Скільки коштує оренда квартир після підвищення комуналки

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

28 листопада 2016, понеділок, 9:03 3430

2016-11-28T09: 03: 00 + 02: 00 Політика 2019-04-15T05: 52: 55 + 03: 00

Українські Новини

Українські Новини Скільки коштує оренда квартир після підвищення комуналки Українські Новини Скільки коштує оренда квартир після підвищення комуналки

Скільки зараз коштує оренда квартир. Фото: aif.ru

Останнім часом оренда квартир підвищилася в більшості великих міст. Але більша частина угод проходить в сегменті найдешевшого житла - трикімнатні квартири не беруть через високі тарифи на опалення.

За даними аналітиків OLX, в Дніпрі однокімнатні квартири подорожчали на 0,45%, в Донецьку - на 6,2%, а в столиці - на 4,5%. При цьому в Вінниці, Рівному, Ужгороді, Чернігові та Житомирі вартість оренди знизилася.

Що стосується Києва - найдешевші квартири здають в Деснянському районі (4442 гривні в середньому), а найдорожчі в Печерському (13 803 за однокімнатну квартиру).

"Звичайно, як і раніше, найбільше угод відбувається в сегменті бюджетного житла. Це квартири вартістю 4-6 тисяч гривень. На такі завжди знаходиться бажаючий", - сказав ріелтор Максим Бабуряк.

І все ж, оплата комуналки підвищить оренду житла, особливо це стосується сегмента бюджетного житла, де квартиранти самі оплачують комуналку. З нинішніми тарифами опалення однокімнатної неутепленої квартири буде коштувати більше 1 тисячі гривень.

"Звичайно, можна намагатися знаходити спільну мову з власниками і якщо рахунки за комунальні послуги дійсно зашкалюють, є варіант домовитися про тимчасову знижку на оренду. Але це все індивідуально", - підкреслив ріелтор.

На даний момент в Києві орендувати однокімнатну квартиру можна за 4 тисячі гривень, квартира недалеко від метро і з ремонтом буде коштувати від 5 тисяч гривень. Однак є пропозиції і дешевше. Так, власники двокімнатної квартири в самому центрі Києва шукають квартирантів з орендною платою 777 гривень. Правда, квартира з голими стінами і умов для проживання в ній немає.

Читайте також:

"Зараз кількість тих, хто шукає квартири, значно скоротилося. Пов'язано це в першу чергу і з тим, що напередодні новорічних свят українці не хочуть займатися переїздом. Особливо ця ситуація загостриться в грудні. Говорити про те, що якось змінилися ціни - не можна . В принципі, пропозиції стабільні і зараз, як і раніше, можна знайти "однушку" і за чотири, і за вісім тисяч гривень ", - повідомив київський рієлтор Максим Бабуряк.

Причина, по якій ріелтори вважають, що різкого підвищення орендної плати бути не може, проста: в українців просто немає грошей, щоб платити більше.

"У наступному році нам обіцяють зростання економіки, зростання зарплат. Ось коли економіка пожвавиться, ціни і поповзуть вгору. Зараз просто немає для цього ніяких передумов. Крім того, попит зараз буде падати, а пропозиція - немає. Люди намагаються здати порожні квартири для того , щоб самостійно не оплачувати дорогу комуналку ", - сказав Бабуряк.

За даними керівника київського відділення Асоціації фахівців нерухомості Артура Пилипчука, пік на ринку нерухомості, як і щороку, почнеться в середині серпня і триватиме місяць. Тоді житло будуть активно шукати студенти і робітники.

Цієї осені попит на квартири збільшився на 50%, що підштовхнуло власників житла підвищити орендну плату на 25% в порівнянні з початком цього року і на 10-15% восени.

"Це стосується тільки житла економ і бізнес класів. На преміум сегмент це ніяк не вплинуло", - розповідає Артур Пилипчук.

Як повідомлялося раніше, новорічний Львів буде не всім по кишені : Ціни на житло стрімко ростуть.

також оренда квартир в Києві все більше залежить від курсу долара .

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online