Створюємо грамотний і простий дизайн ванної 5 кв м

  1. Формування комфортного простору в ванном приміщенні
  2. Основні принципи облаштування мінімального простору ванних приміщень
  3. Розробка проекту та встановлення обладнання
  4. Душова кабіна - ідеал для маленьких ванн
  5. Місце для пральної машини в невеликій ванній
  6. Ремонт маленької ванної кімнати
  7. Дизайнерські прийоми при ремонті стін, стелі і підлоги ванної

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Формування комфортного простору в ванном приміщенні   Будівельники панельних будинків радянського періоду навчили людей вишукувати фантастичні варіанти використання простору максимально ефективно

Формування комфортного простору в ванном приміщенні

Будівельники панельних будинків радянського періоду навчили людей вишукувати фантастичні варіанти використання простору максимально ефективно. Сьогодні до цього можна додати величезний вибір сучасних матеріалів і обладнання. Тому вирішення проблеми обмеженості не стане таким вже безвихідним. Так, і фахівці доклали до цього руку, розробивши деякі норми проектування інтер'єру невеликих просторів. В результаті, розумне і чітко продумане рішення приносить свої плоди.

Основні принципи облаштування мінімального простору ванних приміщень

А починати роботу необхідно з найважливішого - це з задуму, оформленого в проекті. Природно, грамотний креслення, в якому б розібралися будівельники, слід довірити фахівцеві. В цьому випадку можна уникнути помилок, які потім виправити дуже важко. Але при бажанні і певному досвіді ремонтів розрахунки і малюнок зобразити вийде самостійно. Але почніть все-таки з вивчення оптимальних для вас варіантів. Загляньте в Інтернет, перегорніть літературу, порадьтеся зі знайомими фахівцями і тільки після цього приступайте до роботи. А тепер по порядку розглянемо всі етапи і нюанси майбутнього заходу.

Розробка проекту та встановлення обладнання

  1. Необхідно зробити вибір вподобаного плану, на підставі якого складеться проект і будуть відбуватися всі трансформації. Бажано пам'ятати, що обраний в Інтернеті дизайн маленької ванної, не є догмою, а лише - керівництвом для реалізації ідей, що виникають у власника конкретного приміщення.
  2. Заздалегідь змиріться з думкою, що наявна в наявності площа у ванній не дасть можливості розташувати бажане різноманітність меблів і сантехніки. Це стосується, перш за все, їх розмірів, які передбачені для типових приміщень. Адже надлишок їх зовсім не є синонім комфорту і затишку, які можуть бути реалізовані на зовсім крихітних майданчиках.
  3. При створенні проекту прорахуйте гармонійне поєднання мінімальних обсягів кімнати з габаритами встановлюваного сантехнічного обладнання. Тут дуже важливо дотримання правил доцільності й доречності. Краще відмовитися від деяких громіздких речей, ніж потім весь час засмучуватися через їх невідповідності із загальним дизайном приміщення.

    Краще відмовитися від деяких громіздких речей, ніж потім весь час засмучуватися через їх невідповідності із загальним дизайном приміщення

  4. Конструкцію інтер'єру невеликих ванних найкраще пов'язати з певним стилем. Але тут треба вміти узгодити особистий смак з власними можливостями. Бо розробка оздоблення в характерній манері значно збільшує кількість проблем, які необхідно вирішити виходячи з простору кімнати.

  5. Надзвичайно велике значення має грамотне застосування штучного освітлення і поєднання з ним фону стін, стелі і меблів. Найкраще тут підійдуть світлі тони, які візуально розширюють обсяг приміщення. Фахівці рекомендують використовувати ванну, раковину тільки білого кольору. В іншому випадку, виникне давить атмосфера, а відчуття замкнутого простору посилиться.

  6. Вхідні двері у ванну кімнату необхідно планувати так, щоб вона відкривалася назовні, хоча це і не відповідає будівельним нормам і правилам. Але безвихідь змушує заощадити простір.

  7. Освітлення, розташованого на стелі, може виявитися недостатньо. Для його посилення рекомендується використовувати настінну підсвічування.

  8. Якщо ремонт проводиться у власному будинку, то проблем з освітленням не виникає, так як зазвичай влаштовується вікно, що дозволяє одночасно і економити електроенергію.

  9. Скляна стеля може стати явним прикрасою замкнутого приміщення квартири, викликаючи ефект візуального розширення. Його може ще більше посилити прозора раковина.
  10. Плитка для підлоги відіграє особливу роль в інтер'єрі маленької ванни. По-перше, це безпека і зручність прибирання, а по-друге, при правильному її використанні вона може також давати більше відбитого світла.
  11. Сучасні конструктори придумали новий винахід для ванних - душові кабіни. Для маленьких кімнат їх слід вибирати з прозорим склом, а матове або кольорове засклення краще проігнорувати.

    Для маленьких кімнат їх слід вибирати з прозорим склом, а матове або кольорове засклення краще проігнорувати

  12. Ні в якому разі не навантажуйте простір і так невеликого приміщення не суттєвими для ванної кімнати речами, які можна скласти або пристосувати у інших кімнатах - фенами, поличками, додатковими вішалками.

Душова кабіна - ідеал для маленьких ванн

Сьогодні проблема вибору - ванна або душова кабіна - практично навіть не обговорюється. Невеликі ванні приміщення в стандартних панельних будинках створюють безліч проблем при покупці сантехнічного обладнання, меблевих гарнітурів і різних пристосувань. Часто недостатнє простір кімнати не дає можливості встановити одночасно ванну, раковину і пральний агрегат, а також меблі. Тому доводиться вибирати, що важливіше для кожного власника такого приміщення. І більше за все не «везе» в такому випадку саме господині, так як вона займається пранням. На сімейній раді всі вирішують, що доведеться «жертвувати» апаратом для стирання заради зручності у ванній кімнаті.

Але, щоб знайти для машинки місце поза ванною, треба ще добре подумати. Найбільшу площу, зазвичай, займає ємність для купання, яка незручна, як для самих маленьких членів сім'ї, так і для літніх. Це пристрій відразу економить великий просторовий ділянку, наприклад, під ту ж пральну машину, яку раніше доводилося встановлювати в іншому приміщенні. За підрахунками видалення ванни і устаткування душової кабіни з кімнати звільнить 50% площі. А якщо врахувати фактор економії, то тільки за один прийом душа можна зберегти від ста п'ятдесяти до двохсот літрів води, що витрачається у ванній. І це середні показники.

Місце для пральної машини в невеликій ванній

Радянські архітектори не надавали великого значення комфорту, тому і важливим агрегатів місця не знаходилося. Мешканці придумували, як могли, різні пристосування, щоб полегшити виконання домашніх робіт. У маленькій кімнаті прилаштувати пральну машинку непросто, але варіанти завжди існують. Один з них - це поставити її під раковиною.

Але в цьому випадку вона знаходиться зависоко, особливо для людей невисокого зросту і дітей. Дизайнери пропонують такий вихід з даної ситуації. У місці зручного підходу до раковини влаштувати невеликий виступ (до десяти сантиметрів), але так, щоб він не заважав роботі з пральною машиною. Інший варіант - це поставити пральний апарат біля умивальника. А щоб ще було красиво і зручно, поєднати їх єдиної горизонтальною поверхнею, у вигляді столика. Ці секрети дизайну посилить дзеркало, що висить над столом, на який можна ставити різні приналежності для душа. Унікальні можливості надає наявна ніша, яка може легко вмістити в себе ту ж пральну машинку.

Але абсолютна рішення для розташування цього апарату знаходиться в наступному способі. Необхідно придбати раковину з габаритами шістдесят на шістдесят сантиметрів, потім пошукати з такими ж розмірами машину і скомпонувати їх. Виробники врахували і цей варіант. Сьогодні продаються в комплекті пральні машинки та умивальники. При цьому у вартісному вираженні така покупка обійдеться дешевше, ніж роздільна.

Ремонт маленької ванної кімнати

Ремонт такого або більше приміщення принципової різниці немає. Але одна справа, коли є простір для маневру, а інше - якщо просто необхідно переставити будь-яку річ. Але нікуди. Це вже проблема. У невеликому приміщенні практично немає можливості для провітрювання - все заставлено і відкритого доступу до стін немає. Тому матеріали, за допомогою яких виготовлена ​​кімната, повинні мати підвищену вологостійкість, антигрибкові компоненти і здатність переносити температурні перепади.

На початку ремонту ванної виробляють зняття всіх непридатних поверхонь: стін з гіпсокартону, стелі, старої підлоги, в загальному, все, що вже не знадобиться. Проводку трубопроводів найкраще здійснювати в прихованому вигляді, в стінах, так значно економиться дорогоцінний пространство.Конечно, це дуже ускладнює і здорожує ремонт, але результат перевершить всі очікування. Самі труби повинні бути виконані з пластика, а якщо дозволяють фінанси, то краще застосовувати мідні вироби. Після установки труб бажано перевірити їх герметичність, щоб після закладення стін і закінчення ремонту не виникло проблем. Коли труби будуть укладені і перевірені, можна приступати до монтажу сушарки. Вона повинна бути максимально зручна і компактна.

Дизайнерські прийоми при ремонті стін, стелі і підлоги ванної

Зверніть увагу на секрети дизайну при ремонті стін, стелі та підлоги. Вище вже було сказано про колірному факторі для маленького приміщення, тому не можна забувати про його важливість. Світлий фон, бажано не матовий, а відполірований і блискучий, зробить ванну ще більш привабливою. Для стелі краще натяжних поверхонь і не придумаєш, але згодиться і ПВХ стелю. Обидва ці виду не бояться підвищеного вмісту вологи в приміщенні, досить надійні і довговічні.

Для стін найоптимальнішим варіантом буде використання керамічної плитки. Її також краще вибирати з блискучою поверхнею, що абсолютно стовідсотково викличе зоровий ефект збільшення простору. Шви між плитками слід виконувати зі світлої шпаклівки, яка не буде акцентувати увагу на собі, а створить загальний фон. Укладати плитку радять за допомогою різних методів: в цьому випадку застосовується, як плитка не однакових розмірів, так і різні технології. Якщо матеріал використовується з зображенням, то вибирайте вертикальний малюнок, робить кімнату вище. Бордюрна техніка укладання плитки в маленьких приміщеннях не проводиться.

Бордюрна техніка укладання плитки в маленьких приміщеннях не проводиться

Для статі підбирається, природно, плитка світлих тонів. Попередньо виконується нанесення водонепроникного покриття, цементної стяжки, вирівнювання підлоги, і тільки в самому кінці лягає кераміка. На цьому ремонт можна вважати закінченим.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online