Знищений "Труд": як в Вологді незаконно знесли екскаваторами історична будівля

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

У Вологді незаконно знесли будівлю колишнього спорткомплексу "Труд" на Орлова, 2. Роботи проводились з використанням екскаваторів і були продовжені навіть після того, як представника підрядника повідомили, що знесення заборонений. Незважаючи на інформування поліції (коли було зруйновано близько 20% будівлі), історичний об'єкт майже повністю зруйнували. Це свідчить про те, що власник будівлі впевнений у своїй безкарності.

- Праця з прилеглою територією, міг би стати відмінним громадським простором, зоною відпочинку, парком, в самій будівлі можна було б розмістити кафе, виставкові простору, майстерні художників і тд. Відмінне місце в самому центрі міста, зелена зона на березі річки. Але все знесуть і парк заллють асфальтом, - такий коментар залишив Дмитро Смирнов до посту градозащітнікі про долю будівлі на Орлова, 2, опублікованому в травні 2018 року .

Будівля "Праці" почали у відкриту зносити в суботу вдень . Воно має ознаки об'єкта культурної спадщини, його знесення заборонений.

Воно має ознаки об'єкта культурної спадщини, його знесення заборонений

Градозащітнікі викликали поліцію і подзвонили в Комітету з охорони культурної спадщини. За їх словами, поліцейські чомусь не поспішали виїхати на місце:

- Поліція не направила слідчу групу на знесення, а дільничний спілкувався з журналістами і градозащітнікамі по телефону. Роботи припинила заступник голови Комітету з охорони ОКН області Ольга Сімухіна. Вона повідомила підрядника Романа Добриніна (ТОВ Аргос Трейд) про незаконність знесення. Основний масив будівлі зберігся. Розібрана частина заднього фасаду. Якщо ми не хочемо втратити будівлю - стежте і повідомляйте в поліцію, в соціальних мережах і нам, - написали адміністратори групи "Справжня Вологда в суботу ввечері.

З 28 жовтня 2014 року будинок "Праці" належить ТОВ "Аудит", директор і засновник якого - Василь Анчуков. За даними Newsvo на жовтень 2015 року, на будівлю була оформлена іпотека в банку «Північний кредит». Як пише "Справжня Вологда", 27 вересня 2018 року було укладено договір на знесення з ТОВ "Аргос Трейд", проте за неофіційною інформацією градозащітнікі, за знесенням будинку може стояти підприємець Ельбрус Карсанов.

Приїхала на місце співробітник Комітету з охорони культурної спадщини роз'яснила представнику підрядчика, що знесення заборонений. У суботу о 17.40 підряднику було видано припис зупинити знесення.

Однак вночі роботи по знесенню продовжилися (!).

)

- 21:30. Знесення триває. Нахабство не має кордонів. Знову викликали поліцію. Спочатку співробітник чергової частини стверджувала, що поліцейські бачили дозвіл на роботи. Тільки після того, як ми пояснили що на місці знесення представник Комітету з охорони окн повідомив про незаконність знесення підрядника, поліція направила співробітників. Наскільки вони будуть сильні зупинити знесення побачимо вранці. Але, здається, Романа Доброходова, директора АргосТрейд не лякає кримінальна відповідальність за знесення об'єкту, що охороняється державою будівлі, - написали градозащітнікі.

У підсумку, незважаючи на повідомлення поліції, вночі будівля знесли майже повністю, а сьогодні, в неділю, незаконне знесення продовжився. Тобто ми в черговий раз переконуємося, що в Вологді можна абсолютно вільно, відкрито, незаконно руйнувати історичні будівлі.

Поліцейські прибули на незаконне місце знесення близько обіду в неділю.

- Це виявилися нові співробітники поліції, які не в курсі що відбуваються протягом двох днів подій. Вони невинно-чисті від інформації про стаус будівлі і незаконних робіт. Знову з'ясовують. Ефективність правоохоронної системи Вологди просто зашкалює, - розповів Євген Доможиров.

Трохи пізніше Євген написав:

- Поліція виявила правопорушення. Після того, як на Орлова, 2 приїхала представник Комітет з охорони об'єктів культурної спадщини Ольга Сімухіна. Знесення зупинити, поліцейські почали якісь дії по припиненню порушення здійснювати. Але від будівлі залишився тільки фасад.

Незважаючи на прибуття поліцейських, знесення тривав весь день.

- Екскаватори світять фарами стріли, самоскид теж працює. Руйнування триває, - таке повідомлення з'явилося в групі паблік "Справжня Вологда" о 7 годині вечора.

Руйнування триває, - таке повідомлення з'явилося в групі паблік Справжня Вологда о 7 годині вечора

Фото "Справжньою Вологди".

Нагадаємо, у вересні 2017 року будинок "Праці" двічі підпалювали .

Засновник ТОВ "Аудит" Василь Анчуков зараз є директором, засновником або конкурсним керуючим більше 40 фірм. Багато з них збанкрутували при його керівництві, наприклад, ЗАТ «Птахофабрика велікоустюгскій» . Анчуков також був конкурсним керуючим "Вологодського станкозаводу", коли працівникам підприємства не виплачувалася зарплата.

У жовтні 2016 року "Череповецкая істина" повідомляла, що в аналітичній записці, яка виявилася в розпорядженні редакції, говориться, що Анчуков має подвійне громадянство - Росії та США. За даними видання , Василь Анчуков довів до процедури банкрутства і провів заходи по ліквідації більше 223 підприємств не тільки на території Вологодської області, а й всієї Росії.

За інформацією "Череповецкой істини", Василь Анчуков знаходиться під слідством у кримінальній справі за статтею «Шахрайство», порушеній відділом по боротьбі з економічними злочинами ГУ МВС по Москві. 28 березня 2018 року Анчукова затримали в Вологді, провели обшук в його квартирі, а потім повезли на обшук в офісі. Під час цього оперативного заходу конкурсного керуючого вдалося ... втекти.

Однак він продовжує регулярно виходити в соцмережу ВКонтакте. А 27 травня 2018 року Анчуков, фото якого були опубліковані в "Череповецкой істині", брав участь в "Зеленому марафоні" "Ті, що біжать серця" в команді ТОВ "Новотек" в Вологді. Фотографія усміхненого чоловіка на ім'я Василь Анчуков з учасниками команди з'явилася в соцмережі. Мабуть, поліцію він вже не цікавить.

Newsvo буде стежити за ситуацією з незаконним знесенням "Праці" і притягненням винних до відповідальності.

В тему

Доля будівлі на Орлова, 2 розглядалася в травні 2018 року на засіданні за проектом меж історичного поселення в Вологді, яке пройшло в уряді області. Представники адміністрації Вологди пропонували його знести.

- У підсумкові розбирання потрапив питання будівлі «Праці» на Орлова, 2. Ми впевнені, що ця будівля не можна розбирати інакше втрачається його справжність, і він за всіма параметрами є цінним об'єктом, а не середовищним - таким, який можна безболісно знести і зібрати з нових матеріалів. Адміністрація взагалі пропонувала його виключити, так прямо і відчувалося лобіювання інтересів власника (ТОВ «Аудит»), який старанно руінірованном будівлю протягом останніх 8 років. В обґрунтування необхідності знесення «Праці» АдГорода приводила гіпотетичний проект кільцевої розв'язки у Жовтневого мосту, яка неодмінно чомусь зачепить будівлю, - повідомляла "Справжня Вологда".

Яким чином міська влада збиралися облаштувати розв'язку на ділянці, що належить приватній фірмі, не відомо.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online