Оформлення дозволу на тимчасове проживання

  1. Порядок оформлення дозволу на тимчасове проживання РФ (РВП)
  2. Які документи потрібні для отримання РВП?
  3. Підстави для отримання РВП
  4. Термін оформлення РВП
  5. Складнощі процесу оформлення РВП
  6. Відмова у видачі дозволу на тимчасове перебування (РВП)
  7. Анулювання документа РВП
  8. Допомога адвоката по РВП

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Оформлення дозволу на тимчасове проживання РФ встановлює можливість іноземному громадянину проживати на території Росії на законних підставах. Таке право закріплюється відміткою в документі, що посвідчує особу. Щорічно Уряд Російської Федерації визначає квоти на видачу органами УФМС дозволів на тимчасове проживання, однак поширюються такі квоти аж ніяк не на всіх. Деякі особи, можуть отримати дозвіл на тимчасове проживання без квот. Дозвіл діє три роки.

Наш міграційний адвокат допоможе Вам в процедурі оформлення, роз'яснить з питання отримання РВП без квоти , Пояснить, як правильно заповнити заяву на РВП, які документи потрібні для отримання РВП і буде представляти Ваші інтереси в разі виникнення спору з цього питання з міграційними службами.

Порядок оформлення дозволу на тимчасове проживання РФ (РВП)

УВАГА: дозвільний документ особливо важливо отримати тим особам, які збираються офіційно працевлаштуватися в суб'єкті РФ. РВП - це дозвіл на тимчасове проживання. Воно дає право не громадянам Російської Федерації проживати на її території деякий період часу. Даний документ є проміжною стадією між тимчасовим перебуванням і отриманням громадянства.

Наказом МВС РФ від 27.11.2017 № 891 затверджено адміністративний регламент, в якому прописаний порядок видачі РВН. Отже, як іноземцю отримати РВП?

  1. Заява на РВП. Перш ніж звернутися із заявою про видачу РВП, особі необхідно зібрати пакет документів, для чого буде потрібно, в тому числі, пройти медкомісію на РВП, скласти іспити на володіння російською мовою, знання історії Росії та основ законодавства РФ і ін .;
  2. Подача документів . Далі іноземний громадянин повинен звернутися в підрозділ з питань міграції відповідно до місця, де він передбачає проживати або ж звертається в своїй державі в дипломатичне представництво або консульська установа РФ. За видачу РВП іноземний громадянин повинен сплатити держмито в розмірі 1 600 руб. (Пп.22 п.1 ст. 333.28 НК РФ).
  3. Реєстрація звернення. Заява іноземного громадянина з документами приймається і реєструється. Про прийом документів заявнику видається довідка.
  4. Розгляд документів. Після цього заява розглядається уповноваженим органом у встановлені терміни. Формуються і направляються запити до органів і організації в порядку міжвідомчої взаємодії. Приймається рішення за результатами розгляду заяви.
  5. Повідомлення про прийняте рішення. Заявнику надсилається повідомлення про прийняте рішення.
  6. Оформляється і видається РВП.

З урахуванням певних обставин в тих чи інших випадках порядок отримання РВП може відрізнятися. Наприклад, іноземний громадянин може мати документ гособразца про освіту, який був виданий освітнім закладом держави, що входила до складу СРСР, до 01.09.1991, в цьому випадку не треба складати іспит на те, що особа володіє російською мовою.

Також законодавство містить свої нюанси, які важко перерахувати всі в рамках даного матеріалу. Наприклад, сертифікат про те, що особа володіє російською мовою, знає історію Росії і основи законодавства РФ, можуть видавати тільки певні освітні організації; є категорії осіб, які звільнені від підтвердження відповідних відомостей і т.д.

Які документи потрібні для отримання РВП?

До заяви також додаються документи, що засвідчують особу і дозволяють перебувати і проживати в РФ певний проміжок часу До заяви також додаються документи, що засвідчують особу і дозволяють перебувати і проживати в РФ певний проміжок часу. При зверненні до вищевказаних органів іноземець повинен подати і надати:

  • ● заяву про видачу РВП в 2-х примірниках встановленої форми;
  • ● на будь-яку заяву повинні бути розміщені фотографії іноземного громадянина розміром 35 х 45 мм. Фото можуть бути як чорно-білі так і кольорові, але на них повинно бути чітке зображення особи анфас без будь-яких головних уборів (виняток стосуються релігійних переконань осіб, в цьому випадку особа може бути в головному уборі, але має бути видно овал обличчя) , і ще повинні бути представлені 3 фотографії, тобто всього іноземна особа надає 5 фото.
  • ● документ, що засвідчує особу іноземця;
  • ● міграційну карту за бажанням особи. Якщо зазначений документ не буде надано, то уповноважений орган запросити інформацію і документи в порядку міжвідомчої взаємодії;
  • ● документ про відсутність судимості. При цьому такий документ повинен бути виданий не раніше 3 місяців, коли особа звертається із заявою про видачу РВП;
  • ● документ, який підтверджує, що іноземний громадянин проживає за межами держави, громадянином якої він є;
  • ● документи про відсутність у іноземця, який звертається із заявою, захворювання наркоманією і інфекційних захворювань (відповідно до затвердженого Урядом РФ переліком), які становлять небезпеку для оточуючих, а також сертифікат про те, що у заявника відсутній ВІЛ-інфекція;
  • ● документ про те, що іноземна особа володіє російською мовою, знає історію Росії і основи законодавства РФ.

Для отримання РВП для неповнолітніх, недієздатних і т.д., якщо іноземний громадянин прибув на територію РФ в порядку, коли не потрібно отримання візи, і в інших випадках, перелік документів трохи може відрізнятися від вищевказаного, тобто все залежить від конкретних обставин.

Далі всі ваші документи будуть розглядатися органами влади певний час, після чого вас повідомлять про рішення.

Підстави для отримання РВП

За загальним правилом РВП видається іноземцю в межах квоти, яка затверджується Урядом РФ. Також в ст. 6 ФЗ № 115 вказані підстави, коли РВП може бути видано без урахування вищевказаної квоти. Зокрема, РВП може бути видано іноземному громадянину:

  • якщо він народився на території РРФСР і був в минулому громадянином СРСР або народився на території РФ;
  • якщо особа визнана непрацездатним і має дієздатного сина або дочку, які перебувають у громадянстві РФ;
  • якщо особа має непрацездатного батька, що є громадянином РФ;
  • якщо іноземець перебуває у шлюбі з громадянином РФ, які мають місце проживання в РФ, - в суб'єкті РФ, в якому знаходиться місце проживання громадянина РФ (дружина);
  • якщо особа здійснила інвестиції в РФ в певному розмірі;
  • якщо іноземний громадянин вступив на військову службу, то РВП йому може бути видано на термін його військової служби;
  • якщо особа є учасником держпрограми, пов'язаної з наданням сприяння при добровільне переселення в РФ співвітчизників, які проживають за кордоном, а також членам їх сімей, які переселяються разом з ними в РФ;
  • якщо іноземець має дитину, яка є громадянином РФ;
  • якщо у іноземця є син або дочка, які досягли повнолітнього віку, які є громадянами РФ і визнані недієздатними або обмежено дієздатними за рішенням суду;
  • якщо іноземний громадянин є дитиною (не досяг 18 років) і отримує РВП разом з батьками (усиновлювачем, опікуном, піклувальником) (далі - батьки), який є іноземцем, зазначеним в вищенаведених випадках;
  • якщо іноземний громадянин є дитиною (не досяг 18 років) і отримує РВВ за заявою батьків, є громадянином РФ;
  • якщо особа досягла 18 років і визнана недієздатною або обмежено дієздатним відповідно до законодавства іноземної держави, і отримує РВП разом з батьком, який є іноземцем, відповідно до вищезазначених пунктами 1-9;
  • якщо особа досягла 18 років і визнана недієздатною або обмежено дієздатним відповідно до законодавства іноземної держави, і отримує РВП за заявою батьків - громадянина РФ;
  • в інших випадках, які передбачені федеральними законами.

Термін оформлення РВП

РВП видається уповноваженим органом протягом 6 місяців терміном на 3 роки.

Якщо іноземець прибув в порядку, що не вимагає отримання візи або є учасником держпрограми, то за умови дотримання передбачених законодавством вимог, йому видається РВП не пізніше ніж через 60 днів з дня, коли у нього взяли відповідну заяву.

Отримання РВП по шлюбу

Якщо іноземний громадянин перебуває в шлюбі з громадянином РФ, то він може отримати РВП без урахування квоти, надавши одночасно з документами, зазначеними в порядку отримання РВП, також свідоцтво про укладення шлюбу і паспорт чоловіка (дружини).

УВАГА: при цьому РВП видається іноземцю в тому регіоні, де знаходиться місце проживання його дружина, яка є громадянином РФ.

Отримання РВП по статусу переселенця

Урядом РФ прийнято постанову № 403 від 25.06.2007, що стосується роботи зі співвітчизниками, які проживають за кордоном і бажають переселитися в РФ, також затверджена відповідна держпрограма.

Співвітчизник повинен прийняти рішення про участь у відповідній держпрограмі, подати заяву про це в уповноважений орган в країні, в якій він проживає, або в певних випадках на території РФ, і отримати свідоцтво учасника держпрограми з переселення співвітчизників, яке повинно надаватися разом з іншими документами на отримання РВП.

РВП переселенцями виходить незалежно від квот в спрощеному порядку.

Складнощі процесу оформлення РВП

Оформлення дозволу на тимчасове проживання в Росії дуже тривала процедура, крім того, вона вимагає збору і формування пакету документів, необхідного для подачі на розгляд в УФМС. На збирання зазначених вище «інших документів» йде багато часу. Слід додати, що в загальному порядку, заява розглядається не більше шести місяців.

Найчастіше, зважаючи на великий обсяг зібраних документів, особа, яка самостійно оформляє дозвіл на тимчасове проживання, припускається помилок. Найбільш часті з помилок: заява не відповідає встановленій законом формі (або невірного змісту), подані документи порушують вимоги закону, якщо заявник перебуває в Росії незаконно. Для звернувся за дозволом настає несприятливий наслідок у вигляді депортації іноземного громадянина з Росії , Що ще більше ускладнює виправлення ситуації.

Відмова у видачі дозволу на тимчасове перебування (РВП)

Варто відзначити, що дозвіл дають далеко не всім. Видається воно згідно виділеної на рік квотою. Якщо кількість дозволів, передбачене квотою, вже вичерпано, то, швидше за все, ви отримаєте відмову у видачі РВП.

Багатьох дана ситуація призводить до стану розгубленості. Не всі знають, якщо відмовили в РВП, то що робити. Відзначимо, що квота на видачу дається по регіонах. Тому тим, кому відмовили в РВП, слід спробувати отримати цей дозвіл в іншому регіоні, де квоти можливо ще залишилися. Якщо ж інший регіон вас не влаштує, тоді зверніться з новою заявою на наступний рік.

УВАГА: дивіться відео з порадами нашого адвоката, як зняти заборону на в'їзд РФ на нашому каналі YouTube, а також пишіть свої коментарі до відео з питаннями оформлення громадянства і рішення іншої міграційної проблеми:

Анулювання документа РВП

Як правило, анулювання РВП відбувається через низку причин. Причиною тому можуть послужити різні адміністративні або інші порушення, наявність серйозних соціально небезпечних захворювань, а також інші ситуації. Нерідкі випадки анулювання РВП за порушення ПДР.

Не рекомендується порушувати правила і доводити до примусового анулювання дозволу. У цьому випадку відносно порушника можуть бути застосовані санкції у вигляді заборони на в'їзд або адміністративної відповідальності. Також порушників можуть позбавити можливості повторного отримання РВП.

Найчастіше дозвіл анулюється органами влади через порушення. Але анулювати його можна і за власним бажанням. Для цього також потрібно звернутися в ФМС із заявою. Якщо вас цікавить, як дізнатися анулювали РВП чи ні, то для з'ясування цього питання вам необхідно звернутися в органи ФМС. Для тих, хто хотів би знати, що робити після анулювання РВП, відповімо, що в найчастіше такі люди змушені покинути межі Росії.

Допомога адвоката по РВП

Наше Адвокатське бюро (г. Екатеринбург) протягом багатьох років надає юридичну допомогу всім хто звернувся за допомогою іноземним громадянам і їхнім близьким. Маючи достатній досвід в міграційній сфері, Ми надаємо якісні послуги з питань оформлення тимчасового проживання, як громадянам пострадянського простору, так і громадянам далекого зарубіжжя, які зводяться до наступного:

  1. консультування з даного питання (кваліфіковані юристи з великим знанням міграційної сфери, її нюансів, проведуть аналіз вашої ситуації з наявних документів, після чого визначать порядок дій)
  2. складання заяви
  3. підготовка заяви до подачі в уповноважений орган шляхом формування пакета документів
  4. оскарження анулювання РВП в державних органах і суді
  5. повний супровід даної юридичної процедури
  6. інша допомога за запитом особи, чиї права порушуються або необхідно буде укласти

Під супроводом даної юридичної процедури Ми маємо на увазі: відстеження дій міграційних органів з Вашого питання, щоб не допустити застою процесу розгляду заяви.

Ми не раз вирішували проблеми:

  • РВП для громадян України;
  • РВП для громадян Вірменії;
  • РВП для громадян Казахстану;
  • РВП для громадян Таджикистану;
  • РВП для іноземних громадян іншої країни.

Ми допомагаємо нашим доверителям досягти бажаного результату за допомогою індивідуального підходу до кожного хто звернувся до Нам. Якщо у Вас виникли питання в міграційному питанні, Ви можете звернутися до Нас. Отримайте допомогу в оформленні дозволу на тимчасове проживання вже сьогодні.

Читайте ще про роботу нашого міграційного адвоката:

допоможемо провести зняття заборони на в'їзд в РФ з метою захисту Ваших прав

PS: якщо Ви не знайшли відповідь - напишіть нашому адвокату і ми постараємося вирішити Ваше питання:

Отже, як іноземцю отримати РВП?
Які документи потрібні для отримання РВП?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online