

Якщо ввозяться напої різної вартості, наприклад, два літри дешевого вина і два літри дорогого коньяку, який з них буде вважатися перевищує норму? За який треба буде платити митні платежі?


Це не має значення, ставка платежу не залежить від якості і цінності алкоголю.

А де треба платити митні платежі?


Можна заплатити безпосередньо в митному органі.

А якщо я відразу не можу заплатити? Можна заплатити потім?


Так можна. Але в такому випадку алкоголь треба буде помістити на склад тимчасового зберігання (послуги якого є платними) і сплатити митні платежі, після чого алкоголь можна буде забрати.

Припустимо, я хочу провезти 20 л алкоголю. А що, якщо просто не декларувати його? Чи не знайдуть - і добре. А знайдуть - заплачу платежі, штраф, але алкоголь довезу.

Зверніть увагу: одним з видів покарання, передбачених статтею 16.2 КоАП, є конфіскація предмета порушення.

переглядів 5696

Скільки можна ввезти алкоголю?
Митний союз - це що?
На пиво ці обмеження поширюються?
Чому не можна ввезти більше 5 літрів алкоголю?
Це точно?
Митні платежі сплачуються за весь алкоголь або за кількість, що перевищує 3 літри?
Які митні платежі підлягають сплаті у відношенні алкоголю?
Будь-яке особа може скористатися цією пільгою?
Пільга діє тільки для росіян або для іноземців теж?
А на вивезення алкоголю є обмеження?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online