Театр Лавреньова, Севастополь - фото, репертуар, координати

  1. Розташування, історична довідка
  2. Театр Чорноморського флоту сьогодні
  3. Як дістатися (доїхати) до театру ім. Лавреньова
  4. фото
  5. Точне місце на карті, GPS-координати:

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

559

Севастополь - місто-герой, який прославився своїм героїчним минулим, величезною кількістю пам'ятників і музеїв, присвячений ВВВ. Тут навіть театр ім. Лавреньова має саме пряме відношення до військових дій. Сьогодні репертуар різноманітний.

Сьогодні репертуар різноманітний

Театр Лавреньова, Севастополь

Розташування, історична довідка

знаходиться місцева пам'ятка на площі Ушакова, в безпосередній близькості до інших значимих місцях міста. Доїхати сюди не важко буде практично будь-яким видом транспорту, але про це трохи пізніше. Перший спектакль відбувся ще до війни, в 1932 році, за клопотанням самого Ворошилова.

Раніше він називався «Театр Чорноморського флоту». Під цією назвою місцеві жителі в основному знають його і сьогодні. Невелика трупа з 12 чоловік були військовими людьми. Це й не дивно, адже створювався він спеціально для підтримки духу. Повноцінна прем'єра відбулася лише через п'ять років, до цього ставили в основному уривки окремих вистав, вписуючи їх у концертні програми.

Тури до Криму (і не тільки)

У роки Великої Вітчизняної війни артистам довелося покинути місто, але вони не ховалися, а продовжували виступати. За весь період (ВВВ) було поставлено більше 20 п'єс, дано кілька концертів. Випустили навіть сім прем'єр-вистав. Всі костюми і декоративні елементи пропали (згоріли) під час військових дій були знищені.

Всі костюми і декоративні елементи пропали (згоріли) під час військових дій були знищені

Театр імені Лавреньова (архів)

Але це не завадило трупі поставити спектакль Корнійчука «Фронт». Вони позичили військову форму у глядачів. А декорацією виступив вантажівка, точніше його платформа. За радянських часів трупа також не залишилася осторонь від військових дій. Давала концерти в Дагестані, Афганістані та Чечні.

У повоєнний час артисти театру ЧФ 15 разів виходили в Середземне море на кораблях бойового типу. Ім'я письменника Б. Лавреньова йому присвоїли в кінці сімдесятих років минулого століття. На початку вісімдесятих, завдяки режисерові А. Смелякова, спектаклі почали ставити на майданчику «Херсонеса Таврійського» . Всього за два десятки років було проведено майже тридцять заходів.

Всього за два десятки років було проведено майже тридцять заходів

Театр імені Лавреньова (на руїнах Херсонеса)

Театр Чорноморського флоту сьогодні

Сучасний театр ставить різноманітні п'єси, серед яких чимало і дитячих варіантів. Тут грають артисти, які мають звання «заслужені»: Іваненко, Осипова. Три - «Народного артиста РФ»: Попова, Губарєв і Васильєв-Юмін. Десять чоловік з трупи отримали звання заслужених артистів Кримського півострова.

Екскурсії в Криму і не тільки!

Театр завжди користувався повагою і не тільки на території Кримського півострова, а й далеко за його межами (Далеке зарубіжжя). В кінці вісімдесятих років минулого століття його офіційно визнали найкращим театром (військовим). Трупа об'їздила з гастролями величезна кількість міст. У дві тисячі восьмому театр отримав вищу нагороду на фестивалі міжнародного рівня «Золота маска».

Сьогодні він користується великою популярністю серед місцевого населення і гостей Севастополя. Варто зазначити: ціни на уявлення помірні, доступні практично кожному (близько 300 рублів з людини).

Театр імені Лавреньова (на руїнах Херсонеса)

Як дістатися (доїхати) до театру ім. Лавреньова

Шукайте де зупинитися в Севастополі?

Знайти житло подобово

Доїхати до пл. Ушакова, 1, де розташовується театр, є можливість будь-яким транспортом, загальноміським. Наприклад, на автобусі з Гагарінського району № 16; 107; 112 або 95. З Нахімовського району сідайте на маршрут номер 17 або 20. Чи не побачити красиве білосніжне будівлю з колонами навіть здалеку неможливо. Так що по приїзду відразу зрозумієте, в який бік вам йти.

Л юбіте подорожувати на авто, але своє залишилося вдома?

Оренда авто в Криму

Тим, хто подорожує на своєму або взятому напрокат автомобілі рекомендую користуватися картою. Точне місце на карті, координати знайдете нижче. Ну а якщо ви зупинилися в центральній частині Севастополя, то без проблем дійдете сюди і пішки. По дорозі насолодитеся красою цього дивного міста.

фото

фото

Точне місце на карті, GPS-координати:

Похід в театр Чорноморського флоту урізноманітнює ваш відпочинок, внесе в нього масу нових позитивних емоцій і принесе величезне кількість естетичного задоволення. Навіть якщо ви приїхали на відпочинок з дітьми, обов'язково підіть хоч на одну виставу. Я впевнений, вам сподобатися. Всім гарного проведення часу!

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online