Що робити, якщо втратив закордонний паспорт (при втраті)

  1. Документи на виїзд
  2. Що робити, якщо втратив закордонний паспорт
  3. в Росії
  4. За кордоном
  5. Терміни та вартості виготовлення нового
  6. важливі нюанси

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Громадянам Росії надано можливість відвідувати будь-яка держава, є у вільному доступі для в'їзду. Найчастіше, відвідують ті країни, які межують з РФ.

Також люди подорожують і у віддалені країни, купуючи туристичні путівки. Однак, як би там не було, куди б не зібралися їхати за кордон, необхідно зібрати певний пакет документів і оформити всі необхідні дозволи. Але якщо ви загубили закордонний паспорт, в Росії мул за кордоном, алгоритм дій і основні нюанси описані нижче.

Документи на виїзд

Документи на виїзд

Перелік документів, наявність яких вимагається для перетину кордону, безпосередньо залежить від країни, куди ви хочете відправитися. Щоб відвідувати країни, між якими підписано Шенгенську угоду, від громадян Росії потрібно оформлення візи - вона дає можливість перетнути кордон більшості країн Західної Європи. Щоб вирушити в інші держави, не потрібно оформляти дозволи.

Для в'їзду на територію іншої держави необхідно надання таких документів:

  • закордонний паспорт;
  • віза;
  • туристична карта;
  • поліс медичного страхування;
  • туристичний ваучер.

Роблять закордонний паспорт протягом 30 днів, тому, плануючи поїздку, варто звернути на цей факт увагу. Також можна зробити терміновий закордонний паспорт через посередницькі компанії, за додаткову оплату їх послуг. До того ж, виїхати за кордон можна по закордонному паспорту, який на момент перетину кордону буде діяти не менше, ніж 3 місяці.

Що робити, якщо втратив закордонний паспорт

Що робити, якщо втратив закордонний паспорт

в Росії

У тому випадку, коли закордонний паспорт загублений на території РФ, його власник оформлює заяву у Федеральну міграційну службу. На підставі пункту 111 Регламенту ФМС РФ, звертатися із заявою можна в підрозділ, яке відноситься до конкретного району, виходячи з місця постійної реєстрації.

Г ражданін, який втратив закордонний паспорт, може отримати довідку про його втрату, щоб оформити новий документ, оскільки часом, при видачі нового закордонного паспорта, відповідальна посадова особа може вимагати надати цю довідку. Варто зазначити, що цю довідку видають власнику втраченого документа за його бажанням, це не обов'язковий документ для оформлення нового закордонного паспорта натомість втраченим.

Далі, щоб отримати новий документ, в міграційну службу слід подати такий пакет документів:

  • заповнену анкету;
  • фото 3 * 4 - 2 шт .;
  • посвідчення особи - паспорт, права, студентський квиток, пенсійне посвідчення;
  • трудову книжку;
  • військовий квиток - для чоловіків у віці від 18 до 27 років;
  • квитанцію, яка вказує на оплату мита.

Якщо на момент втрати паспорта були відкриті візи в інші країни, їх можна відновити. Діючу візу можна відновити в консульстві країни, в якій ви її просили.

У тому випадку, якщо вами було втрачено прострочений закордонний документ, не потрібно звертатися в поліцію або ФМС для відновлення. Слід проінформувати представників паспортного столу. Це дасть впевненість в тому, що якби закордонний паспорт в руки зловмисників, він не буде володіти юридичною силою. Однак, в цьому випадку паспорт потрібно робити заново, а не починати знову.

За кордоном

Якщо ж закордонний паспорт був загублений за межами Російської Федерації, в чужому місті, то громадянину РФ слід відразу повідомити цю інформацію в дипломатичне представництво або консульство Росії в країні перебування.

Насамперед, необхідно звернутися в поліцію тієї країни, де ви знаходитеся, написати заяву і отримати довідку про те, що паспорт загублений. У постанові йдеться про те, що в посольство необхідно відправити документ, будь то довідка або протокол, який видав компетентний орган країни перебування.

Будьте готові до того, що в поліції з вами будуть розмовляти на їх державною мовою, тому варто відразу брати з собою гіда або перекладача. До того ж, не факт, що ви відразу отримаєте ту довідку, яка вам потрібна і яка підійде в посольстві. Чи не в кожній державі поліція нормально відноситься і розуміє вимога про необхідність отримати довідку про втрату паспорта.

Відновити закордонний паспорт за кордоном можуть лише громадяни РФ, які зареєстровані на постійному місці проживання в іншій країні. Ті громадяни, які тимчасово покинули РФ, поїхали на відпочинок або у відрядження, втративши закордонний паспорт, оформляють відповідне свідоцтво на виїзд в Росію.

Займатися процесом відновлення закордонного паспорта необхідно вже на території РФ.

Свідоцтво на повернення в РФ - це тимчасова заміна закордонному паспорту, при отриманні якого громадянин РФ може повернутися на територію своєї країни. Видача даного документа не вимагає додаткових витрат, а термін його дії становить 15 днів.

Щоб отримати свідоцтво на повернення в РФ, якщо ви втратили свій закордонний паспорт, слід зібрати і надати пакет документів:

  • заяву про видачу свідоцтва на повернення в РФ певної форми. На заяву приклеюється фото заявника. Бланк заяви можна отримати в консульстві або в посольстві;
  • 2 фотографії особи, чий паспорт був загублений, розмір фото 35 * 45;
  • паспорт громадянина РФ або будь-які документи, що підтверджують особу людини.


Якщо повернутися в РФ без закордонного паспорта потрібно людині, яка не досягла 18 років, або який визнаний недієздатним, то щоб отримати свідоцтво на в'їзд на територію РФ, його законний представник повинен надати документи, які підтверджують права законного представника.

Вище описаний документів, які слід зібрати для того, щоб громадянин Росії зміг повернутися на батьківщину в разі втрати закордонного паспорта. Однак, неодноразово доводилося мати справу з ситуацією, коли при отриманні свідоцтва на в'їзд, посольства і консульства РФ вимагають прикласти до пакету документів протокол або довідку, що підтверджують втрату паспорта. Ці документи оформляються в компетентних органах країни, де ви прибуваєте.

Ця довідка підтверджує, що заявник дійсно звертався з питання втрати закордонного паспорта.

Зверніть увагу на той факт, що в деяких країнах відсутня російське посольство.

Таких країн мало, проте вони є, і туди їздять подорожувати російські туристи. Якщо ви опинилися в одній з таких країн і ваш паспорт загублений, необхідно зв'язатися з МЗС РФ і проконсультуватися, куди варто звертатися в ситуації, що склалася.

Часто посольства різних країн співпрацюють і можна подати документи через посольство іншої держави. В даному випадку, в посольство варто взяти завірену копію про крадіжку або втрату закордонного паспорта, паспорт громадянина Російської Федерації та його нотаріально завірену копію. У разі відсутності паспорта, потрібно документ, що посвідчує особу.

Терміни та вартості виготовлення нового

Терміни та вартості виготовлення нового

Розглянемо терміни оформлення закордонного паспорта. Якщо оформляти документ за місцем проживання, то всі процедури будуть здійснені протягом 1 місяця. При оформленні паспорта за місцем перебування, почекати доведеться 4 місяці. Оформляючи закордонний паспорт для людини, який мав доступ до секретної інформації, весь процес займе 3 місяці.

Якщо виготовлення нового паспорта необхідно при настанні форс-мажорних обставин, наприклад, смерті або хвороби родича, термінового лікування, документ можуть оформити за 3 дні. Однак, тоді паспорт оформляють на термін 5 років, оскільки виготовлення документа нового зразка за такий короткий проміжок часу неможливо.

Вартість оформлення закордонного паспорта за новим зразком за 30 днів, який буде вважатися дійсним протягом 10 років, складе 3500 рублів, для дітей до 14 років - 1500 рублів. 1000 рублів.

Вартість оформлення закордонного паспорта за старим зразком за 30 днів, який буде вважатися дійсним протягом 5 років, складе 2000 рублів, для дітей до 14 років -1000 рублів.

Якщо потрібно швидко виготовити закордонний паспорт, можна звернутися до послуг посередницьких компаній, які зроблять потрібний документ дуже швидко, однак, і ціна питання буде абсолютно інша.

Вартість термінового закордонного паспорта залежить від ряду факторів, зокрема:

  1. Необхідно виготовити паспорт за старим або за новим зразком?
  2. Наскільки терміново потрібно його виготовити?
  3. Який вік заявника?
  4. Де зареєстрований заявник?

Перелік послуг, що надаються посередницькою компанією і їх вартість вказані в таблиці нижче:

Термін виготовлення

Паспорт старого зразка

Паспорт нового зразка

Для жителів Москви і Московської області, тис.руб.

Для жителів інших регіонів РФ, тис.руб

Для жителів Москви і Московської області, тис.руб

Для жителів інших регіонів РФ, тис.руб.

10 робочих днів 11-12 13-14 13-17 15-21 7 робочих днів 14-17 16-19 20-24 22-28 4 робочих дня 23-28 25-31 36 40 3 робочих дня 28-31 31-33

важливі нюанси

Вирушаючи в подорож, варто звернути увагу на такі важливі поради та рекомендації:

  • Візьміть з собою ксерокопію закордонного паспорта, або сфотографуйте його на свій цифровий носій. Копія повинна зберігатися окремо від закордонного паспорта.
  • Перед тим, як відправитися відпочивати за кордон, слід зробити завірені копії ваших документів, а саме - паспорта та закордонного паспорта. Зберігати ці копії краще по-окремо.
  • Вирушаючи подорожувати по чужій країні, беріть з собою завірені копії паспорта та закордонного паспорта, а ось оригінали залишайте в готелі.
  • Крім закордонного паспорта, візьміть в подорож інші документи, які будуть засвідчувати вашу особистість. Це можуть бути права, студентський квиток, кредитна карта.
  • Втративши закордонний паспорт на території іншої країни, звертатися в посольство РФ, щоб отримати свідоцтво на повернення в Росію, краще в супроводі двох російськомовних попутників. Ними можуть бути друзі, гіди. Це прискорить процес отримання свідоцтва.
  • Перед тим, як вилетіти за кордон, знайдіть, за якою адресою знаходиться російське посольство в ній.
  • Покладіть у валізу кілька фотографій розміру 35 * 45.

Якщо ви втратили паспорт за кордоном, поїхавши на відпочинок або у відрядження, слід дотримуватися розписаних вище рекомендацій для отримання свідоцтва на в'їзд в РФ, і тоді дорога в рідну країну не стане проблематичною, а по прибуттю додому ви зможете відновити загублений документ.

Наскільки терміново потрібно його виготовити?
Який вік заявника?
Де зареєстрований заявник?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online