Зарплату медиків в НАО визнали однією з найвищих в країні

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Суспільство

30.05.2016 16:36

За даними Росстату найвищі зарплати - понад 100 тисяч рублів, отримують лікарі в Ненецькому, Ямало-Ненецькому і Чукотському автономних округах. У НАО середня зарплата лікарів становить близько 113,5 тисяч рублів, середній медперсонал отримує близько 71 тисячі рублів, а молодший - майже 39 тисяч рублів. За даними на кінець 2015 року, в сфері охорони здоров'я округу працює 194 лікаря, 547 осіб середнього медичного персоналу та 248 - молодшого медперсоналу.

Департамент охорони здоров'я, праці та соціального захисту НАО пояснив, як нараховують виплати. Так, зарплата медиків вважається виходячи з окладу, який у лікарів варіюється від 11 до 14 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. До суми додають стажевий, районні та кліматичні надбавки, надбавки за шкідливість і ненормований робочий день, а також премії. Виходячи з умов праці, лікарі, медсестри і медперсонал, який працює в стаціонарі, отримують зарплату більше, ніж медики, які працюють в амбулаторних умовах.

Законодавством НАО закріплений ряд заходів підтримки для медпрацівників. Фахівцям, які прибувають для роботи в міських поселеннях округу, виплачується одноразова допомога в розмірі двох посадових окладів і допомогу на кожну що прибуває з ним члена його сім'ї в розмірі половини посадового окладу працівника. Співробітникові і його сім'ї компенсують вартість проїзду. Протягом трьох років молодим спеціалістам платять надбавку до зарплати (не менше 30 відсотків від окладу). Медикам і фармацевтам, у яких немає власного житла, протягом 10 років компенсують орендну плату (15 000 до20 000 рублів) або надають службові жилі приміщення за договором найму.

Фахівцям, які прибувають для роботи в установах охорони здоров'я сільської місцевості, відшкодовуються витрати по платі за користування житловим приміщенням, витрати на оплату комунальних послуг, а лікарі у віці до 50 років отримують одноразову виплату в розмірі мільйона рублів.


Додати відгук

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online