Віза на возз'єднання сім'ї в Німеччині (німецький) - в 2019 році, документи, дозвіл, висновок шлюбу, отримання, випадок

  1. На що варто звернути увагу
  2. Головні моменти
  3. Хто може претендувати за законом
  4. особливості інформації
  5. Подача документів
  6. Інші формальності
  7. Правила процедури
  8. Умови з дитиною
  9. Порівняння до і після шлюбу
  10. Інші ситуації
  11. Отримання візи на возз'єднання сім'ї в Німеччині
  12. Оформлення та відмови
  13. Способи імміграції

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Імміграція в Німеччину для жителів країн третього світу, в тому числі і для росіян, пов'язана в першу чергу з зусиллями на отримання різних дозволів, підготовкою і оформленням численних документів , Фінансовими витратами. Способів, як потрапити в Центральну Європу, сьогодні багато, але все це можуть бути тільки законні шляхи.

Визначитися з місцем проживання в Німеччині назавжди можна, основні шляхи - це придбання нерухомості, організація бізнесу або працевлаштування з подальшим отриманням ВНЖ, ПМЖ і громадянства. Одна з можливостей переїзду, яку надає законодавство, - це шлюб з громадянином Німеччини .

У будь-якому випадку з часом у іммігранта з'являється можливість перейти на новий рівень життя, інтегруватися в німецьке суспільство, знайти високооплачувану роботу, дати освіту в престижному вузі своїм дітям. Переїзд одного з членів російської родини в Німеччину, як правило, призводить до того, що з часом у інших родичів з'являється можливість туди перебратися.

Німецьке держава шанобливо ставиться до інституту сім'ї і шлюбу, а тому дозволяє возз'єднання. Процедура досить складна, на шляху досягнення мети, коли до громадянина Німеччини повинен переїхати чоловік-іноземець, діти і батьки, потрібно пройти різні перевірки.

Спочатку кожного члена сім'ї, що в'їжджає на територію країни, буде потрібно оформляти візу , у тому числі і дітям . До претендентів будуть пред'явлені високі і суворі вимоги, тому очікування заповітного дозволу на в'їзд може зайняти чимало часу .

Найбільш актуальним вважається питання, що зачіпає міграційне право громадянина Німеччини і подружжя-іноземки, яким потрібна возз'єднатися після укладення офіційного шлюбу. Другим важливим питанням вважається возз'єднання неповнолітніх дітей з батьками, які є або стали громадянами Німеччини. І тільки в третю чергу це стосується батьків, яким потрібна возз'єднатися з дітьми, що переїхали до Німеччини.

Для переїзду до чоловіка в Німеччину жінці потрібно національна віза. Вирішити питання укладення шлюбу пара може на території Росії або Німеччині відповідно до законів тієї чи іншої країни.

Але отримувати документи на в'їзд до Німеччини для тривалого проживання з чоловіком, а в подальшому - на отримання громадянства, жінці доведеться в Росії. В кожному окремому випадку в залежності від особистостей претендентів віза на возз'єднання сім'ї в Німеччині може бути видана протягом 3-12 місяців.

В кожному окремому випадку в залежності від особистостей претендентів віза на возз'єднання сім'ї в Німеччині може бути видана протягом 3-12 місяців

Зразок закордонного паспорта громадянина РФ

На що варто звернути увагу

Починаючи процедуру по возз'єднанню сім'ї, необхідно відразу визначитися з важливими моментами.

Головні моменти

Претендент на візу повинен відповідати всім вимогам Посольства Німеччини, правильно зібрати і подати документи. більшість відмов відбувається через відсутність будь-якої папери, яку можна було легко приготувати, але саме про неї здобувачеві не було невідомо.

Важливе питання - це співбесіда, яке доведеться пройти з офіцером в Посольстві або Генеральному Консульстві - в залежності від того, куди звернеться претендент. Тому спочатку подружжю громадян Німеччини краще звертатися до фахівців, які допоможуть правильно підготувати документи, проконсультують з питання співбесіди і т. Д.

Хто може претендувати за законом

У кожному з випадків по возз'єднанню сім'ї в 2019 році можна розглядати кілька варіантів, коли це стосується:

  • громадянина ФРН і іноземця;
  • тільки іноземців;
  • пізніх переселенців, яким потрібно забрати до Німеччини своїх чоловіків;
  • громадян інших країн ЄС і іноземців;
  • тільки громадян ЄС.

Дозвіл на возз'єднання сім'ї належить членам сім'ї громадянина Німеччини, постійного жителя країни або іноземця, який легально проживе в ній на підставі відповідних документів.

До основних умов, щоб цей громадянин (ка) міг прийняти членів своєї сім'ї, відноситься:

  • бажання приїжджають проживати на території Німеччини;
  • наявність у заявника на возз'єднання сім'ї коштів для утримання членів сім'ї та власного житла;
  • стабільний дохід;
  • наявність медичної страховки;
  • відсутність відомостей, що заявник і члени його сім'ї можуть загрожувати порядку і безпеки Німеччини (наявність судимостей, записів про кримінальні вчинки, ін.).

Офіційний дозвіл видається на возз'єднання з:

  • подружжям;
  • неповнолітніми дітьми, якщо вони не перебувають у шлюбі;
  • батьками.

Коли на возз'єднання сім'ї претендує іноземець, що легально проживає в Німеччині, необхідно щоб до моменту отримання ним ВНЖ він був у шлюбі не менше року.

Йому потрібно мати один з документів:

  • вид на проживання;
  • німецьку Блакитну карту;
  • ВНЖ, пов'язаний зі статусом біженця;
  • обмежений ВНЖ, на 5 років.

Якщо заявник перебуває в Німеччині в якості біженця або до з'ясування свого статусу, то від нього для возз'єднання з сім'єю не будуть потрібні документи про доходи і наявності власного житла. Але, якщо слідувати букві закону, біженцям не завжди вдається забрати близьких.

Якщо один з батьків - громадянин Німеччини, то другий має право виховувати дитину, яка народилася в цій країні, і отримати постійне місце проживання. Заявник повинен оформити в Німеччині запрошення, на підставі якого і інших документів видається віза на возз'єднання сім'ї в Німеччині на кожного її члена окремо.

Зразок заповнених сторінок паспорта громадянина РФ:

особливості інформації

Клопотати про отримання національної візи до Німеччини може не тільки дружина, а й наречена, розписатися парі дозволяється і на території третьої країни, з часом такий шлюб визнається німецьким державою. Ще один важливий момент - це вік чоловіка-іноземця, за німецькими законами йому повинно бути більше 18-ти років, щоб возз'єднатися з громадянином Німеччини.

Від чоловіка-іноземця також не потрібно знати німецьку мову досконало, але для визначення початкового рівня доведеться скласти іспит в інституті Гете і отримати сертифікат володіння мовою.

Чи не потрібно одержання сертифіката особам, чиї дипломи котируються на рівні німецьких (висококваліфікованим фахівцям), біженцям, засновникам комерційних підприємств і науковим співробітникам, а також особам, які не планують з громадянином Німеччини постійно жити в цій країні.

Наявність коштів для утримання сім'ї в Німеччині має бути підтверджено документами. Щомісячні доходи повинні бути такими, щоб у сім'ї в майбутньому не було претензій на держдопомогу. Ще один важливий момент стосується дітей-підлітків.

Прямих прав на возз'єднання з сім'єю у дітей громадян РФ віком 16-18 років немає. Але вони можуть збільшити свої шанси, якщо покажуть відмінні знання німецької мови. Виходом для громадянина Німеччини є оформити для дорослої дитини своєї дружини росіянки запрошення, щоб він вступив в німецьке навчальний заклад.

Самостійне право на перебування на території країни чоловік-іноземець отримає через 2 роки або на випадок смерті німецького чоловіка. Це право можна отримати на 1 рік, а потім продовжити.

На той випадок, якщо дитина подружжя-іноземки на момент свого 16-річчя мав дозвіл на перебування в Німеччині не менше 5-ти років, він автоматично отримує ПМЖ.

Зразок анкети для оформлення національної німецької візи:

Зразок анкети для оформлення національної німецької візи:

Подача документів

Для подачі документів і проходження співбесіди потрібно зареєструватися через офіційний сайт Посольства або Консульства. Щоб уникнути непорозумінь документи краще приготувати відразу все, не розраховуючи на те, що якісь папери дозволять піднести пізніше. Співбесіда триває 20-30 хвилин.

Зазвичай на співбесіді питають, де відбулося знайомство з німецьким чоловіком, на які кошти жінка планує жити в Німеччині і т. Д. Подавати заяву і документи здобувачеві можна тільки особисто.

Це необхідно робити в тій країні, резидентом якої є дружина-іноземка, т. Е. Там, де вона знаходиться більше 6-ти місяців в році. На деякі документи потрібно подавати нотаріально завірений переклад на німецьку. Різні офіційні документи, типу свідоцтв про шлюб, довідок з суду або від нотаріуса, повинні мати позначку про легалізацію.

Консульський збір

необхідно сплатити до подачі документів в розмірі 60 євро за дорослих і 30 євро за неповнолітніх дітей. Для подружжя обробка візової заяви на возз'єднання сім'ї відбувається безкоштовно.

Анкета заповнюється на німецькій мові, в ній доведеться відповідати на такі питання:

  • які прізвища раніше носив здобувач і скільки разів він їх міняв;
  • місце проживання батьків, можна проставити дату їх смерті;
  • планований період перебування в Німеччині;
  • індекс поштового відділення, до якого належить адресу, де в Німеччині буде проживати здобувач;
  • адреса постійної прописки в Росії;
  • відомості про працевлаштування в Німеччині;
  • професійна діяльність, якою здобувач займається на момент подачі заяви;
  • передбачувані терміни перебування в Німеччині;
  • інші важливі.

Неповний комплект документів не буде прийнятий до розгляду, записуватися на співбесіду доведеться знову. Як тільки віза буде відкрита, здобувачеві повідомлять. Він зможе отримати закордонний паспорт особисто або кур'єром поштою.

Інші формальності

Комплект документів буде відрізнятися в кожному випадку, в залежності від того, хто є претендентом на візу для возз'єднання сім'ї з громадянином Німеччини.

Правила процедури

Для ініціювання процедури возз'єднання сім'ї з громадянином Німеччини або іноземцем, що проживають в країні, потрібно в першу чергу підтвердження реальності шлюбу. Він повинен включати повноцінні відносини, а не тільки наявність свідоцтва про шлюб. Якщо будуть спостерігатися сумніви щодо дійсності шлюбу, його підданий перевірок з боку компетентних відомств.

Полягати шлюб повинен відповідно до законодавства обох держав Німеччини і Росії. Існує безліч правових нюансів, з якими не знайомі майбутнє подружжя, тому перед укладанням шлюбу їм краще проконсультуватися з фахівцями.

Метою шлюбу має бути отримання чоловіком-іноземцем ВНЖ або ПМЖ, інакше подружжя можуть притягнути до кримінальної відповідальності, а іноземний громадянин буде видворений з країни без права на в'їзд.

Возз'єднатися подружжя може тільки з дотриманням візового режиму. Запрошений чоловік повинен подавати документи через Консульство в своїй країні.

Якщо він в'їде на територію Німеччини по шенгенській візі, а потім після одруження звернеться до відомства у справах іноземців, то прохання про візу буде відхилено. Для одруження в Німеччині потрібно отримувати іншу візу, де буде прописана конкретна мета - створення шлюбу, шенген призначений для інших цілей.

Звільнити пару від дотримання візового порядку німецький закон може у виняткових випадках. Наприклад, іноземець спочатку в'їхав до Німеччини, а потім склалися обставини для одруження, ін.

Для видачі візи до претендента не повинно бути претензій з боку Консульства з питань порушення раніше візового режиму, видворення з Німеччини з різних причин, в тому числі і з-за скоєння злочину на території ФРН, інших. У здобувача може бути заборона на в'їзд в цю країну або шенгенську зону. Незважаючи на право на возз'єднання з сім'єю, візу йому не видадуть.

Запрошений чоловік повинен для одержання візи застрахуватися по Медполіс громадянина, який проживає в Німеччині. Тимчасову страховку він повинен отримати перед виїздом з Росії, вона повинна бути дійсною до моменту отримання ним постійною.

Зразок медичної страховки для візи

Умови з дитиною

Німецьке громадянство дитина отримує в момент народження автоматично, якщо один з його батьків громадянин Німеччини. В іншому випадку він може його прийняти, якщо його усиновить / удочерить громадянин ФРН. Третій варіант прийняття німецького громадянства - визнання батьківства у громадянина ФРН.

Якщо ці варіанти для неповнолітнього відсутні, що потрібно возз'єднання його з батьком, який прийняв громадянство ФРН після його народження.

Возз'єднання можливо і з не народженою дитиною, якщо відбулося офіційне укладення шлюбу з жінкою росіянкою чоловіки-громадянина ФРН або батьки не перебувають у шлюбі, але батько (громадянин ФРН) визнає батьківство.

До стандартного пакету документів на візу потрібно докладати, якщо потрібно возз'єднання:

З дитиною - громадянином ФРН
  • запрошення;
  • свідоцтво про народження;
  • підтвердження наявності німецького громадянства.

Якщо в свідоцтві не вказано батько, то буде потрібно документ про визнання батьківства, і виконання спільно батьківських прав.

З ще не народженою дитиною

  • документальне підтвердження про громадянство Німеччини у батька;
  • свідоцтво про шлюб, якщо він не укладено, то документ про визнання батьківства та спільного виконання батьками своїх прав;
  • довідка про вагітність.
Неповнолітнього з батьками (ями), які проживають в Німеччині
  • запрошення;
  • свідоцтво про народження;
  • документ про наявність у приймаючої батька ВНЖ або ПМЖ;
  • дозвіл на виїзд з Росії, його оформляє залишився батько.

Документ, що підтверджує готовність німця одружитися

Порівняння до і після шлюбу

Якщо росинка (ін) планує укласти шлюб з громадянином ФРН, то на візу потрібно подавати:

  • закордонний паспорт і загальногромадянський;
  • анкету (3 прим.);
  • фото;
  • медстраховку;
  • заяву (2 екз.) про перебування в ФРН з метою одруження;
  • підтвердження з РАГСу в Німеччині про те, що є всі умови по закону для укладення шлюбу;
  • початковий сертифікат про володіння німецькою мовою;
  • інші на вимогу.

Завантажити бланк анкети на візу до Німеччини

Завантажити зразок заповнення анкети на візу до Німеччини для дітей

Завантажити зразок заповнення анкети на візу до Німеччини для дорослих

Якщо візу потрібно отримати після укладення шлюбу, то замість підтвердження про наявність умов для укладення шлюбу пред'являється свідоцтво про шлюб.

Зразок сертифіката про володіння німецькою мовою

Інші ситуації

Документи на возз'єднання з іншими членами сім'ї можуть бути представлені в силу важкої ситуації, якщо хто-небудь з родичів потребує допомоги, яку йому неможливо надати в країні постійного перебування, т. Е. В Росії.

Як правило, мова йде про самотніх батьків, які потребують догляду через:

  • важкої хвороби;
  • інвалідності;
  • старості;
  • психічного розладу.

Зразок виписки з банківського рахунку

Отримання візи на возз'єднання сім'ї в Німеччині

Для отримання візи на возз'єднання з сім'єю здобувачеві потрібно представити в стандартному порядку:

  • Оригінал закордонного паспорта і 2 його копії. Дозволяються терміни дії закордонних паспортів в країни Шенгену на 3 місяці перевищують дату закінчення поїздки.
  • Анкета, заповнена на німецькій мові в 3-х прим.
  • Анкета-заява на отримання дозволу на перебування в ФРН.
  • Фото 4 шт., 3 потрібно приклеїти до анкет, одну подати окремо.
  • Свідоцтво про одруження або про реєстрацію шлюбного партнерства.
  • Заява від чоловіка з Німеччини, оформлене довільно, що він планує вести подружнє життя в його країні (2 екз.).
  • Документ про наявність житла. Це може бути і довідка про прописку, видана протягом останніх 6-ти місяців.
  • Один з документів про фінансовий стан, але його потрібно представляти тільки дружину, яка не є громадянином ФРН, а проживає в цій країні. Це може бути і довідка про щомісячні доходи.
  • Підтвердження про володіння німецькою мовою на рівні А1.
  • Медичний поліс.
  • Інші.

Завантажити зразок спонсорського листа для візи до Німеччини

Документи необхідно подати на перевірку інспектору Посольства або Генерального Консульства. За результатами співбесіди можна задати питання, коли буде готова віза, в залежності від того, хто скільки чекав до цього. Виходячи з цього можна бронювати квитки на літак. У призначений термін потрібно отримати візу.

На етапі відкриття візи інформація про візовий справі надається:

  • заявникам особисто;
  • третім особам за письмовим дорученням заявника;
  • законним представникам, якщо у них є повноваження.

Коли чоловік-іноземець буде перетинати кордон, йому краще взяти з собою не тільки закордонний паспорт з відкритою візою, але і інші документи в оригіналах, які підтвердять право на в'їзд.

Оформлення та відмови

В даному випадку оформляється віза категорії D - національна з терміном перебування в Німеччині 90-180 днів. Всі документи, які будуть на неї подаватися, доведеться перевести на німецьку, а також зробити їх копії. У перекладі не потребують тільки паспорта та медичний поліс. Прибувши до Німеччини, чоловік-іноземець повинен подати документи на ВНЖ.

Для отримання даної візи, наприклад, крім документів потрібно здати біометричні дані - відбитки 10-ти пальців і цифрову фотографію. Тому особиста присутність буде потрібно в будь-якому випадку.

Якщо буде виявлено невідповідність наданих даних істині, відсутність будь-яких паперів, то на них чекає відмова. З відмовою можуть зіткнутися і особи, які уклали фіктивний союз з громадянином ФРН з метою отримання ВНЖ, т. К. Правда рано чи пізно розкриється.

Бувають випадки, коли одна зі сторон одружується недобровільно, а через змушують обставинних або морального тиску. Відмова Направляється здобувачеві в письмовий виде, но можна его оскаржіті. Процедура оскарження описана на сайті Посольства Німеччини.

Способи імміграції

Способів по возз'єднанню сім'ї з метою подальшого проживання в Німеччині не так вже й багато:

Отримання візи для чоловіка-іноземця

Територія Німеччини або Росії може стати місцем для укладення шлюбу. Приїхати туди можна по візі нареченої / нареченого.

Далі громадянин Німеччини повинен відправитися до себе на батьківщину, підготувати необхідні документи для чоловіка-росіянина і вислати їх. Громадянин РФ подає документи на візу для возз'єднання.

Можна відразу оформити візу нареченої / нареченого і укласти шлюб в Німеччині

Заздалегідь потрібно проконсультуватися в німецьким РАГСом і з'ясувати, які потрібні довідки для подачі заяви. Після подачі заяви в німецький РАГС можна отримати дозвіл на в'їзд. Але саме одруження може відбутися тільки через 6 місяців з моменту його отримання.

Після одруження не обов'язково залишати країну, подати документи на візу по возз'єднанню з родиною можна і в Німеччині. У будь-якому випадку видається віза Посольством Росії або російським Генеральним Консульством.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online