Податки фізичних осіб на Україні на нерухомість, землю і доходи в 2019 році

  1. Існуюча система оподаткування податками в країні
  2. Податки і збори: загальнодержавні
  3. Місцеві виплати і єдиний внесок
  4. Питання ПДФО і ПДВ
  5. Зміни в системі
  6. Нерухоме майно та прибуток підприємства
  7. Інформація для пенсіонерів та автовласників
  8. непрямі податки
  9. Екологічний аспект
  10. майновий податок
  11. військовий податок
  12. Податок на розкіш і спадок
  13. неоподатковуваний мінімум
  14. Ухилення від виплат податків

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

У 2017 році податки в Україні зазнали істотних змін в різних напрямках виплат населення. У діючий в 2019 році кодекс внесені поправки і доповнення з метою встановлення балансу надходжень до бюджету держави і стабілізації соціальних хвилювань.

У діючий в 2019 році кодекс внесені поправки і доповнення з метою встановлення балансу надходжень до бюджету держави і стабілізації соціальних хвилювань

Існуюча система оподаткування податками в країні

Велика кількість труднощів і виникнення спірних питань створює існуюча система оподаткування в даній країні. У податковому законодавстві занадто багато суперечливих і непродуманих моментів. Консультанти по податках з великим досвідом роботи з працею розбираються в тонкощах відповідної системи.

А без детального аналізу законодавчих проектів країни і докладних роз'яснень з боку офіційних органів виявити проблеми та неточності в системі практично неможливо. Незважаючи на обіцянки, дані урядом України, що стосуються поліпшення ситуації з податками завдяки запровадженим поправкам до законопроекту, ситуація в цілому не змінилася.

Спрощена система оподаткування в Україні

У 2019 ще ведуться роботи по коректуванню нового кодексу, але законодавство також передбачатиме основні податкові виплати населення: місцеві податки і загальнодержавні (основні податки).

Податки і збори: загальнодержавні

Податки загальнодержавні на Україні є обов'язковими для виплати усіма громадянами країни, виняток можуть становити певні території, зазначені в кодексі. Вони включають в себе безліч зборів, список наступний:

  • Мита.
  • Земельний податок.
  • Податок на прибуток організацій і підприємств в Україні.
  • За використання надр землі.
  • Військовий податок.
  • Використання ресурсів радіочастотного типу.
  • Екологічний податок.
  • Використання води в спеціальних цілях.
  • Транспортний податок.
  • На розвиток таких галузей, як хмелярство, розведення виноградників і садів.
  • Податки на доходи фізичних осіб.
  • Сільськогосподарський збір фіксованого типу.
  • За транспортування і видобуток аміаку, газу і нафти на всій території країни.
  • За землю на Україні.

За землю на Україні

Крім того, варто віднести сюди і податок на нерухомість, встановлений в Україні, акцизний податок, а також грошові збори за використання в спеціальних цілях лісових ресурсів.

На території громад (міст, селищ або сіл), які визначені кодексом країни в 2019 році, громадяни зобов'язані виплачувати державі податки місцевого типу.

Місцеві виплати і єдиний внесок

Місцеві державні поради вправі встановити на конкретній території країни такі види податків:

  1. Податки при продажу нерухомості, відмінної від ділянки землі.
  2. Збори туристичного характеру.
  3. Виплати за паркувальні місця.
  4. Оплата певних видів діяльності підприємця.
  5. Податок на землю, що складається з двох обов'язкових зборів: податку на автомобіль і земельного податку.

Місцеві, як і єдині податки, платять громадяни країни зі своїх доходів в національній валюті, включаючи зарплату і прибуток від бізнесу. Форма виплати може бути будь-яка як готівкова, так і безготівкова. Ставки податків і порядок виплати визначаються кодексом держави або діють законопроектами митних органів.

Для кожної категорії громадян, включаючи інвалідів, юридичних осіб, нерезидентів країни, приватних підприємців, передбачений певний збір. Ухилення від сплати податків тягне за собою відповідне покарання.

Транспортний податок на автомобіль, рік випуску якого не більше п'яти років з поточної дати, вводиться за рішенням місцевих органів. Збори на парковку і туризм також встановлюються для конкретно взятої території. У 2017 році скасовано збір на торговий патент.

Єдиний податок на поточний рік в країні для роботодавців становить 22%, в той час як раніше доводилося виплачувати не менше 36%.

Скасовано виплати в 4% (єдиний податок) із зарплати працюючих громадян. Під сплату єдиного соціального внеску потрапляють ті особи, в тому числі і підприємці, прибуток яких не перевищує щомісячної позначки в 35 000 гривен, тобто показник підвищився до 25 мінімальних зарплат (раніше показник дорівнював 17).

Питання ПДФО і ПДВ

Прибутковий податок на іноземні доходи в поточному році склав 18%, в той час як нерезиденти, які заробляють на Україні, повинні виплачувати за ставками, визначеними у відповідній главі кодексу ( «Доходи нерезидентів»). Ставка податку на прибуток, яка пов'язана з будь-яким результатом трудової діяльності, також дорівнює 18%.

Ставка податку на прибуток, яка пов'язана з будь-яким результатом трудової діяльності, також дорівнює 18%

Податок на доходи фізичних осіб (ПДФО)

Прибутковий податок не виплачується переможцями будь-яких змагань світового або європейського масштабу, пенсіонерами, які брали участь у війні, а також в деяких випадках пов'язаних з рухомим та нерухомим майном.

Податок на додану вартість на території України відноситься до групи непрямих податків. Вважається, що ПДВ сплачують підприємці, що займаються торгівлею та виробничими процесами, але в реальності збір оплачується завдяки продажу товару покупцям, так як у його величини і вартості продукції пряма залежність по відношенню один до одного.

Система податків в Україні, як і в будь-якій країні, з введенням ПДВ досить значно поповнює державний бюджет. Особливість цього виду податків - виділення даної величини на абсолютно кожної виробничої стадії. Це ж стосується і реалізації послуг або товару.

Податок на додану вартість (ПДВ)

Зобов'язані виплачувати державі ПДВ всі підприємці або інші особи (фізичні або ж юридичні), які займаються торгівлею і т. П. Ставка - єдина для всіх, дорівнює 18%, в той час як раніше відмітка коливалася в межах 30%.

Зміни в системі

Доходи від дивідендів у поточному році залишилися на колишньому рівні, рівному 5%. Звільняються від обкладання податками звільняються особи, які вкладають кошти в проекти, основа яких - збільшення енергетичної ефективності. Крім того, звільняються від виплат суми, які по кредитах, оформлених не в національній валюті, вважаються анульованими платниками на покупку нерухомості на Україні, зареєстрованої як єдине житло (придбання будинку або квартири).

Значно спростилася з зими цього року виплата податків особами, які належать до групи підприємців, дохід яких за повний календарний рік не перевищує 5 000 000 гривень (раніше поріг відзначався в 20 000 000 гривень).

Значно спростилася з зими цього року виплата податків особами, які належать до групи підприємців, дохід яких за повний календарний рік не перевищує 5 000 000 гривень (раніше поріг відзначався в 20 000 000 гривень)

Ставка податку на прибуток збільшився на 1%. Для представників аграрних господарств була скасована сплата податку на додану вартість, плюс до того, ставка підвищилася майже в два рази на єдиний податок. Даної категорії громадян дається можливість у вигляді пільгового періоду перейти на узагальнену систему оподаткування податками.

Розподіл сум податку на додану вартість в цьому році безпосередньо залежатиме від різновиду сільськогосподарської продукції, яка йде на подальшу реалізацію. Список виглядає наступним чином:

  • Продажі зернових культур або ж технічних: 85% йде на електронний рахунок, з якого списується в бюджет сума податку на додану вартість (за спеціальним режимом), зайва частина повертається назад, а 15% нараховується на створений підприємством рахунок.
  • Продажі будь-якої продукції - результати роботи сільськогосподарського підприємства (не включає в себе зернові, велику рогату худобу і молоко): 205% перераховується на основний рахунок, решта - на спеціальний, створений конкретною організацією.

Продажі будь-якої продукції - результати роботи сільськогосподарського підприємства (не включає в себе зернові, велику рогату худобу і молоко): 205% перераховується на основний рахунок, решта - на спеціальний, створений конкретною організацією

При активності спеціального режиму при продажу будь-якій іншій продукції, крім названої вище, все розподіляється рівно навпіл на обидва рахунки.

Нерухоме майно та прибуток підприємства

Станом на 2019 рік є деякі зміни у виплатах податку в країні для власників різних підприємств. Скасовано сплата внесків, що відносяться до авансами, але одночасно період звіту по кварталах для організацій з річним доходом, що перевищує позначку в 25 000 000 гривень. Крім того, підвищилися ставки на деякі акцизні збори . Список невеликий:

  1. Тютюн - 35%.
  2. Напої з незначним вмістом алкоголю - більше 250%.
  3. Такий ресурс, як паливо - 12%.
  4. Винні і пивні напої - більше ніж на 90%.
  5. Напої алкогольні високої міцності - 25%.

Незважаючи на це, мінімальну роздрібну та оптову вартість тютюнових виробів має право встановлювати уряд, зокрема, ініціативу проявив Кабінет міністрів.

Нові правила встановлені і для тих, хто є власником власного будинку або квартири на території країни. Від встановленого мінімуму заробітної плати працюючих громадян стягується ставка в 3% за один квадратний метр (раніше відмітка дорівнювала 2%).

Для власників будинку, загальна площа якого становить більше 500 квадратних метрів, введений відповідний податок в розмірі 25 000 гривень. Те ж саме стосується жителів квартири, «метраж» якої - понад 250 квадратних метрів.

Інформація для пенсіонерів та автовласників

Податок на пенсію на Україні нараховується в розмірі, що дорівнює 15%, за умови, що пенсійні виплати в три рази перевищують рівень мінімальних заробітних плат (близько 4100 гривень). До поточного року діяла система, по якій зобов'язані сплачувати податки тільки працюючі громадяни, які перебувають на пенсії.

Транспортний податок поширюється на автомобілі, що мають трилітровий двигун, що, по суті, можна замінити на показник вартості в 1 000 000 гривень і вище. Транспортний податок поширюється тільки на ті авто, вартість яких перевищує позначки в 700 заробітних плат за мінімальним показником.

Транспортний податок

Встановлена ​​на 2019 рік відмітка мінімальної заробітної плати працюючих осіб дорівнює 1380 гривням, тобто нові правила зачіпають транспортні засоби, за які власник віддав не менше 1 040 000 000 гривен. Ставка ж залишилася колишньою, тобто - 25 000 гривень для машин, яким ще немає п'яти років з моменту виробництва. Зміни щодо зниження ставок вступили в силу з початку зими поточного року.

непрямі податки

Непрямі податки, до яких в першу чергу відноситься податок на додану вартість, на Україні зазнали деяких змін з внесенням поправок до Податкового кодексу країни. Вирішено організувати систему повернення розглянутого податку з державного бюджету, що гарантує рівні умови для всіх громадян, які виплачують податки.

Планується офіційно відкрито публікувати реєстр повернення податку на додану вартість з видимим відображенням в ньому всього обсягу відшкодованого податку з бюджету, а також даних про особу, сплачувати податки.

У сфері виробництва сільськогосподарської продукції запланований спеціальний режим обкладення податками. Податок на додану вартість буде розподілятися по суворо визначеній системі, де одна четверта буде знаходитися в розпорядженні виробника, що реалізує свою продукцію, а решта, більша частина - піде в бюджет країни. Розглянутий спеціальний режим вже планується скасувати з початку наступного року.

Екологічний аспект

Ситуацію з виплатами податків, пов'язаних з навколишньою атмосферою (екологічний податок), відображає нижченаведений список.

Ситуацію з виплатами податків, пов'язаних з навколишньою атмосферою (екологічний податок), відображає нижченаведений список

Великі платники податків на Україні

Стягується податок за наступне:

  • Збір ресурсів лісової території в спеціальних цілях.
  • Транспортування по території України таких речовин, як аміак і нафту.
  • Використання води в спеціальних цілях.
  • Видобуток газового і нафтового продуктів в рамках держави.

Крім того, сюди ж включені і використання радіочастотного ресурсу, а також надр землі.

майновий податок

Починаючи з минулого року, майновий податок став включати в себе зразу три різновиди: на нерухомість, на автомобіль і земельний податок. Платити податки, які вступили в силу три роки тому, зобов'язані ті особи, які офіційно вважаються власниками будь-якого майна нерухомого типу, крім ділянки землі.

Платити податки, які вступили в силу три роки тому, зобов'язані ті особи, які офіційно вважаються власниками будь-якого майна нерухомого типу, крім ділянки землі

Ставка податку на нерухомість

На сьогоднішній день ситуація змінилася: тепер зобов'язані виплачувати державі тільки ті господарі власності, площа якої перевищує певну встановлену позначку. Для будинку - це 500 квадратних метрів, для квартири - більше 250. Виплачувати необхідно один раз за повний календарний рік після того, як господаря сповістить податкова служба. Авансові ж платежі кожен квартал вимагаються від приватних підприємств.

Земельний податок має на увазі в собі оплату або орендованої ділянки, або ж купленого і офіційно оформленого. Потрапляють під цю категорію і паї землі, зареєстровані на конкретну фізичну або юридичну особу.

Єдиний земельний податок обов'язково виплачується в тому випадку, якщо ділянка не використовується в підприємницьких цілях, якщо ж ситуація зворотна, то оплата не стягується.

військовий податок

У поточному році військовий податок визначається в розмірі, що дорівнює 1,5% від будь-яких виплат, включаючи заробітну плату, всілякі компенсації, премії та заохочення, пов'язані з цивільно-правовим договором і його працевлаштуванням у відповідній сфері.

Зобов'язані виплачувати ставку військового податку нерезиденти, які виступають в ролі фізичної особи, які отримують дохід на території розглянутого держави. Плюс до того, військовий податок обов'язковий для громадян країни, що працюють на її території і які отримують доходи як місцевого характеру, так і іноземного. Такі ж зобов'язання є і у податкових агентів.

Податок на розкіш і спадок

Нещодавно надійшла інформація з Міністерства фінансів про збільшення податку на розкіш в Україні. На сьогоднішній день це питання до сих пір обговорюється всередині уряду і серед громадян. До можливих змін відносять значне збільшення ставки на автомобілі, вартість яких визначає клас машини як люкс і преміум.

Їх ціна становить більше 1 200 000 гривень. Такі ж вимоги - до нерухомості великої площі. Не виключені зміни, що зачіпають тимчасові параметри «новизни» транспортних засобів: на сьогоднішній день виплачують податки власники авто і мотоциклів, яким менше п'яти років.

Не виключені зміни, що зачіпають тимчасові параметри «новизни» транспортних засобів: на сьогоднішній день виплачують податки власники авто і мотоциклів, яким менше п'яти років

Податок на спадщину (успадковане певне майно) в Україні зобов'язані виплачувати особи, які отримали:

  1. Камені, які належать до категорії дорогоцінних.
  2. Будь-яку нерухомість, включаючи нежитлові приміщення.
  3. Цінні метали і різний антикваріат.
  4. Транспортний засіб.
  5. Пенсійний внесок, кошти від страхування.
  6. Гроші, що знаходяться в будь-якій фінансовій організації, передані у спадок.
  7. Власність інтелектуального характеру.
  8. Папери з оголошеною цінністю.

У будь-якому випадку при оформленні спадщини фахівець подає відповідне повідомлення в податкову, яка в подальшому і оповіщає спадкоємця про необхідність виплат державі. Цей прибутковий податок має певні ставки, різняться в залежності від ступеня споріднення по відношенню до спадкодавцеві.

Цей прибутковий податок має певні ставки, різняться в залежності від ступеня споріднення по відношенню до спадкодавцеві

Податок на спадщину

Не обкладаються податком родичі, які стосуються першого ступеня споріднення. Те ж саме стосується і осиротілих дітей або осіб, які мають першу групу інвалідності. Якщо ж успадковані пенсійний внесок недержавного типу або ж відшкодування страхової організації, то ставка дорівнює 5%. Якщо спадкоємець є нерезидентом або ж відповідний статус був у спадкодавця, то виплачується сума доходи до 15%.

неоподатковуваний мінімум

Встановлений фіксований неоподатковуваний мінімум становить 17 гривень. Ця відмітка діє з моменту введення кодексу держави і ніяких змін до сих пір не зазнала. Часто використовується і таке аналогічне поняття, як соціальна пільга, що розповсюджується на прибуток осіб і виплачується у вигляді заробітних плат, частина з яких обмежена у використанні. Стандартний показник (розмір) розглянутої пільги дорівнює сумі в 575 гривень.

Стандартний показник (розмір) розглянутої пільги дорівнює сумі в 575 гривень

неоподатковуваний мінімум

Ухилення від виплат податків

Несплата податків або інших всіляких обов'язкових зборів загрожує серйозною відповідальністю, зазначеної в Кримінальному кодексі країни. Ухилення від сплати податків, пов'язане з цілеспрямованим прагненням не платити державі, незалежно від того, фізична чи це особа, яка займається підприємницькою діяльністю, або ж юридична, загрожує неминучим штрафом, розмір якого доходить до 34 000 гривен.

Можливі випадки, коли внаслідок ухилення від сплати податків людину позбавляють права займати свою посаду або ж керувати бізнесом. Приблизний термін цього обмеження - три повних календарних роки. Пов'язані ці суворі заходи з тим, що державний бюджет позбавляється значної суми від кожного підприємства, з якого стягується податок, в розмірі до 60 000 гривень.

Пов'язані ці суворі заходи з тим, що державний бюджет позбавляється значної суми від кожного підприємства, з якого стягується податок, в розмірі до 60 000 гривень

Якщо в бюджет не надходить очікувана велика сума від організації або промислового підприємства, приблизно більше 90 000 гривень, то і штраф буде відповідним. Кримінальної відповідальності можна уникнути, якщо до встановленого терміну сплатити штраф і податки, тому при питанні про те, як не платити податки в своїй країні, краще кілька разів зважити всі за і проти.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online