[Пільги] ветеранам військової служби в 2019 році: повний перелік

  1. Статус ветерана військової служби
  2. Пільгове медичне забезпечення
  3. Знижки на оплату комунальних послуг
  4. пільгове оподаткування
  5. Звільнення від сплати мита
  6. Компенсація сплачених податкових платежів
  7. Регіональні особливості
  8. порядок оформлення

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Пільги ветеранам військової служби надаються всім громадянам, у яких на руках є посвідчення ветерана.

Однак далеко не всі громадяни, які мають такий статус, усвідомлюють, які саме привілеї від держави вони мають. А ті особи, яким відомо про наявність у них заходів соціальної підтримки, не знають, як правильно ними користуватися, адже при оформленні такого статусу у людини можуть виникнути різні складнощі.

Статус ветерана військової служби

Згідно із законом «Про ветеранів» в РФ, володіти подібним статусом можуть тільки особи, у яких вислуга років перевищує 20 років, а також є нагороди. Крім цього в Росії, отримати різні заходи соцпідтримки можуть військовослужбовці, у яких є інвалідність.

Зацікавлений людина повинна надати в профільну установу певний пакет паперів, за яким йому буде надано посвідчення ветерана військової служби.

У разі відмови у видачі документа для військовослужбовця рядового складу, працівник державної установи повинен надати мотивовану відмову з обов'язковим посиланням на законодавчі акти. Але навіть в такій ситуації ветеран має право оскаржити прийняте рішення у вищестоящих органах, що здійснюють регулювання питань за поданням населенню заходів соціальної підтримки.

Пільгове медичне забезпечення

В пільги ветеранам бойових дій входить можливість отримання медичного обслуговування на пільгових умовах. Зокрема, ветеран має право на отримання державного забезпечення на своє лікування в державних установах, що надають медичні послуги. Отримання безкоштовної допомоги або істотних знижок на лікування в платних центрах неможливо (в окремих випадках у ветерана є така можливість завдяки особистій ініціативі власника приватної клініки).

У привілеї в рамках охорони здоров'я також входить можливість отримання путівки на відпочинок в санаторій або на курорт. В цьому випадку ветерану видається направлення до профільного медичного закладу для лікування, оздоровлення або реабілітації, в залежності від відомостей, зазначених в його особистій медичній карті. Отримання таких путівок можливо 1 раз протягом року.

Отримання таких путівок можливо 1 раз протягом року

Пільговик має право на отримання безкоштовної медичної допомоги від профільного фахівця відповідної установи. Всі витрати на лікування такого громадянина оплачуються з коштів федерального і регіонального бюджету.

У розряд соціальних послуг, що надаються ветеранам військової служби, також входить можливість безкоштовного виготовлення протезів та їх установки. Однак в медичних організаціях за державний розрахунок не проводиться установка дорогих виробів, так як виділяється бюджет не покриває їх вартість.

Знижки на оплату комунальних послуг

Постановами окремих муніципальних утворень може бути передбачена пільга на оплату комунальних послуг. За нормами таких законодавчих актів, пільговикам надаються такі привілеї в області ЖКГ:

  1. Компенсація 50 відсотків вартості по оплаті за своє житло;
  2. Внесення платежів тільки на половину суми, зазначеної в рахунках з оплати житлово-комунального господарства. Тобто, ветерани можуть оплачувати тільки половину від вартості надання електроенергії, водопостачання, підігріву води та інших комунальних послуг;
  3. Житлові субсидії на оплати половини ціни від вартості вивезення та подальшого знешкодження побутових відходів (для тих громадян, які проживають в приватних будинках).

Тобто, ветерани можуть оплачувати тільки половину від вартості надання електроенергії, водопостачання, підігріву води та інших комунальних послуг;   Житлові субсидії на оплати половини ціни від вартості вивезення та подальшого знешкодження побутових відходів (для тих громадян, які проживають в приватних будинках)

В окремих регіонах Російської Федерації є можливість отримання додаткових привілеїв. Наприклад, в деяких суб'єктах країни ветеранам, які проживають в приватному будинку, безкоштовно або зі значною знижкою надається паливо для опалення житла.

Цей матеріал може Вам знадобитися в майбутньому - збережіть його собі в соціальні мережі:

пільгове оподаткування

Податкові пільги ветеранам - найбільша категорія привілеїв, якими володіє ця категорія громадян. За нормами законодавства, такі пільговики звільняються від сплати деяких видів податкових зборів.

Звільнення від сплати мита

Згідно із законом, військові ветерани в окремих випадках звільняються від держмита при розгляді справ в судах будь-якої юрисдикції. Однак така пільга може бути надана тільки при розгляді позовних заяв, сума вимог за якими не перевищує 1 мільйона рублів.

Компенсація сплачених податкових платежів

Ветерани можуть отримати компенсацію за оплачені податкові пільги. Однак для отримання такого права, громадянин повинен не тільки мати достатню вислугу років, а й відповідати деяким іншим умовам.

  1. Людина, який був відправлений на пенсію після досягнення віку, визначеного в нормативних актах;
  2. Людина, який був відправлений у відставку через досягнення необхідного порога за вислугою років;
  3. Людина, відправлений у відставку або в запас через скорочення штату;
  4. Людина, який був звільнений з-за зміни в стані свого здоров'я.

Таким громадянам виплачується компенсація на транспортний податок, на земельний податок. Однак якщо людина оформляє повернення податку на землю, то йому компенсується тільки сума в межах 10 тисяч рублів.

Для отримання такого виду привілеї, ветеран повинен звернутися до відділення податкової інспекції в своєму місті, скласти відповідну заяву і надати повідомлення, паперу, які підтверджують право отримання такої пільги.

Регіональні особливості

За нормами федерального законодавства, регіональні влади мають право самостійно встановлювати пільги ветеранам військової служби. Ухвалення такого рішення муніципальними органами влади можливо на підставі розгляду бюджету.

Наприклад, в Москві і в Московській області регіональними органами влади встановлені наступні гарантії для громадян пройшли військову службу:

  1. Право на отримання безкоштовних квитків в громадських транспортних засобах на міських або приміських маршрутах;
  2. Знижка в розмірі 50 відсотків на оплату вартості комунальних послуг, а також за саме житлове приміщення (якщо знято в оренду або соціальний найм);
  3. Щомісячна компенсація за користування домашнім телефоном;
  4. Безкоштовне протезування ветеранів, а також ремонт протезів;
  5. Видача путівки на санаторно-курортне лікування, якщо у пільговика є підстави для лікування або оздоровлення організму, реабілітації.

Органи виконавчої влади в інших регіонах країни також мають право на встановлення своїх привілеїв для проживаючих в межах суб'єкта РФ ветеранів.

порядок оформлення

Підтримка ветеранів військової служби проводиться в суворій відповідності з регламентів, встановленому на рівні законодавства. Оформлення посвідчення ветеранам проводиться в кілька бюрократичних процедур.

Щоб оформити посвідчення ветерана, що дає право отримати певні пільги і привілеї з боку держави, зацікавлений людина повинна звернутися в соцзахист в місті. У соцзахист фахівці нададуть точну інформацію про те, які саме пільги покладаються такому громадянину, а також порядок їх отримання.

Після отримання вичерпної інформації про наявні у нього привілеї, громадянин має право написати заяву і прикласти до нього наступні документи:

  1. Паспорт, як документ, що засвідчує особу заявника;
  2. Посвідчення ветерана;
  3. При наявності картка ЛТЕК;
  4. Ордена і будь-які державні нагороди та відзнаки;
  5. Трудова книжка, за якою можна отримати інформацію про вислугу років заявника, а також про місце ведення служби і посади;
  6. Фотографію, яка буде міститися в особовій справі пільговика.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online