Виселення з нежитлового приміщення - судова практика, громадян, порядок, чи можливо, повідомлення

  1. Статус даного місця Підстави визнання таким: Наявність технічної можливості обладнати окремий вихід...
  2. Порядок дій
  3. З наданням іншого житла
  4. Припинення договору оренди
  5. власником
  6. без суду
  7. Судова практика виселення громадян з нежитлового приміщення
  8. Звернення до суду
  9. Хто може звернутися
  10. Додаткові документи

Статус даного місця

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Підстави визнання таким:

Наявність технічної можливості обладнати окремий вихід повинна бути можливість потрапити в нежитлове приміщення, не задіявши при цьому житлове Власник не повинен проживати в цьому приміщенні В ньому не припустима реєстрація та проживання фіз. осіб. Якщо воно є єдиним житлом власника і його сім'ї, і після його втрати власник придбає статус потребує житло, переклад такого приміщення в нежитловий фонд неприпустимий Повинні бути відсутнім претензії з боку третіх осіб щодо даного приміщення

основи виселення

Позбавлення власності також може статися тільки відповідно до рішення суду, примусове вилучення будь-якого майна громадянина або юр. особи може відбуватися тільки на підставах, передбачених законом.

Таким можуть можуть стати:

Конфіскація майна в рамках кримінальної справи Реквізиція на користь держави Звернення стягнення на майно

Основною метою, з якою проводиться виселення, є необхідність звільнити приміщення.

Однак можлива наявність вторинних цілей, якими можуть бути:

Бажання уникнути нещасного випадку наприклад, якщо приміщення знаходиться в аварійному стані Необхідність відновлення соціальної справедливості наприклад, самозахоплення нерухомості Відновлення прав третіх осіб при систематичному порушенні інтереси сусідів Поповнення бюджету при несплаті комунальних послуг Бажання уникнути нещасного випадку наприклад, якщо приміщення знаходиться в аварійному стані Необхідність відновлення соціальної справедливості наприклад, самозахоплення нерухомості Відновлення прав третіх осіб при систематичному порушенні інтереси сусідів Поповнення бюджету при несплаті комунальних послуг   Про виселення за договором соціального найму читайте в статті:   виселення Про виселення за договором соціального найму читайте в статті: виселення .

Форму позовної заяви про виселення та зняття з реєстраційного обліку, шукайте тут .

Порядок дій

Якщо підставою, яке спричинило за собою розірвання договору оренди і виселення орендаря, стало:

Порушення обов'язків, які передбачав договір в цьому випадку орендодавець перед зверненням до суду зобов'язаний дотримати процедуру досудового врегулювання відносин

В рамках цієї процедури орендар надсилається письмове попередження , Що містить вимогу виконати зобов'язання, для чого встановлюється розумний термін ( ч. 3 ст. 619 ГК ).

Якщо термін, в який має бути розглянуто пропозицію, в повідомленні не значиться, діють правила п. 2 ст. 452 ГК, які передбачають, що даний термін встановлюється в 30 днів.

З наданням іншого житла

Стаття 85 ЖК передбачає можливість виселення з приміщення за умови надання впорядкованого житла в тому випадку, якщо воно визнається непридатним для проживання і отже, набуває статус нежитлового.

Про таке рішення орендарі і мешканці будинку повинні бути повідомлені письмово не менше ніж за 6 місяців до виселення.

Припинення договору оренди

Орендодавець може розірвати угоду на підставі ст. 619 ГК достроково якщо:

Орендар порушує його умови і суд визнає такі порушення істотними порушення, які ведуть до заподіяння шкоди Використовує майно не за призначенням істотно погіршують його стан Чи не проводить оплату оренди в обумовлені договором строки понад 2 місяці поспіль Чи не проводить капремонт майна якщо це передбачає договір

Стаття 619 ЦК передбачає, що в договорі можуть міститися і інші умови, за якими можливо його розірвати достроково.

Ці підстави не обов'язково повинні бути пов'язані з порушеннями, наприклад, якщо в орендаря виникне необхідність самостійно використовувати виробничі площі.

власником

Законодавство передбачає, що власник нежилого приміщення має право користуватися ним відповідно до його призначення на власний розсуд.

Дане право власника, який може бути як фізичною особою, так і юр. особою охороняється Конституцією та іншими НПА.

Обмеження власників в даних правах є неприпустимим і може служити підставою для звернення до суду.

без суду

На підставі п. 3 ст. 450 ГК договором оренди можуть обумовлюватися умови, що передбачають одностороння відмова орендодавця виконувати угоду.

Йти до суду при цьому немає необхідності. Розірвання договору дає право вимагати від орендаря покинути займані приміщення.

Судова практика виселення громадян з нежитлового приміщення

Розгляд справ цієї категорії відрізняються від справ, пов'язаних з виселенням громадян з житла процесуальними особливостями.

Звернення до суду

Позовну заяву

Форма і зміст позову про виселення з приміщення повинна відповідати вимогам процесуального закону ( ст. 131 , 132 ).

В обґрунтування своїх вимог необхідно надавати посилання на відповідні статті нормативних актів, що підтверджують вашу праву позицію і не втратили свою актуальність.

Подається позов за місцем розташування нежитлового приміщення.

Хто може звернутися

Подати позов можуть:

  1. Власник.
  2. Наймодавець.
  3. Муніципальна освіта.
  4. Особи, інтереси яких порушуються незаконним перебуванням відповідачів в нежитловому приміщенні.
  5. Прокурор.

Додаткові документи

Крім стандартного переліку, який включає копії позову для сторін у справі та документа про сплату державного мита, необхідно прикладати:

  • копії документів на спірне приміщення;
  • особові рахунки та договори з комунальними службами;
  • документи про шлюб або його розірвання, про спадкових правах та ін.;
  • договір оренди;
  • письмові докази, в числі яких можуть бути показання свідків, протоколи правоохоронних та інших державних органів, що підтверджують вашу правову позицію.
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online