Ведення домашньої бухгалтерії | МУДРІ ГРОШІ - Плануємо разом сімейний бюджет

  1. Ведення домашньої бухгалтерії на практиці
  2. Трохи теорії ...
  3. ОТРИМАЙТЕ КНИГУ В ПОДАРУНОК

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Ведення домашньої бухгалтерії

Якщо ви читаєте цю статтю, то для вас вже не секрет, що ведення домашньої бухгалтерії це необхідна даність сімейних відносин.

Однак для багатьох каменем спотикання є питання: Як на практиці втілити це в життя? На скільки скрупульозно потрібно контролювати свої особисті і / або сімейні фінанси?

У кого-то не вистачає терпіння, хтось не може знайти достатньо часу, щоб регулярно контролювати процес і аналізувати поточні результати. На скільки докладної повинна бути система обліку? На папері або в електронному вигляді? Враховувати кожну копійку або досить знати загальні розміри грошового потоку? І ось з азартом розпочате добру справу закинуто, а гроші продовжують витікати в невідомому напрямку.

На жаль, ведення сімейного бюджету не вчать в наших школах. Але ж справа тільки в тому, щоб підлаштувати систему обліку фінансів під потреби саме вашої родини. На сторінках нашого сайту ви знайдете відповіді на всі ваші запитання. Зрозумієте яка програма обліку підійде саме вам і в якому обсязі вести домашню бухгалтерію.

Ведення домашньої бухгалтерії на практиці

Основна проблема, з якою на практиці стикаються люди, пов'язана з тим, що вони наосліп намагаються втілити в життя рекомендації, прочитані в будь-якої літератури. Однак кожна ситуація індивідуальна і не можна всіх рівняти під одну гребінку.

Мій досвід побудови особистого, а потім сімейного бюджету починався ще в студентські роки. Тоді мені було актуально вести докладний облік фінансів. Для цього було достатньо таблиці Excel. На власному досвіді я крок за кроком вибудовував свою систему домашньої бухгалтерії.

Тепер я вводжу дані по сімейним фінансів не частіше ніж один раз на тиждень, а то і рідше. Але вже користуюся комерційної програмою, яка дозволяє планувати сімейний бюджет майбутніх періодів і контролювати його виконання. Там же я можу аналізувати прибутковість інвестованих коштів і створювати звіти в потрібному мені розрізі.

Головне, я досягаю очікуваних мною результатів. Але якщо потреби зміняться, то дуже ймовірно зміниться і моя поточна система обліку.

Посудіть самі, чи потрібна молодій сім'ї програма з можливістю конвертації валют і завантаженням фінансових звітів компаній? Вони тільки починають свій спільний шлях і засобів ледве вистачає на створення сімейного резервного фонду . Їм поки не потрібні ці можливості (а тим більше додаткові витрати на покупку програми).

І навпаки, важко уявити собі успішного бізнесмена, який з місяця в місяць вважає скільки коштів у нього пішло на м'ясо, а скільки на рибу. Тому люди і кидають почату справу, так як не бачать сенсу і результату ні в своїх діях ні в витрачений час.

Безумовно, якщо ви припускаєте, що витрати на харчування у вас не збалансовані, то необхідно тимчасово проконтролювати цей процес і зробити висновки. Але як тільки бажаний результат досягнутий (наприклад, ви кілька тижнів регулярно укладаєтеся в виділену суму), то цей процес можна випустити з докладного контролю. У нашому прикладі буде досить вести облік харчування щомісяця.

Трохи теорії ...

Зупинимося на питанні важливості ведення фінансового обліку. Так як починаючи цей процес не багато хто розуміє якого ефекту можна домогтися від цієї діяльності і яких очікувати результатів?

Можна сказати однозначно, або ви почнете контролювати свої фінанси, або вони будуть контролювати вас. На жаль, є випадки, де деякі мої знайомі не бажають прислухатися до порад і не ведуть фінансовий облік. З місяця в місяць, з року в рік вони витрачають більше ніж заробляють. Результат очевидний - нові кредити на ще більші суми і безрадісні перспективи в майбутньому.

Зауважу, що кожний із тих хто починає йти правильним шляхом приходить до бажаного результату або вже близький до його досягнення.

«Просіть, і дасться вам; шукайте, і знайдете; стукайте, і відчинять вам; бо кожен, хто просить одержує, хто шукає знаходить, а хто стукає відчинять. »

(Біблія. Євангеліє від Матвія 7: 7-8)

На моїй практиці був випадок, коли сім'ї (батьки з двома дітьми) за пару місяців вдалося погасити борги, налагодити систему контролю і створити захист сімейних фінансів від непередбачених обставин. Десятки сімей почали створювати пасивний дохід і інвестувати вільні кошти.

__________

Для тих, хто хоче отримати грамотну пораду щодо ведення домашньої бухгалтерії ми рекомендуємо книгу Олександра Євстигнєєва «Крок за кроком до фінансової свободи».

ОТРИМАЙТЕ КНИГУ В ПОДАРУНОК

ОТРИМАЙТЕ КНИГУ В ПОДАРУНОК

ОТРИМАЙТЕ КНИГУ В ПОДАРУНОК

Однак для багатьох каменем спотикання є питання: Як на практиці втілити це в життя?
На скільки скрупульозно потрібно контролювати свої особисті і / або сімейні фінанси?
На скільки докладної повинна бути система обліку?
На папері або в електронному вигляді?
Враховувати кожну копійку або досить знати загальні розміри грошового потоку?
Посудіть самі, чи потрібна молодій сім'ї програма з можливістю конвертації валют і завантаженням фінансових звітів компаній?
Так як починаючи цей процес не багато хто розуміє якого ефекту можна домогтися від цієї діяльності і яких очікувати результатів?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online