Військовий квиток після 27 років: як проводиться його видача, які документи потрібні для цього

  1. Червона книжка всюди стане в нагоді
  2. При прийомі на роботу
  3. Виїзд за кордон
  4. прописка
  5. одруження
  6. Отримання посилки на пошті
  7. Як виглядає звичайний квиток?
  8. Електронний військовий квиток
  9. Як отримати квиток, так і не відслуживши?
  10. Військовий квиток для ухильника?
  11. Дамоклів меч вже завис
  12. Легальний ухильники і злісний ухильники
  13. Медкомісію пройти все-таки доведеться
  14. Як же бути злісному ухильників? Чи належить йому видача військового квитка після 27?
  15. висновок

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Військовий квиток після 27 років - знакова подія в житті будь-якого чоловіка. З ним асоціюється деяка свобода, адже закінчується призовний вік, і служба в армії більше не загрожує. У цій статті ви дізнаєтеся все про військовому квитку, навіщо він потрібен, чи можна обійтися без нього, як його отримати, і що таке довідка про непроходження служби.

Червона книжка всюди стане в нагоді

Життя людини сповнена подій, в яких потрібна наявність певних документів. На першому місці, звичайно, стоїть паспорт. Це основоположний документ, що засвідчує особу громадянина. На другому місці для будь-якого чоловіка - це військове посвідчення. Навіть при втраті паспорта він може виконувати деякі його функції. Розглянемо основні сфери застосування віннеки.

При прийомі на роботу

Отримавши військовий квиток після 27 , Молода людина без зусиль зможе влаштуватися на будь-яку роботу. Можна, звичайно, привести приклади, коли віннеки і не зажадають. Але будь-яка солідна фірма, яка не бажає мати проблеми з законом, не захоче брати на роботу людину, яка ховається від військкомату, або спеціаліста, нехай він і першокласного рівня, але якщо його в будь-який момент можуть забрати служити в армію, від його послуг, швидше за за все, відмовляться.

Важливо! При влаштуванні в органи МВС або ФСБ віннеки мати просто обов'язково. Бувають випадки, коли просування по кар'єрних сходах, в тому числі і отримання керівної посади у великій компанії, неможливо без наявності цієї червоної книжки. Відділ кадрів строго стежить за виконанням законодавства, домовитися з ним на місці, як це люблять робити деякі несвідомі громадяни, точно не вийде.

Виїзд за кордон

Не отримавши військовий квиток після 27, виїхати за кордон в деяких випадках буде проблематично. При оформленні закордонного паспорта потрібно буде пред'явити віннеки. А далі все піде за такою ланцюжку. Щоб виїхати в країну, де потрібна віза, потрібно мати закордонний паспорт, щоб мати закордонний паспорт, потрібно наявність червоної книжки.

Подбати про паспорт краще заздалегідь, до 18 років, т. Е. До настання призовного віку. У цьому випадку вдасться уникнути цих проблем. Однак таких спритних молодих людей знайдеться небагато. Варто відзначити, що наявність самого віннеки не буде потрібно на кордоні при виїзді за кордон, адже закордонний паспорт вже буде на руках.

Варто відзначити, що наявність самого віннеки не буде потрібно на кордоні при виїзді за кордон, адже закордонний паспорт вже буде на руках

прописка

Що стосується прописки, то тут справа йде таким чином. Квиток мати не обов'язково, вас пропишуть і без нього. Однак працівники паспортного столу, за законом, повинні будуть відправити вас до військкомату для постановки на облік. А там обов'язково запитають про причини відсутності віннеки, можливо, навіть доведеться сплатити штраф, від 100 до 500 рублів.

одруження

Наявність квитка і в цьому випадку носить рекомендаційний характер. Зареєструвати шлюб без квитка, звичайно, вийде. Але, відповідно до закону, будь-які зміни сімейного стану в двотижневий термін повинні бути повідомлені військкомату. Тут знову будуть задавати питання про відсутність документа, в кращому випадку дадуть 500 рублів штрафу, в гіршому випадку здатні почати розгляд за фактом ухилення від армії.

Отримання посилки на пошті

Само собою зрозуміло, військове посвідчення пред'являти при отриманні посилок не потрібно. Його наявність може допомогти, якщо паспорт був загублений, а посилку отримати треба в стислі терміни.

Це далеко не весь перелік життєвих ситуацій, коли знадобиться цей важливий документ. Тому краще вже отримати військовий квиток після 27 років, ніж потім мучитися все життя.

Як виглядає звичайний квиток?

Віннеки являє собою маленьку книжку, зазвичай червоного кольору (у офіцерів запасу вона зелена! Щоб відразу було видно відмінність!), Де на першій сторінці буду вказані всі дані особистості призовника з фотографією, на якій буде стояти печатка військкомату і підпис військового комісара.

Наступні сторінки призначені для визначення категорій придатності в результаті проходження медичного огляду, інформації про проходження служби і присвоєної військової посади, а також для відміток зняття і постановки на військовий облік, яких протягом життя може бути багато.

Наступні сторінки призначені для визначення категорій придатності в результаті проходження медичного огляду, інформації про проходження служби і присвоєної військової посади, а також для відміток зняття і постановки на військовий облік, яких протягом життя може бути багато

Електронний військовий квиток

Військовий квиток після 27 сьогодні може замінюватися його електронною версією. Навесні 2014 року призовникам почали видавати електронні карти з мікрочіпом, на якій розміщені 59 параметрів з особової справи військовозобов'язаного громадянина. Розмір чіпа складає всього 160 кілобайт, а в майбутньому планується розміщувати на ньому понад 200 параметрів призовника.

Ця карта є свого роду заміною віннеки, на ній є також фотографія громадянина, його електронна особистий підпис, що без особливих зусиль дозволяє зробити його ідентифікацію.

Як отримати квиток, так і не відслуживши?

Законом визначено категорії громадян, які мають повне право не бути відправленими на строкову службу в армії. Заповітну червону книжку, такий потрібний і важливий документ, вони можуть отримати без проблем.

Найпоширеніший спосіб не служити і отримати квиток - бути визнаним придатним за станом здоров'я. Досвідчений лікар завжди знайде у пацієнта потрібну хвороба. Причому хвороби повинна бути в списку захворювань, які звільняють призовника від служби.

«Альтернативники». Такий варіант несення служби підійде не кожному. По-перше, потрібно буде ще довести у військкоматі свої переконання пацифіста, і не просто красномовними словами. По-друге, термін альтернативної служби довше термінової - від 18 до 21 місяці. І, по-третє, часто таких призовників відправляють «служити» на благо Батьківщини на найбрудніші, низькооплачувані роботи. Чи можуть такі солдати отримати військовий квиток після 27? Можуть, і навіть раніше. Відразу після закінчення альтернативної служби молода людина має право отримати військовий квиток.

Вчені. Ті, хто отримав вчений ступінь після аспірантури або докторантури мають право також не служити і безперешкодно отримати квиток.

Злочинці і ті, хто перебуває під слідством, чи не будуть покликані на службу до моменту погашення судимості. Отримання посвідчення для таких громадян розтягується на невизначений час.

Родичі загиблих на службі (сини або рідні брати) будуть звільнені від армії за законом.

Існує ще одна категорія громадян, які можуть без проблем розраховувати на отримання військового квитка після 27 років. До них можна віднести багатодітного батька, опікуна над тяжкохворими родичами, працівників МНС, МВС, митниці та Прокуратури, депутатів. Для них відповідь на питання, як отримати військовий квиток після 27 років, дуже простий: потрібно відвідати військкомат за місцем проживання та пред'явити необхідні документи, їх небагато:

  • Оригінал або копія паспорта;
  • 2 фотографії 2,5 на 3,5 см без куточка, матові;
  • Диплом про закінчення освіти;
  • Посвідчення водія (при наявності);
  • Заява на отримання військового квитка в 2 примірниках (один, з печаткою, забираєте собі).

Як бачите, підготувати документи для отримання військового квитка після 27 років не складе великих труднощів.

Військовий квиток для ухильника?

Чи можуть розраховувати ухиляються по різного роду причин від армії на отримання віннеки? Чи отримають вони військовий квиток після 27 років?

Перш за все, варто визначити, кого можна вважати ухильником, а кого не можна.

Якщо ви, перебуваючи в призовному віці, т. Е. Від 18 до 27 років, хоча б один раз отримували повістку в військкомат на медкомісію , Але так і не прийшли на неї, згідно із законом, ви зважаєте ухильником і повинні будете понести за це відповідальність. Адміністративну або кримінальну, буде з'ясовано в ході особистих бесід.

З іншого боку, якщо ви грамотно ухилялися від повісток (жодного разу не брали її в руки і не розписувалися в її отриманні) або співробітники військкомату про вас так і не згадали (таке теж буває, наприклад, якщо ваша особиста справа було загублено), формально ви ні в чому не винні. Карати вас нема за що, і ви маєте право розраховувати на отримання військового квитка після 27 років без особливих проблем.

Знаючі такі тонкощі справи призовники успішно ховаються роками від повісток, поки їм не виповниться заповітні 27 років. Віннеки їм видадуть, як і всім перерахованим вище категоріям молодих людей, ні разу не служили.

Дамоклів меч вже завис

З метою мінімізувати такі випадки, на протязі останніх років було зроблено декілька спроб змусити таких «легальних» ухильників вийти з тіні і відправити-таки їх в армію.

Ого! У 2016 році одну третину молодих людей призовного віку так і не знайшли, повістки були надруковані, а вручити їх було нікому. Без малого цифра виявилася жахливою - 110 тисяч призовників-ухильників!

У 2014 році в Міністерстві оборони вийшов указ про те, що якщо громадянин не з'явився на призовну комісію до 27 років, не має значення з якої причини - явно умисного ухилення або по не бажанню «світитися», то йому, замість червоного кольору документа, видається довідка про те, що він без законних підстав ухилявся від служби в армії.

Довідка буде солідною перешкодою при влаштуванні на роботу в державні органи. Звичайно, можна знайти і роботу простіше, напівлегальну, наприклад, і жити і з цією довідкою все життя. Але якщо хочеться мати всі можливості працевлаштування, то все ж варто потурбуватися про отримання квитка легальним способом.

Але якщо хочеться мати всі можливості працевлаштування, то все ж варто потурбуватися про отримання квитка легальним способом

Легальний ухильники і злісний ухильники

Отже, якщо ви легально ухилялися від служби в армії, т. Е. Порядок так до вас жодного разу і не дійшла, ви маєте право, з усіма іншими законослухняними громадянами, які претендують на отримання військового квитка після 27, подати документи на отримання документа.

Підготувавши вищеперелічений пакет документів, ви відправляєтеся до військкомату, до якого були приписані в шкільному віці (а приписне свідоцтво у вас точно має бути в наявності!), І пишете заяву. Далі можливі два варіанти розвитку подій - з хорошим результатом, коли військовий комісар не ініціюватиме довгий розгляд і, після розгляду отриманих від вас документів, прийме рішення про видачу. І менш сприятливий, коли заява приймати він відмовляється, і на вашу адресу, можливо, полетять загрози і всякі лайки.

В останньому випадку є хороший рада виходу з ситуації, що склалася: потрібно повторно подати документи і заяву для військового квитка після 27 років, але не відносити їх знову військкомат, а вже відправити поштою рекомендованим листом з повідомленням про отримання. Відмовити у видачі віннеки навряд чи у військкомату вийде.

Якщо і в цьому випадку працівники військкомату продовжать «натискати і злословити», можна звернутися в Прокуратуру з проханням дати оцінку діям працівників військкомату. У ньому можна вказати, що порядок вам ніхто за всі 9 років призовного віку так і не вручив законним способом, що ви не винні в цьому, і що тепер нехай військкомат несе за це відповідальність, а не ви. Якщо справа дійде до суду, ця інстанція, як показують випадки на практиці, прийме заяву позивача і повністю його задовольнить.

Медкомісію пройти все-таки доведеться

Медкомісія - обов'язкова процедура для будь-якого призовника. Після отримання документів на отримання віннеки вас 100% відправлять на проходженні медкомісії. У 99% випадків вона носить формальний характер, але, згідно із законом, на одній зі сторінок квитка повинна стояти відмітка за результатами військово-лікарської комісії.

Варто відзначити! Без результатів комісії ні військовий квиток після 27, ні приписне свідоцтво, згідно із законом, не видається!

Вас чекає все та ж процедура медогляду, яку проходять всі допризовники - 7 лікарів-фахівців, кожен з яких винесе свій вердикт придатності.

Як же бути злісному ухильників? Чи належить йому видача військового квитка після 27?

Тут як піде. Можливо, галас піднімати не будуть. Можливо також, що, з метою показового шмагання, такого молодого людини покарають за всією суворістю закону, а це максимально 2 роки позбавлення волі.

Щоб справа не доходила до крайньої точки неповернення, ми радимо завчасно, задовго до настання «години Х», подумати, як без проблем отримати військовий квиток після 27 років. Найлегший спосіб, як вже було зазначено - це діагностоване захворювання.

висновок

Як бачите, віннеки - зовсім не звичайна, незначна книжечка червоного кольору. Вона допомагає по життю і не раз виручає свого володаря. Видача військового квитка після настання 27 років - процедура не складна, якщо тільки ви не є злісним ухильником.

Військовий квиток для ухильника?
Чи належить йому видача військового квитка після 27?
Як виглядає звичайний квиток?
Як отримати квиток, так і не відслуживши?
Чи можуть такі солдати отримати військовий квиток після 27?
Військовий квиток для ухильника?
Чи можуть розраховувати ухиляються по різного роду причин від армії на отримання віннеки?
Чи отримають вони військовий квиток після 27 років?
Як же бути злісному ухильників?
Чи належить йому видача військового квитка після 27?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online