Печерський район безпечний, але дорогий

  1. Орфографічна помилка в тексті:

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

30 травня 2013, 1:00 Переглядів:

Печерський район з 83,8 балами вийшов на передостаннє місце в рейтингу. В основному показники у нього - середні і трохи нижче середнього рівня, тому він і не зміг піднятися далі дев'ятого місця. Однак в районі є і свої "плюси" - там відносно невисокий рівень злочинності і досить велика кількість шкіл.

За даними Головного управління МВС в місті Києві, за минулий рік в Печерському районі було скоєно 1609 злочинів, в числі яких крадіжки, розбійні напади та вбивства. Менше подібних правопорушень було зафіксовано тільки в Подільському районі, де їх було вчинено 1288.

Менше подібних правопорушень було зафіксовано тільки в Подільському районі, де їх було вчинено 1288

Інфографіка: Сергій Ус

* - Деталі про методологію підрахунку читайте в головному матеріалі. Дані про вартість квартири і оренди житла бралися з урахуванням тільки 2-х кімнатних квартир

[* kiev_district_map *]

Треба сказати, що в районі невелика кількість шкіл - 29. Однак, для такого невеликого по площі району - Печерськ займає всього 27 квадратних кілометрів - такої кількості середніх навчальних закладів цілком достатньо.

І все ж основний недолік району, якщо ви, звичайно, не мільйонер, - високі ціни на нерухомість. Згідно з даними агентства нерухомості "Благовіст", ціна місяці оренди 2-кімнатної квартири найвища серед усіх районів Києва - $ 1148. А за 2-кімнатну квартиру доведеться викласти $ 252 500, що також є найвищим показником.

[* Kiev_distr_col | 436483 *]

"Мінусами" Печерського району є і невелика кількість ЖЕКів та обслуговуючих підприємств, а також невелика кількість державних поліклінік. Крім того, ціни на продукти в Печерському районі досить високі. Наприклад, середня вартість продуктового "кошики" на ринку, до складу якої входить свинина, капуста, картопля, яблука і молоко, становить 18,6 гривень (при цьому похід на ринок в середньому обійдеться в 93 гривні). Це найвища вартість подібного набору серед усіх районів Києва.

За іншими показниками Печерський район зберігає середні позиції. Так, наприклад, кількість дитячих садків в районі вище середнього - їх на його території 27.

Що стосується транспортної інфраструктури, то, з одного боку район не можна назвати зручним - рівень пробок там досить високий (див. Інфографіку). Зате в районі безліч станцій метро - всього на території району їх 10. Більше тільки в Шевченківському районі, де їх налічується 13.

За ціною на нерухомість в Печерському районі склалася двоїста ситуація. Згідно з даними агентства нерухомості "Благовіст", за проживання в орендованій 2-кімнатній квартирі доведеться викласти $ тисячі сто сорок вісім - це вище середнього значення по ринку. Для того, щоб придбати квартиру на пагорбах Печерська теж доведеться розщедриться - вартість 2-кімнатної квартири найвища серед усіх районів столиці.

Жителі Печерська незадоволені сміттям і висотками

Жителів Печерського району, в основному, хвилює велика кількість сміття на тротуарах і в паркових зонах, а також надмірна забудова території висотними новобудовами.

"Наприклад, по Грушевського взагалі нічого не прибрано. Чомусь не прибирають, хоч самій там ставай і прибирай. Було б чим, так я б уже сама замела", - говорить мешканка Печерського району Ольга Йосипівна.

Киянка Надія Олександрівна додає, що в районі спостерігається тенденція до щільній забудові території. Нові висотні будинки зводять прямо на схилах, а це може бути небезпечним і спровокувати зсуви і обвали, вважає вона. "Будівництв в Печерському районі надмірно багато. Он скільки будівель стоять прямо на схилі. Люди абсолютно не думають, що може просто бути обвал", - відзначає вона.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "Печерський район безпечний, але дорогою". інші Рейтинг районів Києва дивіться в блоці "Останні новини"

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online