WikiZero - Житлово-комунальне господарство


Wikipedia open wikipedia design.

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Житлово-комунальне господарство (ЖКГ) - форма самоорганізації суспільства, орієнтована на створення для людей життєзабезпечуючою середовища в умовах містобудування. Житлово-комунальне господарство (ЖКГ) - комплекс галузей економіки , Що забезпечує функціонування житлових будинків, що створюють безпечне, зручне і комфортне проживання та перебування в них людей (споживач). Включає в себе також об'єкти соціальної інфраструктури для обслуговування жителів.

Споживач - власник приміщення в багатоквартирному будинку, житлового будинку, домоволодіння, а також особа, яка користується на іншій законній підставі приміщенням у багатоквартирному будинку, житловим будинком, домоволодінням, яке споживає комунальні послуги [1]

Термін «ЖКГ» має радянських походження і часто зустрічається в країнах колишнього СРСР . В англомовних країнах для даного комплексу галузей використовується термін «public utility». На початку XXI століття з'явилося ширше поняття ЖКГ, що об'єднує під терміном Smart City - «Розумне місто» - будівництво та утримання будинків і споруд на всьому життєвому циклі (від містобудівного планування та проектування до змісту і знесення), а також звичні галузі міського господарства і нові комунікації, пов'язані перш за все з автоматизацією управління комунальними мережами, будівлями, транспортом і використанням мережі Інтернет.

Житлово-комунальне господарство включає в себе наступні компоненти:

  • енергопостачання: електропостачання - забезпечення поставки електрики; газопостачання - забезпечення поставки газу; теплопостачання - забезпечення поставки гарячої води і теплової енергії, забезпечення роботи котелень і ТЕЦ ; енергозбереження .
  • водопостачання і водовідведення: водопровід - прокладка та ремонт водопровідних труб, водозабір, очищення та доставка води в багатоквартирні будинки і на промислові об'єкти (в тому числі для подальшого підігріву для потреб гарячого водопостачання та опалення); каналізація - відведення стічних вод.
  • Складання, зберігання і використання цифрових карт міста, що включають в себе мережі комунальних ресурсів та каналізації, транспортні шляхи і комунікації, будівлі та інше.
  • Системи обліку споживання комунальних ресурсів і житлово-комунальних послуг.
  • вентиляція і централізоване кондиціонування повітря .
  • ліфтове господарство.
  • слабкострумові мережі (системи комунікації і контролю): радіотрансляційна мережа ; телевізійна антена і кабель ; телефонна мережа ; комп'ютерна мережа ; домофон ; відеоспостереження в місцях загального користування; технічні кошти позавідомчої охорони .
  • вивіз сміття : сміттєпровід ; утилізація та переробка твердих побутових відходів.
  • блискавкозахист будівель (громовідводи, струмовідводи, заземлювачі і внутрішня система захисту).
  • Системи захисту будівель і споруд від пожежі і пожежної безпеки (пожежна сходи , сигналізація , кошти пожежогасіння ).
  • Системи моніторингу технічного стану конструкцій будівель, що становлять разом з системами регулювання та обліку споживання комунальних ресурсів і послуг новий напрямок IoB (Internet of Buildings - Інтернет будівель).
  • капітальний ремонт і модернізація будівель.
  • Зміст і поточний ремонт зовнішніх мереж, внутрішніх загальнобудинкових інженерних комунікацій і систем (будівлі).
  • Поточне прибирання і санітарно - епідеміологічна обробка місць загального користування (в тому числі дератизація і дезінсекція ).
  • Прибирання доріг і утримання прибудинкових територій (благоустрій) в містах і поселеннях.

This page is based on a Wikipedia article written by contributors ( read / edit ).
Text is available under the CC BY-SA 4.0 license; additional terms may apply.
Images, videos and audio are available under their respective licenses.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online