Статус адвоката. Глава 2 <Про адвокатську діяльність Закон Республіки Казахстан від 05.12.1997 N 195-I ЗРК

  1. Глава 2. Статус адвоката Стаття 7. Адвокат в Республіці Казахстан
  2. Стаття 8. Помічники і стажисти адвоката
  3. Стаття 8-1. Комісія з атестації осіб, які претендують на зайняття адвокатською діяльністю
  4. Стаття 8-2. Порядок і умови проведення атестації
  5. Стаття 9. Ліцензія на заняття адвокатською діяльністю
  6. Стаття 10. Відмова у видачі ліцензії
  7. Стаття 11. Призупинення дії ліцензії на заняття адвокатською діяльністю
  8. Стаття 12. Позбавлення і припинення дії ліцензії на заняття адвокатською діяльністю
  9. Стаття 13. Посвідчення повноважень адвоката
  10. Стаття 14. Права адвоката
  11. Стаття 15. Обов'язки адвоката
  12. Стаття 16. Професійні норми поведінки адвоката
  13. Стаття 17. Гарантії адвокатської діяльності
  14. Стаття 18. Адвокатська таємниця

Глава 2. Статус адвоката

Стаття 7. Адвокат в Республіці Казахстан

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

1. Адвокат - це громадянин Республіки Казахстан, який має вищу юридичну освіту, який отримав ліцензію на заняття адвокатською діяльністю, обов'язково є членом колегії адвокатів і надає юридичну допомогу на професійній основі в рамках адвокатської діяльності, регламентованої цим Законом.

2. Адвокатом не може бути особа, яка визнана у судовому порядку недієздатною або обмежено дієздатним або яка має непогашену чи не зняту в установленому законом порядку судимість.

Адвокатом також не може бути особа:

звільнене від кримінальної відповідальності на підставі пунктів 3), 4), 9), 10) і 12) частини першої статті 35 або статті 36 Кримінально-процесуального кодексу Республіки Казахстан за вчинення умисного злочину;

звільнена з державної, військової служби, з органів прокуратури, інших правоохоронних органів, спеціальних державних органів, судів і органів юстиції або виключена з колегії адвокатів за негативними мотивами;

позбавлене ліцензії на заняття адвокатською діяльністю;

дію ліцензії якого припинено з підстав, передбачених пунктом 3 і підпунктами 3), 4) і 5) пункту 5 статті 12 цього Закону, протягом трьох років після настання таких подій.

Примітка

Стаття 8. Помічники і стажисти адвоката

1. Адвокати можуть мати помічників і стажистів.

2. Помічники адвоката можуть працювати на основі трудового договору в юридичній консультації, адвокатській конторі або у адвоката, що займається адвокатською діяльністю індивідуально.

Помічники адвоката вправі за вказівкою адвоката і під його відповідальність виконувати доручення адвоката.

3. Стажистом адвоката є громадянин Республіки Казахстан, який має вищу юридичну освіту.

Метою проходження стажування є набуття професійних знань і практичних навичок адвокатської діяльності.

Особа, що відповідає вимогам, встановленим пунктом 2 статті 7 цього Закону, і яка виявила бажання пройти стажування, звертається до президії колегії адвокатів з заявою про допуск до проходження стажування з додатком документів, перелік яких встановлюється Положенням про порядок проходження стажування стажерами адвокатів, що затверджується наказом Міністра юстиції Республіки Казахстан з урахуванням рекомендацій Республіканської колегії адвокатів.

4. За результатами розгляду заяви президії колегії адвокатів приймає одне з таких рішень:

1) про допуск до проходження стажування;

2) про відмову в допуску до проходження стажування.

5. Відмова в допуску до проходження стажування через набору великої кількості стажистів адвокатів не допускається.

6. Стажування здійснюється під керівництвом адвоката, що має стаж адвокатської діяльності не менше п'яти років. Тривалість стажування становить від шести місяців до одного року. Стажування у одного і того ж адвоката можуть проходити не більше двох стажистів одночасно.

Період роботи в якості стажера зараховується до стажу роботи за юридичною спеціальністю.

7. Організація проведення стажування здійснюється президією колегії адвокатів відповідно до Положення про порядок проходження стажування стажерами адвокатів, що затверджується наказом Міністра юстиції Республіки Казахстан з урахуванням рекомендацій Республіканської колегії адвокатів.

Рішення про відмову в затвердженні висновку про проходження стажування має бути мотивованим і може бути оскаржене в судовому порядку.

Особа, яка не пройшла стажування, знову допускається до стажування на загальних підставах.

8. Стажування не проходять особи, які припинили повноваження судді з підстав, передбачених підпунктами 1), 2), 3), 9), 10) і 12) пункту 1 статті 34 Конституційного закону Республіки Казахстан " Про судову систему і статус суддів Республіки Казахстан ".

9. Помічник і стажист адвоката не має права самостійно займатися адвокатською діяльністю.

Примітка

Стаття 8-1. Комісія з атестації осіб, які претендують на зайняття адвокатською діяльністю

1. Особи, які пройшли стажування, проходять атестацію в комісії по атестації осіб, які претендують на зайняття адвокатською діяльністю, створюваної при територіальних органах юстиції областей, міст республіканського значення і столиці.

Комісія з атестації осіб, які претендують на зайняття адвокатською діяльністю, складається з семи членів, в тому числі трьох адвокатів, кандидатури яких визначаються президіями колегій адвокатів областей, міст республіканського значення і столиці.

Персональний склад комісій по атестації осіб, які претендують на зайняття адвокатською діяльністю, і регламент їх роботи затверджуються наказами Міністра юстиції Республіки Казахстан.

2. Від проходження атестації звільняються:

1) особи, які склали кваліфікаційний іспит в Кваліфікаційної комісії при Вищому Судовому Раді Республіки Казахстан, які успішно пройшли стажування в суді і отримали позитивний відгук пленарного засідання обласного або прирівняного до нього суду;

2) особи, які припинили повноваження судді з підстав, передбачених підпунктами 1), 2), 3), 9), 10) і 12) пункту 1 статті 34 Конституційного закону Республіки Казахстан " Про судову систему і статус суддів Республіки Казахстан ";

3) особи, звільнені з органів прокуратури і слідства, при наявності стажу роботи на посаді прокурора або слідчого не менше десяти років, за винятком звільнених за негативними мотивами.

3. Основними завданнями комісії по атестації осіб, які претендують на зайняття адвокатською діяльністю, є:

1) забезпечення якісного відбору претендентів на отримання ліцензії на заняття адвокатською діяльністю;

2) забезпечення відкритості і гласності засідань.

4. На засіданні комісії з атестації осіб, які претендують на зайняття адвокатською діяльністю, мають право бути присутніми представники засобів масової інформації.

5. З метою забезпечення відкритості та гласності на засіданнях комісії з атестації осіб, які претендують на зайняття адвокатською діяльністю, здійснюються аудіо- і (або) відеозаписи або стенографування. Стенограма, аудіо- та (або) відеозаписи, отримані в ході засідання, долучаються до протоколу засідання і зберігаються разом з матеріалами комісії з атестації осіб, які претендують на зайняття адвокатською діяльністю.

Примітка

Стаття 8-2. Порядок і умови проведення атестації

1. Порядок і умови проведення атестації осіб, які пройшли стажування і претендують на зайняття адвокатською діяльністю, визначаються правилами, які затверджуються Міністерством юстиції Республіки Казахстан.

2. Особа, яка претендує на зайняття адвокатською діяльністю, після проходження стажування направляє заяву про допуск його до атестації до комісії з атестації осіб, які претендують на зайняття адвокатською діяльністю, за місцем проживання через територіальні органи юстиції областей, міст республіканського значення і столиці з додатком документів, передбачених законодавством Республіки Казахстан.

3. У разі неналежного оформлення або подання неповного пакету документів заяву разом з поданими документами повертається територіальними органами юстиції областей, міст республіканського значення і столиці претенденту без розгляду в строк не пізніше п'яти робочих днів з дня їх надходження з письмовим повідомленням про причину повернення.

4. За підсумками розгляду матеріалів комісія з атестації осіб, які претендують на зайняття адвокатською діяльністю, виносить мотивоване рішення про допуск або про відмову в допуску до атестації.

В допуск до атестації відмовляється, якщо претендент не відповідає вимогам, встановленим цим Законом.

Рішення про відмову в допуску до атестації направляється територіальними органами юстиції областей, міст республіканського значення і столиці претендентові не пізніше п'ятнадцяти робочих днів з дня надходження заяви.

Відмова у допуску до атестації може бути оскаржено в судовому порядку.

5. Претендент, допущений до атестації, письмово повідомляється територіальними органами юстиції областей, міст республіканського значення і столиці про місце, дату, час, порядок проведення атестації не пізніше ніж за десять календарних днів до її проведення.

6. Атестація проводиться в міру необхідності, але не рідше одного разу на квартал.

7. Атестація складається з двох етапів:

1) здача комп'ютерного тесту на знання законодавства Республіки Казахстан;

2) перевірка знань претендента за екзаменаційними білетами.

8. Претендент має право за своїм вибором пройти атестацію на казахському або російською мовою.

Тестування проводиться з використанням комп'ютерної техніки.

9. За результатами атестації комісія з атестації осіб, які претендують на зайняття адвокатською діяльністю, не пізніше наступного дня після проведення атестації виносить мотивоване рішення про атестацію або про неатестації.

Рішення комісії з атестації осіб, які претендують на зайняття адвокатською діяльністю, може бути оскаржено в судовому порядку.

Рішення про атестацію є дійсним протягом шести років з моменту його винесення.

Претендент, який не пройшов атестацію, допускається до повторної атестації не раніше ніж через один рік.

10. При проходженні атестації не допускається використання претендентом довідкової, спеціальної та іншої літератури, засобів зв'язку, а також будь-яких записів.

У разі порушення зазначених вимог претендент відсторонюється від атестації комісією з атестації осіб, які претендують на зайняття адвокатською діяльністю.

Претендент, відсторонений від атестації, має право повторно подати заяву про допуск до атестації після закінчення трьох місяців з дня винесення рішення.

11. Претендент, який не з'явився на атестацію з поважних причин, викликається на наступне засідання комісії з атестації осіб, які претендують на зайняття адвокатською діяльністю, в порядку, передбаченому пунктом 5 цієї статті.

У разі повторної неявки претендента його заява залишається без розгляду і повертається йому територіальними органами юстиції областей, міст республіканського значення і столиці разом з поданими документами.

Примітка

Стаття 9. Ліцензія на заняття адвокатською діяльністю

1. Ліцензія на заняття адвокатською діяльністю є дозволом на зайняття адвокатською діяльністю та видається ліцензіаром після проходження стажування та атестації в порядку і на умовах, встановлених законодавством Республіки Казахстан.

2. Ліцензіар веде реєстр ліцензій на заняття адвокатською діяльністю, забезпечує розміщення на інтернет-ресурсі відомостей реєстру, а також списків ліцензіатів, які займаються адвокатською діяльністю.

Примітка

Стаття 10. Відмова у видачі ліцензії

У видачі ліцензії відмовляється з підстав, передбачених Законом Республіки Казахстан "Про дозволи і повідомленнях".

Примітка

Стаття 11. Призупинення дії ліцензії на заняття адвокатською діяльністю

1. Порядок зупинення дії ліцензії на заняття адвокатською діяльністю встановлюється законами Республіки Казахстан.

2. Крім загальних підстав, передбачених законами Республіки Казахстан, дія ліцензії на заняття адвокатською діяльністю припиняється на період:

1) знаходження особи на державну службу;

2) виконання ним повноважень депутата Парламенту Республіки Казахстан, депутата масліхатів, що здійснює свою діяльність на постійній або звільненій основі, оплачувану за рахунок бюджетних коштів;

3) проходження строкової військової служби;

4) виключення його з членів колегії адвокатів з підстав, передбачених підпунктами 4) і 7) пункту 1 статті 31 цього Закону;

5) фактичної відсутності службового приміщення у адвоката, що здійснює професійну діяльність індивідуально без реєстрації юридичної особи;

6) заняття адвокатом підприємницької або іншою оплачуваною діяльністю, за винятком викладацької, наукової або творчої діяльності;

7) невиконання адвокатом своїх повноважень на підставі його заяви, в якому вказується термін призупинення.

У зазначених випадках дія ліцензії на заняття адвокатською діяльністю припиняється ліцензіаром на підставі клопотання президії колегії адвокатів або подання територіального органу юстиції, або на підставі заяви адвоката. Про прийняте рішення повідомляються адвокат, суди, правоохоронні органи і колегія адвокатів.

2-1. Дія ліцензії на заняття адвокатською діяльністю припиняється на термін шість місяців у випадках систематичного (три і більше разів протягом дванадцяти послідовних календарних місяців) порушення вимог, передбачених Законом Республіки Казахстан " Про протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, і фінансуванню тероризму ".

У зазначеному випадку дія ліцензії призупиняється власником ліцензії. Про прийняте рішення повідомляються адвокат, суди, правоохоронні органи і колегія адвокатів.

3. Призупинення дії ліцензії на заняття адвокатською діяльністю тягне заборона на заняття адвокатською діяльністю на період призупинення.

4. Поновлення дії ліцензії на заняття адвокатською діяльністю, припиненого з підстав, передбачених пунктом 2 цієї статті, здійснюється за заявою адвоката протягом десяти календарних днів на підставі наказу ліцензіара і документів, що підтверджують припинення підстав для його призупинення. Про поновлення дії ліцензії на заняття адвокатською діяльністю повідомляються адвокат, суди, правоохоронні органи і колегія адвокатів.

5. Рішення про призупинення або про відмову в поновленні дії ліцензії на заняття адвокатською діяльністю адвокат має право оскаржити в судовому порядку.

Примітка

Стаття 12. Позбавлення і припинення дії ліцензії на заняття адвокатською діяльністю

1. Позбавлення ліцензії на заняття адвокатською діяльністю здійснюється відповідно до Кодексом Республіки Казахстан про адміністративні правопорушення .

2. Припинення дії ліцензії на заняття адвокатською діяльністю здійснюється в порядку, передбаченому законодавством Республіки Казахстан про дозволи та повідомленнях.

3. Крім підстав, передбачених пунктом 2 цієї статті, припинення дії ліцензії на заняття адвокатською діяльністю здійснюється в судовому порядку за позовом ліцензіара в випадках:

1) грубого або неодноразового порушення адвокатом законодавства Республіки Казахстан при виконанні ним своїх професійних обов'язків, принципів організації і діяльності адвокатури;

2) неможливості виконання адвокатом своїх професійних обов'язків внаслідок недостатньої кваліфікації.

4. Підставою для підготовки позовної заяви про припинення дії ліцензії на заняття адвокатською діяльністю у випадках, передбачених пунктом 3 цієї статті, є клопотання президії колегії адвокатів.

Підставою для підготовки позовної заяви про припинення дії ліцензії на заняття адвокатською діяльністю в разі, передбаченому підпунктом 1) пункту 3 цієї статті, є уявлення територіального органу юстиції.

Ліцензіар на підставі судового рішення видає наказ про припинення дії ліцензії на заняття адвокатською діяльністю, копія якого надсилається особі, дія ліцензії якого припинено. Про припинення дії ліцензії на заняття адвокатською діяльністю повідомляються суди, правоохоронні органи і колегія адвокатів.

5. Крім підстав, передбачених пунктом 2 цієї статті, припинення дії ліцензії на заняття адвокатською діяльністю здійснюється ліцензіаром у випадках:

1) визнання адвоката за що набрало законної сили рішенням суду недієздатним або обмежено дієздатним, померлим або безвісно відсутнім;

2) припинення адвокатом громадянства Республіки Казахстан;

3) звільнення адвоката від кримінальної відповідальності за вчинення умисного злочину на підставі пунктів 3), 4), 9), 10) і 12) частини першої статті 35 або статті 36 Кримінально-процесуального кодексу Республіки Казахстан;

4) набрання законної сили обвинувальним вироком суду щодо адвоката за вчинення умисного злочину;

5) набрання законної сили судовим рішенням про застосування до адвоката примусових заходів медичного характеру.

6. Підставою для прийняття рішення про припинення дії ліцензії на заняття адвокатською діяльністю у випадках, передбачених пунктом 5 цієї статті, є уявлення територіального органу юстиції.

Ліцензіар видає наказ про припинення дії ліцензії на заняття адвокатською діяльністю, копія якого надсилається особі, дія ліцензії якого припинено. Про припинення дії ліцензії на заняття адвокатською діяльністю повідомляються суди, правоохоронні органи і колегія адвокатів.

Примітка

Стаття 13. Посвідчення повноважень адвоката

1. Повноваження адвоката на ведення конкретної справи посвідчуються ордером, що видається юридичною консультацією або адвокатською конторою, а при здійсненні ним своєї діяльності індивідуально без реєстрації юридичної особи - президією колегії адвокатів. Форма ордера затверджується Міністерством юстиції Республіки Казахстан. Контроль і облік видачі ордерів здійснюються президією колегії адвокатів.

Повноваження іноземного адвоката, що здійснює свою діяльність на підставі відповідного міжнародного договору, ратифікованого Україною і Республікою Казахстан, підтверджуються документами, що засвідчують особу, статус адвоката і його повноваження на надання юридичної допомоги.

2. Адвокат має право займатись адвокатською діяльністю на всій території Республіки Казахстан, а також за її межами, якщо це необхідно для виконання прийнятого доручення і не суперечить законодавству відповідних держав і міжнародних договорів Республіки Казахстан.

Примітка

Стаття 14. Права адвоката

1. Адвокат має право надавати особі, яка звернулася за допомогою, будь-яку юридичну допомогу, в якій воно потребує.

2. Адвокат від свого імені укладає письмовий договір про надання юридичної допомоги з звернулися до нього обличчям.

3. Адвокат, виступаючи в якості захисника або представника, має право відповідно, з процесуальним законом:

1) захищати і представляти права та інтереси осіб, які звернулися за юридичною допомогою, в усіх судах, державних, інших органах і організаціях, до компетенції яких входить вирішення відповідних питань;

2) запитувати та одержувати в усіх державних органах та недержавних організаціях відомості, необхідні для здійснення адвокатської діяльності;

3) самостійно збирати фактичні дані, необхідні для надання юридичної допомоги, і подавати докази;

4) знайомитися з матеріалами, що стосуються особи, яка звернулася за допомогою, включаючи процесуальні документи, слідчі і судові справи, і фіксувати міститься в них інформацію будь-яким способом, що не були заборонені законодавчими актами;

5) з моменту допуску до участі в справі мати побачення наодинці зі своїм підзахисним без обмеження їх кількості, тривалості і в умовах, що забезпечують конфіденційність таких побачень;

6) запитувати на договірній основі висновки фахівців для роз'яснення питань, що виникають у зв'язку з наданням юридичної допомоги та які потребують спеціальних знань в галузі науки, техніки, мистецтва і в інших сферах діяльності;

7) заявляти клопотання, приносити в установленому порядку скарги на дії посадових осіб органів юстиції, прокуратури, дізнання, попереднього слідства і суду, а також інших посадових осіб, що ущемляють права та охоронювані законом інтереси осіб, які звернулися за допомогою;

8) знайомитися з інформацією, що становить державні секрети, а також з інформацією, що містить військову, комерційну, службову та іншу охоронювану законом таємницю, якщо це необхідно для здійснення захисту чи представництва при проведенні дізнання, попереднього слідства і в суді, в порядку, передбаченому законодавчими актами;

9) використовувати всі не заборонені законом засоби і способи захисту прав і законних інтересів осіб, які звернулися за юридичною допомогою;

10) здійснювати інші дії, що не суперечать законодавству.

4. Державний орган або посадова особа не можуть відмовити у визнанні права адвоката представляти інтереси особи, яка звернулася за юридичною допомогою.

5. Адвокат користується правом вільного доступу до адміністративних будівель судів, прокуратури, органів, що ведуть кримінальний процес, в установленому порядку за умови пред'явлення їм посвідчення адвоката.

Доступ адвоката в місця тримання затриманих, яких тримають під вартою і які відбувають покарання, здійснюється відповідно до встановленого пропускним режимом.

6. Адвокат має право на гарантовану державою соціальний захист, що здійснюється за рахунок коштів обов'язкового страхування.

Внески на соціальне страхування сплачуються адвокатами відповідно до чинного законодавства.

Примітка

Стаття 15. Обов'язки адвоката

1. Адвокат зобов'язаний:

1) дотримуватися при виконанні своїх професійних обов'язків норми законодавства Республіки Казахстан і Кодексу професійної етики адвокатів;

2) керуватися у своїй професійній діяльності принципами організації і діяльності адвокатури;

3) постійно підвищувати свою професійну кваліфікацію;

4) зберігати в таємниці відомості, які стали йому відомі у зв'язку з наданням юридичної допомоги, і не розголошувати їх без згоди особи, яка звернулася за допомогою;

5) протягом місяця після вступу в члени колегії адвокатів, а також після установи комерційної організації передати в довірче управління знаходяться в його власності частки (пакети акцій) в статутному капіталі комерційних організацій та інше майно, використання якого тягне отримання доходів, за винятком грошей, законно належать йому, а також майна, переданого в майновий найм. Договір довірчого управління майном підлягає нотаріальному посвідченню. Адвокат має право не передавати в довірче управління належні йому облігації, паї відкритих та інтервальних пайових інвестиційних фондів. Адвокат має право отримувати дохід від переданого в довірче управління майна;

6) виконувати будь-які не заборонені законом дії по встановленню фактичних обставин, спрямовані на забезпечення прав, свобод і законних інтересів довірителя.

2. Адвокат зобов'язаний відмовитися від доручення про надання юридичної допомоги у випадках, якщо:

1) є особиста зацікавленість адвоката в результаті справи, що суперечить інтересам особи, яка звернулася за юридичною допомогою;

2) є підстави, передбачені процесуальним законодавством Республіки Казахстан.

3. Адвокату забороняється займати у справі правову позицію, яка погіршує становище особи, яка звернулася за допомогою, використовувати свої повноваження на шкоду особі, інтереси якого він захищає або представляє.

4. Адвокат не має права відмовитися від прийнятого доручення по кримінальній справі і в разі постановлення неправосудного, з точки зору підзахисного або самого адвоката, вироку зобов'язаний оскаржити його у встановленому порядку.

5. Адвокату забороняється перебувати на державній службі і займатися підприємницькою діяльністю, займати іншу оплачувану посаду, крім випадків входження до складу наглядової ради комерційної організації, а також заняття викладацькою, науковою або творчою діяльністю.

Адвокат має право бути обраним на оплачувану виборну або яка призначається посаду в колегії адвокатів, Республіканської колегії адвокатів і міжнародних громадських об'єднаннях адвокатів.

Примітка

Стаття 16. Професійні норми поведінки адвоката

Адвокат при наданні юридичної допомоги повинен дотримуватись таких Професійні правила:

1) віявляті старанність и ретельність, Які НЕ унікаючі Здійснення необхідніх Дій, что вімагають Великої напруги або витрат часу;

2) коректно поводітіся по відношенню до ОРГАНІВ и посадових осіб, что Розглядає юридичні питання;

3) не допускати необгрунтованого затягування справи, незаконних методів надання юридичної допомоги, обману, формуючи і обмежуючи своє професійне поведінку відповідно до правами і законними інтересами особи, яка звернулася за допомогою;

4) дотримуватись Вірність інтересам особи, яка звернула с помощью, и не вчинятися будь-якіх Дій всупереч его інтересам.

Стаття 17. Гарантії адвокатської діяльності

1. Втручання в адвокатську діяльність, яка здійснюється відповідно до законодавства, або перешкоджання цій діяльності яким би то не було способом забороняється.

2. Ототожнення адвоката з особою, якій він надає юридичну допомогу, забороняється.

3. Забороняється допитувати адвоката як свідка про обставини, які стали йому відомі у зв'язку із здійсненням ним своїх професійних обов'язків.

4. Забороняється вимагати від адвокатів, їх помічників та стажистів, керівників і працівників президії колегії адвокатів, юридичних консультацій, адвокатських контор подання будь-яких відомостей, пов'язаних з наданням юридичної допомоги певній особі, за винятком випадків, встановлених законом.

5. Адвокатське діловодство, інші пов'язані з ним матеріали і документи, а також майно адвоката, в тому числі засоби мобільного зв'язку, аудіоапаратура, комп'ютерна техніка, не підлягають огляду, огляду, виїмки, вилучення та перевірці, крім випадків, передбачених законами Республіки Казахстан.

6. Забороняється відмова адвокату в наданні побачень наодинці з його підзахисним в умовах, що забезпечують конфіденційність таких побачень, а також обмеження їх кількості та тривалості.

7. виключений

8. Органи дізнання та попереднього слідства у випадках, передбачених процесуальним законом, зобов'язані повідомляти адвоката про необхідність його участі в слідчих та інших процесуальних діях в узгоджений з адвокатом термін.

9. Державні службовці та керівники недержавних організацій зобов'язані протягом десяти робочих днів дати письмову відповідь на звернення адвоката, пов'язане з наданням їм юридичну допомогу по конкретній справі.

10. Особи, які допустили незаконне втручання в діяльність адвокатів або перешкоджають здійсненню такої діяльності, притягаються до відповідальності відповідно до закону.

Примітка

Стаття 18. Адвокатська таємниця

1. Адвокатську таємницю становлять факт звернення до адвоката, відомості про зміст усних і письмових переговорів з особою, яка звернулася за допомогою, і іншими особами, про характер і результати, що вживаються в інтересах особи, яка звернулася за допомогою, дій, а також інша інформація, що стосується надання юридичної допомоги.

2. Адвокати, їх помічники і стажисти, працівники президії колегії адвокатів, юридичної консультації, адвокатської контори не має права розголошувати, а також використовувати в своїх інтересах або інтересах третіх осіб будь-які відомості, отримані в зв'язку з наданням юридичної допомоги.

3. Адвокат, що розголосив відомості, які стосуються адвокатської таємниці, без згоди особи, яка звернулася за допомогою несе відповідальність відповідно до закону.

4. Надання відомостей та інформації в уповноважений орган з фінансового моніторингу відповідно до Закону Республіки Казахстан " Про протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, і фінансуванню тероризму "Не є розголошенням адвокатської таємниці.

Примітка


Основні джерела публікованих текстів нормативних правових актів: газета "Казахстанська правда", база даних довідково-правової системи Adviser , Інтернет-ресурси online.zakon.kz, adilet.zan.kz, інші засоби масової інформації в Мережі.

Хоча інформація отримана з джерел, які ми вважаємо надійними і наші фахівці застосували максимум сил для вивірки правильності отриманих версій текстів наведених нормативних актів, ми не можемо дати будь-яких підтверджень або гарантій (як явних, так і неявних) щодо їх точності.

компанія "КАМАЛ-Консалтинг" не несе відповідальності за будь-які наслідки будь-якого застосування формулювань і положень, що містяться в даних версіях текстів нормативних правових актів, за використання даних версій текстів нормативних правових актів в якості основи або за будь-які упущення в текстах публікуються тут нормативних правових актів.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online