«Працювали за ідею і місяцями сиділи без грошей»: історії уральців, які стали ріелторами

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Агентство нерухомості «Магазин квартир» змінило традиційний підхід до роботи ріелтора в Єкатеринбурзі

Коли уральці беруться за пошуки роботи, то часто натикаються на вакансії агентств нерухомості. Їм обіцяють хорошу зарплату від 80 000 рублів і легкий вхід в професію.

На ділі виворіт цього бізнесу виглядає не так райдужно: щоб стати успішним ріелтором і почати заробляти, кандидату спочатку треба витратитися, заплативши за навчання, і в подальшому постійно підвищувати кваліфікацію за свій рахунок. Так влаштовані класичні агентства нерухомості: ріелтори в них приходять, довго працюють за ідею і часто йдуть ні з чим.

- Сім років тому ми починали працювати за класичною схемою: колектив складався з ріелторів-сумісників, які нерухомістю займалися заради додаткового заробітку, - розповідає Володимир Плехов, директор АН «Магазин квартир» . - Коли вибухнула криза 2014 року, люди стали шукати постійну роботу зі стабільним доходом. Ми зрозуміли, що працювати за старою схемою, як все, далі немає сенсу і почали обмірковувати нову модель агентства нерухомості, де компанія вкладається в співробітника і він може заробляти постійно і з першого дня.

Володимир Плехов - засновник агентства нерухомості «Магазин квартир»

Сьогодні «Магазин квартир» - агентство нерухомості, де співробітники отримують офіційне працевлаштування, оклад, соціальні виплати і можуть навчатися за рахунок роботодавця. Така модель роботи ріелтора для Єкатеринбурга в новинку.

Як вона працює і чим відрізняється від класики місцевих агентств - в історіях уральців, які обрали професію ріелтора.

Як вона працює і чим відрізняється від класики місцевих агентств - в історіях уральців, які обрали професію ріелтора

Сьогодні в «Магазині квартир» працюють вже 20 осіб. Найближчим часом штат цього агентства повинен збільшитися як мінімум удвічі

Історія досвідченого ріелтора

Світлана Іванівна працює в компанії рік і два місяці, вона мама трьох дітей

У класичних агентствах нерухомості кожен ріелтор працює на себе, ділитися досвідом не прийнято. Лише великі компанії прагнуть вибудувати систему мотивації і сформувати корпоративну культуру, щоб люди відчували себе командою.

Фахівці, у яких за плечима є досвід роботи в інших агентствах, моментально помічають різницю в «Магазині квартир»

- Я займаюся нерухомістю з 1998 року. Працювала в трьох агентствах, переходила з одного в інше на підвищувальний відсоток. Коли у всіх різні цілі і кожен за себе - складно справлятися з усім поодинці. Я не витримала і на два місяці пішла в іншу сферу, - розповідає Світлана Іванівна. - Повернулася назад, але вже не в класичне агентство. В «Магазин квартир» прийшла ріелтором, на готову базу. Що підкупило - оклад, який я отримую завжди.

Найважче для ріелтора - знайти клієнта, пошук забирає багато часу. У «Магазині квартир» досвідчені ріелтори пошуком не займаються - це робота для новачків Найважче для ріелтора - знайти клієнта, пошук забирає багато часу Фахівці ж працюють з готовими клієнтами, яким потрібен професійний супровід угоди з нерухомістю

- На місяць у мене проходить чотири-шість угод. Для порівняння, на попередньому місці роботи їх було сім за рік, - пояснює Світлана Іванівна. - Так, відсоток там був вище, але коли ти одну угоду тягнеш три місяці і буквально проїдають її, то ефективності немає. Зараз у мене в роботі 18 об'єктів, вже стала куратором трьох новачків: ділимося досвідом, обговорюємо успішні угоди. Тут відчуваєш себе частиною команди, а це дорогого коштує.

Кандидати без досвіду вітаються

Легкий вхід в професію ріелтора для молоді часто обертається серйозними витратами на старті: доводиться багато вчитися за свій рахунок, багато бігати і довго працювати на голому ентузіазмі. Іноді студенти і випускники вузів поповнюють базу агентств нерухомості і йдуть звідти ні з чим.

Анастасія - студентка УрГПУ, їй 20 років, в АН «Магазин квартир» працює півроку

- Мені пощастило - роботу в нерухомості я почала з «Магазину квартир». Раніше займалася продажами металопрокату, зарплати не вистачало, - розповідає Анастасія. - Я живу одна, без батьків, і мені потрібен був стабільний дохід. Боялася, звичайно, як мене сприймуть клієнти, адже мені всього 20 років. Спочатку холодні дзвінки давалися непросто, але чим більше спілкуєшся з людьми, тим менше відмов, більше зустрічей. Зарплата зростає потроху, але кожен місяць. У липні піду вчитися за рахунок компанії. Мені нема з чим порівняти, але тут ти відчуваєш, що працюєш на загальний результат, і ти заробиш рівно стільки, скільки зусиль прикладеш.

Позиція керівництва компанії: простіше навчити з нуля, ніж переучувати. Тут діє система наставництва: досвідчені фахівці допомагають новачкам Позиція керівництва компанії: простіше навчити з нуля, ніж переучувати Заробляти тут може навіть студент. Олексію 22 роки, він вчиться в коледжі і планує стати успішним ріелтором

Час перейти на новий рівень

Євген, 47 років, досвідчений ріелтор в сфері заміської нерухомості, в компанії працює два місяці

- Вісім з половиною років я пропрацював у великому агентстві нерухомості Єкатеринбурга. Але часи змінилися, стара класична схема відходить у минуле. Розумієш, що одному важко, треба бути в команді. Ще рік тому я став замислюватися над тим, що треба щось міняти, - розповідає Євген. - У нас була загальна угода з співробітницею «Магазину квартир», поспілкувалися - дізнався, що робота тут вибудувана інакше: є зарплатний проект, оклад, відрахування податків, відпускні, лікарняні. У нас в місті в принципі у агентств нерухомості це не практикується. Раніше доводилося шукати клієнтів, займатися рекламою, бувало, місяць-два сидиш без доходу, хоча працюєш в повну силу. Тут мені дають готових клієнтів - зараз їх 15, і всі вони клієнти «Магазину квартир». А адже я працюю всього другий місяць в цій компанії.

Агентство динамічно розвивається, і справа тут саме в грамотної організації праці

З першого місяця вийшов на відчутний дохід

Дмитро, 26 років, співробітник відділу розвитку, в компанії працює півроку

- Моя історія схожа на інші: два роки працював ріелтором, були успіхи, але потім три місяці просидів без зарплати. Вирішив піти, два роки, як то кажуть, шукав себе, працював кухарем, продавцем-консультантом, SEO-оптимізатором і нерухомістю цікавився весь цей час, - каже Дмитро. - В «Магазин квартир» пішов тому, що агентство виплачує пристойний оклад, відразу викликало довіру, що це не ІП, з першого місяця вийшов на відчутний дохід. Спочатку був страх здатися некомпетентним, але коли у тебе 40-50 дзвінків в день, все налаштовується, і зарплата зростає.

Агентство займає просторий двоповерховий офіс на Єрьоміна, 12 (поруч з ПІВС): робочий open space, кабінети, дві переговорні - не соромно зустріти клієнта

- Сьогодні ми готові дати співробітникам стабільність і всі інструменти для розвитку. Ріелтори можуть і повинні будувати кар'єру, а не задовольнятися разовими доходом. Ми чекаємо в нашу команду людей, які хочуть заробляти і розвиватися. Нам важливо, щоб у них горіли очі, а решті ми навчимо, - каже Володимир Плехов.

Найближчим часом компанія «Магазин квартир» планує прийняти в штат близько 40 нових співробітників

Оклад ріелторів - 15 000 рублів + відсоток від угоди, оклад менеджерів відділу розвитку - 40 000 рублів + премія.

Щоб потрапити в команду АН «Магазин квартир», можна відправити резюме на електронну адресу: [email protected].

Адреса: м Єкатеринбург, вул.Єрьоміна, 12
Телефони: +7 (343) 288-71-50, +7 900 19 755 23
сайт: http://magazinkvartir96.ru
Група Вконтакті": vk.com/magkvartir96
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online