Ленінградська система опалення приватного будинку: схема, типи і монтаж

  1. Типи і схема ленінградки
  2. Типи укладання систем опалення
  3. послідовність монтажу
  4. Відео: «Ленинградка» - система опалення

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Рейтинг: Рейтинг:   650    Ленінградська система опалення приватного будинку, або як її називають «Ленинградка», один з типів систем опалення, в схемі якої використовується одна труба 650

Ленінградська система опалення приватного будинку, або як її називають «Ленинградка», один з типів систем опалення, в схемі якої використовується одна труба. На відміну від всіх інших систем опалення , Які мають на увазі використання двох труб, ленінградська система грунтується на експлуатації однієї подає труби опалення . За рахунок цього економляться матеріали, а значить і загальні витрати на установку системи стають нижче. Також подібна система опалення проста і зрозуміла в монтажі.

Для того, щоб змонтувати ленінградську систему не буде потрібно велика кількість знань. На сьогоднішній день ленінградська система опалення багатоповерхового будинку до сих пір є дуже затребуваною. Така система опалення з'явилася близько тридцяти років тому, в період масової забудови, коли в пріоритеті були економічність, швидкість монтажу і велика кількість встановлюваних конструкцій.

Контролювання температурного режиму

У наш час у однотрубної системи опалення з'явилося ще одна важлива перевага - можливість контролювати ступінь нагрівання окремих радіаторів ланцюга.

Типи і схема ленінградки

Типи ленінградки можна об'єднати в групи:

  • вертикальний і горизонтальний види;
  • за принципом циркуляції;
  • за типом використовуваного теплоносія обігріву ;
  • за типом монтажу.

Існують два типи ленінградської системи, які варіюються в залежності від деяких особливостей установки. Перший тип - вертикальний. Він використовується для будівель, що мають більше двох поверхів. Другий тип - горизонтальний. В системі такого типу при проходженні через радіатори опалення , А також віддаляючись від джерела нагрівання, температура теплоносія знижується.

В системі такого типу при проходженні через   радіатори опалення   , А також віддаляючись від джерела нагрівання, температура теплоносія знижується

Загальна схема підключення

За принципом циркуляції теплоносія система ділиться на примусову і природну. основною особливістю штучного типу циркуляції є використання насоса, підключеного до системи. природна циркуляція має на увазі самопливних систему .

Вертикальний тип монтажу

Найчастіше опалення в приватному будинку за допомогою ленінградської системи поділяють за типом теплоносія, який в ньому використовується. Теплоносієм може є вода або антифриз. Перший тип - із застосуванням антифризу для обладнання , Другий - водяний. Водяний тип теплоносія має один великий недолік - при мінусовій температурі вода замерзає, що може привести до руйнування деяких елементів опалювальної системи . У даній ситуації необхідний більш холодостійкий теплоносій, яким є антифриз. Для опалювальних систем існує спеціальний антифриз, що відрізняється від автомобільного тосола, і не містить етилового спирту.

Останній метод класифікації - за типом монтажу. За типом монтажу ленінградську систему опалення приватного будинку розділяють на відкриту і закриту систему. відкрита система безпосередньо пов'язана з природною системою циркуляції, в той час, як закрита система грунтується на використанні насоса, що забезпечує циркуляцію теплоносія.

відкрита система   безпосередньо пов'язана з природною системою циркуляції, в той час, як закрита система грунтується на використанні насоса, що забезпечує циркуляцію теплоносія

Закрита система з насосом

при проектуванні опалення треба враховувати сумісність певних критеріїв. Наприклад, якщо планується монтаж закритої системи із застосуванням природної циркуляції, слід розуміти, що можуть виникнути проблеми функціонування в будівлях з висотою опалювального стояка понад 30 метрів.

Стикаючись з вивченням питання опалювальної системи вперше, людина може зіткнутися з низкою проблем, пов'язаних з нерозумінням через незнання спеціальної термінології. Щоб уникнути можливих проблем, розглянемо значення деяких термінів:

Елементи схеми - основні складові, що використовуються при монтажі однотрубної системи опалення. Всі елементи системи можна розділити на основні (нагрівальний котел, батарея, труба), і допоміжні (крани, які балансують вентилі, байпаси обведення ).

Схема закритої Ленінградки без насоса

Типи укладання систем опалення

Горизонтальний тип укладання труб являє собою систему, де труби укладають в підлозі, або в безпосередній близькості до нього. При такому типі укладання відбувається істотна втрата тепла, воно йде в підпілля. Щоб уникнути цього слід подбати про теплоізоляції труб.

Важливим аспектом горизонтального монтажу є дотримання деякого ухилу. Крім усього іншого, важливою умовою є розміщення всіх батарей на однаковому рівні, разом з цим, на кожному радіаторі повинен бути встановлений кран Маєвського, для того, щоб можна було стравлювати повітря з труб.

У порівнянні з горизонтальною, вертикальна система вважається більш практичною. Її функціонування вважається найбільш ефективним при підключенні насоса.

Завдяки йому підвищується швидкість руху води в трубах малого діаметру. Ще однією особливістю є розташування труб під невеликим кутом, так швидкість циркуляції води помітно підвищується.

послідовність монтажу

монтаж ленінградки опалення приватного будинку дуже простий. Правильно встановити систему допоможе дотримання конкретної послідовності дій:

  • Для початку необхідно прокласти труби в послідовності від котла до всього приміщенню. Підійдуть труби діаметром від 1,5 до 2 дюймів.
  • Потім проводиться врізка елемента, відповідального за під'єднання основної труби вертикальної магістралі.
  • Розширений бак встановлюють у верхній частині цього відрізка.
  • В останню чергу під'єднують радіатори. Замикаючись на нагрівальному казані, система утворює кільце.

установка системи

Слід пам'ятати, що в магістраль повинна бути врізана труба, у верхній частині неї повинен бути розташований розширювальний бак. Його використовують для збільшення тиску системи, це добре впливає на швидкість переміщення теплоносія і рівень нагріву.

Здійснювати врізку опалювальних приладів в основну магістраль можливо двома способами:

  1. за допомогою приєднання нижніх патрубків батареї до труби;
  2. підключення приладу по діагоналі.

Таким чином, вхідні і вихідна труби радіатора виявляються на різній висоті. Можливий також варіант укладання труб під підлогу.

Встановити ленінградську систему опалення приватного будинку самому досить просто і зручно. Вона прекрасно підходить для будь-яких будівель, в тому числі двоповерхового і багатоповерхового будинку.

Відео: «Ленинградка» - система опалення

Ваші контакти в цій статті від 500 рублів на місяць. Можливі інші взаємовигідні варіанти співпраці. Напишіть нам на [email protected]

Чи не отримали відповідь на своє питання?Запитайте нашого експерта: запитати

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online