Договір купівлі-продажу гаража без документів

  1. В яких випадках гараж може бути проданий без документів?
  2. З якими наслідками можна зіткнутися?
  3. оформлення угоди

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

уклавши договір оренди автомобіля з правом викупу , Купивши транспортний засіб за готівкові кошти або в кредит, людина починає замислюватися про місце для його зберігання. Можна розглянути варіант платної стоянки, але далеко не кожен водій може дозволити собі щодня вносити за місце оплату. Саме тому більшість власників автотранспортних засобів приймають рішення про покупку гаражів. При оформленні такої угоди слід спиратися на регламент Федерального законодавства, а також враховувати існуючі нюанси.

договір оренди автомобіля з правом викупу

В яких випадках гараж може бути проданий без документів?

Відповідно до норм Федерального законодавства, між фізичними особами не може бути укладений договір купівлі-продажу гаража, якщо у його володаря відсутнє свідоцтво, яке підтверджує право власності. З огляду на таку вимогу ФЗ, продавець може надійти одним із таких способів:

  1. Оформляються всі необхідні для укладення угоди документи і після цього укладається з покупцем договір купівлі-продажу гаража.
  2. Якщо продавець не заперечує, то гараж може бути проведено за документами як будівельні матеріали. У цьому випадку покупець зіткнеться з проблемами при державній реєстрації.
  3. У тому випадку, коли продається гараж, який знаходиться в кооперативі, його власник повинен в першу чергу дізнатися у голови, чи був поданий список всіх власників гаражів в Росреестр. Також слід поцікавитися, в якій стадії знаходиться процедура приватизації. Якщо процес уже запущений, то власник гаража повинен буде зібрати документи і подати їх для реєстрації права власності. Після отримання свідоцтва він може в звичайному режимі оформити угоду купівлі-продажу. У тому випадку, якщо голова ще не займався вирішенням цього питання, то власнику потрібно подати заяву про вихід з кооперативу. На загальних зборах має бути прийнято рішення про включення покупця в кооператив замість продавця.

Порада: щоб правильно оформити угоду, власнику гаража слід отримати консультацію юристів, які дадуть відповідь на всі питання і допоможуть скласти не тільки договір безоплатного користування нежитловим приміщенням , Але угода купівлі-продажу.

З якими наслідками можна зіткнутися?

Так само як і договір оренди офісу , Угоду про купівлю-продаж гаража має оформлятися відповідно до норм Федерального законодавства. Якщо таку угоду укласти при відсутності відповідної документації, то покупець може зіткнутися з такими проблемами:

  1. Буває, що у покупця немає впевненості в тому, що йому гараж продає справжній власник. Відсутність документів має його насторожити, так як угоду з ним можуть укладати шахраї.
  2. Покупець, який підписує договір купівлі-продажу гаража без відповідних документів, отримує тільки право на його експлуатацію. Щоб стати власником, йому доведеться самостійно займатися оформленням всієї документації і реєстрацією гаража в Росреестра.
  3. Покупець не має законного права передавати гараж без реєстрації в оренду або у спадок.

Зверніть увагу: якщо місцева адміністрація або правоохоронні органи проведуть перевірку і виявлять, що гараж побудований незаконно, то він буде підлягати знесенню. В результаті покупець втратить свої гроші, при цьому його можуть притягнути до адміністративної відповідальності.

оформлення угоди

Якщо фізичні особи хочуть мінімізувати ризики, то їм необхідно укладати угоду в повній відповідності з регламентом Федерального законодавства. Перед тим як підписати договір купівлі-продажу гаража, продавець повинен зайнятися оформленням правовстановлюючих документів. Після отримання свідоцтва з Росреестра можна укладати угоду з покупцем.

Порада: щоб правильно скласти документ, краще звернутися до юристів, які нададуть зразок договору купівлі-продажу квартири , Гаража та інших об'єктів нерухомості.

В яких випадках гараж може бути проданий без документів?
З якими наслідками можна зіткнутися?
В яких випадках гараж може бути проданий без документів?
З якими наслідками можна зіткнутися?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online