Виселення з житлового приміщення

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Виселення з житлового приміщення можливо в разі припинення у громадянина права користування житловим приміщенням з підстав, передбачених Житловим Кодексом, іншими федеральними законами, договором, або на підставі рішення суду.

Таким чином, законодавством Російської Федерації передбачено:

- добровільне (досудове) виселення з житлового приміщення;

- примусове виселення з житлового приміщення (за рішенням суду).

Дані положення застосовуються до членів сім'ї власника житлового приміщення, колишнім членам сім'ї, до осіб, які проживають на підставі договору найму, договору безоплатного користування і тому подібного.

До членів сім'ї власника жилого приміщення відносяться які проживають разом з власником в належному йому житловому приміщенні його чоловік, діти і батьки. Інші родичі, непрацездатні утриманці і у виняткових випадках інші громадяни можуть бути визнані членами сім'ї власника, якщо вони вселені власником в якості членів своєї сім'ї.

Коли сімейні відносини припиняються, колишні члени сім'ї власника втрачають право користування житлом, якщо інше не встановлено угодою між власником і колишнім членом його сім'ї, і підлягають виселенню з житлового приміщення.

Коли сімейні відносини припиняються, колишні члени сім'ї власника втрачають право користування житлом, якщо інше не встановлено угодою між власником і колишнім членом його сім'ї, і підлягають виселенню з житлового приміщення

Якщо у колишнього члена сім'ї власника відсутні підстави набуття або здійснення права користування іншим житловим приміщенням, а також якщо його майновий стан та інші заслуговують на увагу обставини не дозволяють йому забезпечити себе іншим житловим приміщенням, право користування житловим приміщенням, що належить зазначеному власнику, може бути збережено за колишнім членом його сім'ї на певний термін на підставі рішення суду. При цьому суд має право зобов'язати власника житлового приміщення забезпечити іншим житловим приміщенням колишнього чоловіка та інших членів його сім'ї, на користь яких власник виконує аліментні зобов'язання, на їх вимогу.

Громадяни, які користуються житловим приміщенням за рішенням суду, і користуються житлом як отказополучателей можуть бути виселені в судовому порядку на вимогу власника, якщо вони:

- використовують житлове приміщення не за призначенням;

- систематично порушують права та законні інтереси сусідів;

- безгосподарно звертаються з житлом, допускаючи його руйнування.

Виселення з житлового приміщення зазначених осіб в даному випадку можливо, якщо користувачі проігнорували попередження власника житла про необхідність усунути порушення.

У разі порушення правил користування житловим приміщенням можуть бути виселені і члени сім'ї власника житлового приміщення на підставі рішення суду на вимогу власника житлового приміщення.

Якщо житлове приміщення знаходиться в державній або муніципальній власності, то виселення з житлових приміщень, наданих за договорами соціального найму, проводиться в судовому порядку:

1) з наданням інших упорядкованих житлових приміщень за договорами соціального найму;

2) з наданням інших житлових приміщень за договорами соціального найму;

3) без надання інших жилих приміщень.

Громадяни виселяються з жилих приміщень з наданням інших упорядкованих житлових приміщень за договорами соціального найму в разі, якщо:

1) будинок, в якому знаходиться жиле приміщення, підлягає знесенню;

2) житлове приміщення підлягає перекладу в нежитлове приміщення;

3) житлове приміщення визнано непридатним для проживання;

4) в результаті проведення капітального ремонту або реконструкції будинку житлове приміщення не може бути збережене або його загальна площа зменшиться, в результаті чого проживають в ньому наймач та члени його сім'ї можуть бути визнані такими, що потребують житлових приміщеннях, або збільшиться, в результаті чого загальна площа займаного житлового приміщення на одного члена сім'ї істотно перевищить норму надання;

5) житлове приміщення підлягає передачі релігійної організації відповідно до Федерального закону «Про передачу релігійним організаціям майна релігійного призначення, що перебуває у державній або муніципальній власності».

Якщо наймач і проживають разом з ним члени його сім'ї протягом більше шести місяців без поважних причин не вносять плату за житлове приміщення і комунальні послуги, вони можуть бути виселені в судовому порядку з наданням іншого жилого приміщення за договором соціального найму, розмір якого відповідає розміру житлового приміщення, встановленому для вселення громадян в гуртожиток.

Якщо наймач і (або) проживають разом з ним члени його сім'ї використовують житлове приміщення не за призначенням, систематично порушують права та законні інтереси сусідів або безгосподарно звертаються з житловим приміщенням, допускаючи його руйнування і після попередження наймодавця не усувають ці порушення, на вимогу наймодавця або інших зацікавлених осіб виселяються в судовому порядку без надання іншого жилого приміщення.

Також без надання іншого жилого приміщення може бути виселено з жилого приміщення громадяни, позбавлені батьківських прав, якщо спільне проживання цих громадян з дітьми, стосовно яких вони позбавлені батьківських прав, визнано судом неможливим.

Таким чином, якщо Вас незаконно виселяють з житлового приміщення або порушуються Ваші права як власника житлового приміщення, то наші Юристи готові Вам допомогти: провести первинну консультація, в разі необхідності представляти Ваші інтереси в суді при розгляді справ про виселення з житлового приміщення.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online