Тепла підлога плюси і мінуси: під ламінат плитку плівковий

  1. Плюси електричної системи підігріву:
  2. Плюси водяної теплої підлоги:

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Доброго дня читачі і гості блогу. Темою поста буде тепла підлога плюси і мінуси.

В даний час з'явилася велика кількість рішень по обігріву приміщень, а як ми розуміємо тепло це затишок, комфорт і, звичайно ж, здоров'я, яке дорожче, ніж будь-який пристрій дає тепло.

Будь-який ремонт це грандіозний «будівельний шухер», в який входить демонтаж старого: шпалер, старої електрики , Сантехніки, опалення, покриття підлоги , Стелі і т.д. Ось в такий момент, коли, наприклад, підлоги будуть готові для ремонту, можна буде подумати про підігріві підлог.

Підігрів буває двох варіантів. Перший варіант нагріву проводиться за допомогою електричних кабелів, а другий з використанням гарячої води, що протікає в закладені в підлогу труби.

Трохи гумору: Тільки сівши на підлогу в позі лотоса, і розслабившись, розумієш прості речі ... Треба помити під шафою, і геть, куди поділася зарядка від телефону.

Тепер докладніше про будь-якому вигляді. Останнім часом часто стала застосовуватися система опалення з використанням електричних кабелів, на мій погляд, це доступна ціна на даний виріб.

Плюси електричної системи підігріву:

  • вільно доступна в продажу, реальна ціна
  • встановлюється в будь-якому приміщенні
  • можливе використання в будь-який час року
  • не зав'язалося з централізованим опаленням
  • нагрів приміщення відбувається, починаючи від статі
  • температура нагріву регулюється за допомогою терморегулятора

Мінуси електричного підігріву підлоги:

  • витрата електроенергії, як «не крути»
  • швидкий підігрів може привести до деформації певних видів підлогових покриттів

Частенько говорять, що даний вид обігріву шкідливий для організму. Зі шкільної фізики нам відомо, що, там, де є електричний струм, є і електромагнітне поле, яке шкідливо, але виходячи з довідкових даних, електромагнітне випромінювання в одножильному нагрівачі, в 60 разів менше норми, а в двожильний нагрівальному елементі такі показники в 300 разів менше.

Слід мати на увазі, що двожильний кабель більш безпечний, ніж одножильний і простіше в монтажі. Кабель будь-якого типу виконання укладається в кожному приміщенні індивідуально. Температура нагріву кабелю 60-70 градусів, а його оболонка витримує температуру нагрівання понад 100 градусів, так що, надійність хороша.

Завдяки своїм якостям, кабель має великий термін експлуатації. В основному виходять з ладу терморегулятори, які не складні в заміні.

Інший варіант нагріву підлог, водяний. Такий варіант обігріву пов'язаний з гарячою водою, тому він більш відповідальний в плані вибору якості матеріалу і монтажу. Такий варіант хороший, якщо Ви маєте приватний сектор і неважливо скільки поверхів.

Ніхто не буде вам перешкоджати в спорудженні такого водяного теплої підлоги, в разі протікання, «топити» будите самі себе. Наскільки мені відомо, в висотних будинках теплі підлоги фактично заборонені.

Згідно житловим нормам, збільшення теплової потужності в квартирі при заміні радіаторів або внесення змін в трубопровід централізованого опалення не допускається. Дана норма зроблена для того, щоб в кожному приміщенні будинку, рівень температури був в межах норми.

У зв'язку з цим, будь-яке зміна, пов'язане зі збільшенням енерговитрат заборонено. Виходячи з цього на водяні підлоги у висотних будинках, «табу». І ще причиною заборони є ймовірність витоку гарячої води з даної системи.

Можна спробувати офіційно оформити, але отримати дозвіл у тепломереж навряд чи вийде. Одним з позитивних варіантів, це зробити в квартирі індивідуальне опалення. В даному випадку необхідно буде зареєструвати зміни в плануванні тільки в БТІ, що набагато простіше.

За цим важким причин, багато хто робить самостійно без всяких узгоджень дані теплі підлоги, але майте на увазі, що це буде називатися незаконним переплануванням квартири.

За незаконне зведення водяного статі буде призначений штраф. Так само в судовому порядку змусять господаря демонтувати таку підлогу.

Якщо у вас все узаконено або Ви власник приватного сектора, продовжимо розмову про труби в підлогах з протікають в них гарячою водою, що дозволяють ходити в кімнаті босоніж і в «сімейних» шортах.

Плюси водяної теплої підлоги:

  • система водяного статі сумісна з усіма видами підлогового покриття (під плитку, паркет, ламінат, лінолеум), так як нагрів підлоги відбувається поступово
  • система не використовує електричний струм і відсутній навіть безпечне для людини електромагнітне поле

Мінуси гідравлічної системи:

  • складний і більш тривалий термін монтажу
  • менш надійна система
  • проблемно визначити місце витоку води
  • складності в ремонті місця протікання води

Додатково до всього велика ймовірність затопити сусідів знизу, а це вже загрожує фінансовими витратами або того гірше, судовими розглядами, на прохання тих же сусідів. Так є над чим замислитися. Тепер Ви знаєте про плюси і мінуси обох варіантів підігріву підлоги.

Вибір за вами. Є, звичайно, багато варіантів обігріву приміщень. Можна під час ремонту і не морочитися з теплими підлогами, а ставити ставку на рідні нам батареї опалення є основним законним джерелом тепла і в разі нестачі використовувати додаткове джерело тепла, у вигляді керамічних обігрівачів, або обігрівачів іншої конструкції. Начебто все, що хотів написати, удачі і тепла у вашому домі.

З повагою, Ігор Вілков!

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online